Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pozwalając mu od małego na kontakty z różnymi psami.
Pies uczy się tego od matki i rodzeństwa. Kiedy zabieramy go z gniazda rodzinnego, musimy mu zapewnić kontakty z innymi pieskami, żeby tych umiejętności nie stracił.

A jeśli masz z tym problem to koniecznie wybierz się z pieskiem na psie przedszkole albo na szkolenie (w zalezności od tego w jakim wieku jest)

Posted

coztego napisał(a):
Pozwalając mu od małego na kontakty z różnymi psami.

Ale tylko takimi, które nie zrobią małemu szczeniakowi krzywdy, ani nie wpoją złych nawyków. Czyli z psami zrównowazonymi i najlepej dobrze wychowanymi 8)

Posted

Zle mnie zrozumieliscie on jest maly fakt ale to nie oznacza ze jest szczeniakiem on ma juz 13 miesiecy a slowo ,, maly'' oznacza ze jest maly ( ma 27 cm. w klebie )

Posted

megi1 napisał(a):
Zle mnie zrozumieliscie on jest maly fakt ale to nie oznacza ze jest szczeniakiem on ma juz 13 miesiecy a slowo ,, maly'' oznacza ze jest maly ( ma 27 cm. w klebie )

w takim razie odpowiedż na Twoje pytanie brzmi: tak samo, jak dużego 8)

Posted

megi1,

Po pierwsze: polecam topik "Obroża elektroniczna" w dziale "Szkolenie". Od bodajże 5 strony (może trochę dalej) jest rozmowa między innymi wlasnie na ten temat.

Po drugie: przez internet tak naprawdę NIE DA SIE DORADZIĆ! Można tylko sobie pogdybać, podyskutowac teoretycznie.
Nie znamy Twojego psa, nie wiemy, czy potrafisz fachowo ocenic i opisać jego zachowanie. Więc jak mamy pomóc?!
To trochę tak, jakbyś spytała, w której sukiecne będzie ci ładniej nie pokazując ani swojej fotografii, ani zdjęcia sukienek...

Jeśli nie radzisz sobie z psem, a nie masz doświadczenia (czytając Twoje posty jestem pewna, że go nie masz), to jedynym wyjściem jest pomoc dobrego szkoleniowca. W REALU, NIE PRZEZ INTERNET!