idusiek Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 no piękny psiak i w ogole taki jak nie on! :D szczęsliwy, usmiechnięty, w słoneczku- jak mały aniołek :) Quote
pumcia02 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Wczoraj Yogi nie szczekal jak wychodziłam :D i tak troche lzej jak mam jeden spacer w domu... a nie w dwoch turach. Szaleje z Puma. A jak Puma ma dosyc to oboje spią. Jest spokoj :) a i wczoraj tak sie strasznie ucieszył jak przyszłam ze normalnie wychodzil z siebie Quote
idusiek Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 oj, bo odzyskał Panią tylo dla siebie :) Quote
idusiek Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 oj, bo odzyskał Panią tylo dla siebie :) Quote
idusiek Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 yogis- alez ty masz pecha chłopie..:( Quote
pumcia02 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 gdzie tam pecha.. Tak sie zastanawiam czy nie lepiej byłoby zmienic mu karme. Mam jeszcze worek 15kg i kilka kg w drugim. On ma po niej rozluznione kupy. I moze to, ze mu teraz tak siersc wypada to wlasnie po karmie? Jak ich karma sie skonczyla i dostawał mojej suki tą tylko kurczaka, to było ok. Ida macie komu dac np ten worek a dla niego wziac inny? Quote
idusiek Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 nie bardzo, chyba ze chcesz do konstancina jechac? :/ ale np mam 3 kg brita care w pracy - actve. lamb &rice - chcesz? Quote
Delph Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Będzie do Was pewnie dzwonić (chyba do Ciebie Idusiek, bo kontakt mam od Mariolki :oops:) Pani spod Warszawy chcąca adoptować ON'ka lub ON'ke. Przekierowałam ją, bo ma dwójkę małych dzieci i nasza Kora się dla niej nie nadaje. Może coś dla niej wybierzecie ;) Podnoszę pięknego Yogiego przy okazji. Quote
idusiek Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 a tak ,dzwonila ,ma dzwonic wieczorem ;) ja juz też onka dla niej nie mam - w Warszawie. za to w schronie są fajne:) Quote
Delph Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 No mi chodziło właśnie o jakiegoś ze schronu. Tylko jak suka to koniecznie musi być ciachnięta, bo Pani coś przebąkiwała, czy naszą Korę można by dopuścić, bo jej sąsiad swoją dopuszcza :roll: Powiedziałam, że nie ma możliwości i że jest obowiązek sterylizacji, a psów bez uprawnień nie wolno rozmnażać i się uspokoiła :eviltong: Po prostu nie uświadomiona kobieta i tyle... Quote
pumcia02 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 idusiek napisał(a):nie bardzo, chyba ze chcesz do konstancina jechac? :/ ale np mam 3 kg brita care w pracy - actve. lamb &rice - chcesz? 3kg zje i pozniej znowu zmieniac to tez nie za dobrze.. Yogi miał obserwatora na allegro. dzwonil ktos wczoraj do Ciebie w jego lub Rexa sprawie? Szarotka Yogi do tego domu się nie nadaje. Po pierwsze małe dzieci, po drugie na podworko Quote
idusiek Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Delph napisał(a):No mi chodziło właśnie o jakiegoś ze schronu. Tylko jak suka to koniecznie musi być ciachnięta, bo Pani coś przebąkiwała, czy naszą Korę można by dopuścić, bo jej sąsiad swoją dopuszcza :roll: Powiedziałam, że nie ma możliwości i że jest obowiązek sterylizacji, a psów bez uprawnień nie wolno rozmnażać i się uspokoiła :eviltong: Po prostu nie uświadomiona kobieta i tyle... nieeee, do duupy ten dom. ludzie mają 2 bardzo małych dzieci, do sasiada chcą dopuszczać ale lepiej w ogole zeby to był pies, to szczeniaków nie będzie. raz mówiłą ze na sterylkę ich stac, potem ze z zasiłku męza zyją, potem ze moze byc tez suka to ja dopusci do psa sąsiada i jak sie urodzi pies, to sobie zostawi... a potem mi napisała smsa "co z tym adresem" - bo powiedziałam zeby sobie psa w schronisku szukała ale takiego po kastracji/sterylizacji. Tylko problem polega na tym ,ze oni chyba nie mają czym tego psa karmić, skoro z kasą tak bardzo krucho. Ja tego domu nie polecam, a oni chcą nie wiadomo co i jeszcze zeby mnożyć. Fuj! ;) Quote
