Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja chyba mogę już napisać, że Yogi jest już w swoim domu :)
Mieszka na Mazurach z kolegą Poldkiem, który dla odmiany ma lęk separacyjny i stare zlamanie przedniej łapy.
Jest to dom z ogrodem.
Jeszcze sie nie cieszyc, tylko trzymac kciuki!

Posted

nie no Mariolka ja nie wierze! i Ty siedzisz cicho i słowem nie pisnęłaś że się coś kroiło?! Trzymam kciuki mocno! JAk będziesz coś wiedzieć nowego to pisz raz dwa. A jak Puma się czuje bez kumpla?

Posted

Yogi moim zdaniem odnalazl sie bardzo dobrze. Dla niego warunki idealne. Zadupie, zadnych ulic, aut. u nas nauczyl sie jezdzic w aucie i chwala mu za to, bo tutaj psy wyjezdzaja zawsze razem z panem :)
jedyne "problemy" to takie, ze np Yogi boi sie przejsc przez drzwi (u nas tez mial takjie fazy)
Uwielbia bawic sie z Poldkiem, i szczeniakiem sasiadki.
z relacji: gania jak rakieta :D
Pan pytal o co mu chodzi jak piszczy. bo Poldek piszczy jak chce wyjsc, a wypuszczony Yogi nie wyglada na takiego. A Yogi piszczy jak mu sie nudzi.
Wyciaga z kominka drewno i je obgryza.
Czyli zaczyna sie rozkrecac :)
Aha i reaguje na slowa: "szukaj Poldka" :D

Co do Masterka i Lilki. Na razie musimy doprowadzic mieszkanie do uzytku , ja musze znalezc w koncu prace i nie chcę brac teraz kolejnego zwierzaka. poza tym cos tam myslimy zeby uciec poza warszawe... tak wiec wstrzymujemy sie z dt i odpoczywamy i dzialamy w zyciu prywatnym.

Posted

wszystko jest w porzadku. trzyma sie faceta i Poldka. Nic nie gryzie w domu - procz drewna z kominka hehe
jeden problem to jak ograniczyc mu ruch, bo on chce cal;y czas biegac :)

aaaa i obydwa psy sa zazdrosne o swojego pana, co podobno wyglada smiesznie, jak sie przepychaja do glaskania :)

Posted

ludwa napisał(a):
Miód na serce po prostu. To taki dom-cud-marzenie. Taki wymarzony dla niego. Aż trudno uwierzyć że się taki znalazł:)

ludwa, wez Ty nie zapeszaj, tfu tfu !

Posted

ja jakos tak sie juz przyzwyczailam, ze on normalny. ale jak sobie pomysle w jakim stanie byl ten pies, to to na prawde jakis cud :)
jego zyciem jest bieganie, wariowanie i psocenie.
aach trzymam za niego kciuki!