Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj zjadł pilota. moja wina bo zapomnialam go schowac.
dzisiaj od 6 rano probował mnie sciagnac z lozka. ja sie nie dawalam, za to widzialam kontem oka co robil - obgryzał gałki od szuflad i taki kabel z puszką (nie wiem od czego i po co, postaram się go usunąć ze sciany :D ).
przy kazdej probie oczywiscie wstawałam...
i zaczal chodzic w kantarku. CHodzic to za duzo powiedziane :) nie załatwia się wtedy na dworzu.
Jak go przyzwyczaić? dzisiaj tylko mu zalozylam, nie przyczepialam do smyczy.

Posted

i co ja mam powiedziec. Yogi ma adhd. Przez kilka ostatnich dni pokazuje na co go stać. Bawi się non stop.
Potrafi przy mnie zwinąć coś i sobie gryźć.
niestety pod nasza nieobecnosc zaczal sciagac rzeczy, których wczesniej nie ruszal - płyty dvd i smycze z wieszaka. Kompletnie nic nie mozemy zostawiac na wysokosci jego zasiegu. wszystkie niskie polki sa wyczyszczone i nic na nich nie stoi.., :/
Dostałam od Idusiek kaske na kilka zabawek. I postaram się zapewnic mu codzienny spacer do parku.

Zmienilam tekst do ogloszen, ze potrzebuje duzo ruchu itd :D

Posted

tylko z tym ganianiem nie do konca bezpiecznie. dzisiaj bawil sie od rana z Pumą, pozniej poszlam z nimi do parku. no i nadwyrezylismy tą lapinę. Wrócil na 3 łapach, czasem podpierajac sie na tej kulejacej. kurde juz sama nie wiem jak mam zrobic zeby było dobrze :(

Posted

Dzisiaj Yogi dostal taaki sznurek. Ida nie moglam znalezc tamtego sklepu , a oblazłam wszystko. wiec poszlam do Kakadu i kupiłam gruby ciezki sznur, wydaje sie dosc mocny, za 20zl.
Yogiemu się podoba :)
Zaraz setna strona bedzie , a tu domu nie widac...

Posted

to ze sie przyzwyczailismy to jedno/. a pozostaja kwestie, ze nie stac nas na drugiego psa i ze mieszkanie wynajmujemy, a pozniej znalezc cos z dwoma psami no to cos...

tak czekaja, czekają. Jak Misia pojedzie to pomyślimy. Zobaczymy czy Sławek pojedzie na cały czerwiec.
I ja bym chciała w koncu pracę znaleźć... :/

Zaczelismy nowy worek, w samą porę pan darczynca nam sprezentował :)

Posted

proszę o pomoc w ogłoszeniach dla Yogiego. Chociaz zeby byly jakies telefony a tu nic :(
Teraz oglaszam go z akim tekstem:
Yogi to półtora roczny pies. Jest nieco mniejszy od owczarka niemieckiego.
Ma mnóstwo energii! Wiecznie zadowolony, chętny do zabaw i psot. Uwielbia psy. Lubi także koty. Oraz pływanie :)

Początkowo był psem wylęknionym i wycofanym. Teraz jednak wiemy, że idealnie sprawdza się w domowych warunkach. Nie załatwia się w domu. Wychodzi głównie 3 razy na spacer. Z tym, że jeden musi być taki konkretny ;)

Yogi to pies po wypadku, w wyniku którego ma amputowany ogon. Doznał również urazu miednicy. Jest już zrośnięta, jednak trzeba będzie mieć na uwadze to jak Yogi chodzi i czy wszystko jest ok.

Szukamy mu domu, w którym będzie miał psa do towarzystwa. Bez drugiego psa znowu staje się wycofany i gorzej wszystko przeżywa.
Jest wykastrowany.

Yogi przebywa w Warszawie
Kontakt w sprawie adopcji:
500-493-942
600-101-446