Delph Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 idusiek napisał(a):nieeee, do duupy ten dom. ludzie mają 2 bardzo małych dzieci, do sasiada chcą dopuszczać ale lepiej w ogole zeby to był pies, to szczeniaków nie będzie. raz mówiłą ze na sterylkę ich stac, potem ze z zasiłku męza zyją, potem ze moze byc tez suka to ja dopusci do psa sąsiada i jak sie urodzi pies, to sobie zostawi... a potem mi napisała smsa "co z tym adresem" - bo powiedziałam zeby sobie psa w schronisku szukała ale takiego po kastracji/sterylizacji. Tylko problem polega na tym ,ze oni chyba nie mają czym tego psa karmić, skoro z kasą tak bardzo krucho. Ja tego domu nie polecam, a oni chcą nie wiadomo co i jeszcze zeby mnożyć. Fuj! ;) Pisałam, że dwójka małych dzieci (2 i 3 latka). I z tym dopuszczaniem to ma kobieta rzeczywiście jakąś dziwną chętkę, nawet jej tłumaczyłam, że na tym nie zarobi :shake: Też mi mówiła, że sterylizacja to dla niej mało kasy, ale zaraz potem pytała o dopuszczanie, więc może nawet nie wie o czym mówi... Mi mówiła, że mąż często w delegacje wyjeżdża i ona potrzebuje psa, żeby się bezpieczniej z dziećmi czuć. I że budują sobie dom i jak go wykończą, to pies by z nimi mieszkał :roll: Ja od razu pomyślałam o jakimś bidaku ze schroniska, co ma nikłe szanse żeby go ktoś w ogóle wypatrzył i żeby najpierw do nich pojechać, bo kobieta była chętna na wizytę przedadopcyjną. Ale jak tak kręci, to rzeczywiście lepiej dać sobie spokój :angryy: Quote
idusiek Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 a mi mówiła ze mąz w sobotę ma szkolenie z urzedu pracy na elektryka....tylko nie umiała najpierw tego nazwać kompletnie.... Quote
pumcia02 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 a ja wam powiem ze Yogi zachowuje się jak wcześniej. TZN szaleją z Pumą ciągle. Bawi się ze mną rowniez. Nawet sie ze mna KŁÓCI!!!! Ja do niego cos a ten mruczaco szczekajaco mi odpowiada :) na spacerach to pelen szał. Przestał panikowac jak wychodzimy. Od czasu do czasu sobie zapiszczy. No i przestał sciagac rzeczy. Nawet jak Ignasia nie ma :) Quote
Delph Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 idusiek: To ona rzeczywiście nie wie sama czego chce i co może zaoferować, pewnie nie dotrzymałaby obietnic w sprawie psa :shake: mariolka: Super :multi: Taki grzeczny Yogi, może to Ignaś go podpuszczał wcześniej do rozrabiania ;) Quote
Szarotka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 A Ignas gdzie ?? ciesze sie, ze Yogi robi postepy :):) Quote
pumcia02 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Ignas adoptowany. Yogi rozrabiał na poczatku (sciagal i gryzl rzeczy), a jak przyszedł Ignas to strasznie rozpaczal jak wychodzilismy. Dzisiaj zrobil pieeekna duuuza smierdzaca kupe w sypialni... w którą wlazłam. na dworze tez go popedzilo. Ma biegunke. Kurde nie wiem o co chodzi.czy to karma czy co? :/ Quote
Szarotka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 O to Ignas tak poszedl bez pozegnania ?? Moze ta kupa to z nerwow, ze kolegi nie ma ??? Quote
pumcia02 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Yogi ma lekko rozluzniona kupe odkad karme zmienilismy Quote
Delph Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Przestaw go na mocno rozgotowany ryż z kurczakiem (albo indykiem najlepiej) na kilka dni i jak nie przejdzie, to znaczy, że nie od karmy. Ale pewnie karma... A oprócz karmy coś dostaje? Może jakieś gryzaki mu zostawiasz jak wychodzisz? Czasami wystarczy takie coś. Quote
pumcia02 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 teraz gryzaków nie dostaje. Ostatnio po ryzu kupa byla idealna, wiec wydaje mi sie ze karma no :/ Quote
Recommended Posts