szajbus Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Czy mogłabyś odpisać na zadane przez mnie pytania? To bardzo ważne, żeby ci pomóc. Byc może trafiłaś na behawiorystę, który za wcześnie zrezygnował ze szkolenia psa. Dlatego ciekawi nas jakie stosował metody szkolenia i jak długo. Czy jesteś gotowa rozważyć kenel klatkę? To by ci wyeliminowało zniszczenia w domu, a pies nie byłby nieszczęśliwy z tego powodu. Ja naprawdę jestem zdziwiona, ze psiak miał behawiorystę, ten widział (mimo szkolenia) ogromne zniszczenia w domu i nie polecił tej klatki, to pierwsza rzecz jaka jest polecana w takich wypadkach. Według mnie wydałaś kasę na marnego behawiorystę. Quote
Ivanka Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 być może masz rację...wydałam kasę w błoto....jestem zdecydowana na klatkę...ale nie mam kasy - moje zarobki drastycznie spadły...:( Quote
majqa Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 szajbus napisał(a): (...) Ja naprawdę jestem zdziwiona, ze psiak miał behawiorystę, ten widział (mimo szkolenia) ogromne zniszczenia w domu i nie polecił tej klatki, to pierwsza rzecz jaka jest polecana w takich wypadkach. Według mnie wydałaś kasę na marnego behawiorystę. Może coś mi umknęło ale nie widzę (poprawcie mnie, jeśli to przegapiłam), by Ivanka napisała, że behawiorysta nie polecił kennela. Jak to było Ivanko? Odpisz, proszę, na zapytania Szajbus. Quote
Ivanka Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 kennel był w planie, ale z zastrzeżeniem ze pies moze straszliwie wyć Quote
Ivanka Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 Maksio musi byc zamkniety podczas dnia....Ja jestem 8h poza domem, moj partner jest pilotem więc Go ciagle nie ma i nie ma.....pozycie klatkę i będzie ok....ja Wam z czasem oddam pieniadze....taki trudny okres teraz.... Quote
szajbus Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Ivanko do klatki warto psiakowi kupić Konga, albeo jakaś kulę smakule, napchać ją smakołykami, to psa zajmie jakiś czas podczas twojej nieobecności, nie będzie wtedy wył. Moja siostra z wyciem poradziła sobie w ten sposób, że wychodząc do pracy zostawia Dżekiemu włączone radio tranzystorowe. Nie u każdego sprawdza się ta metoda, ale u niej poskutowało. Jeśli teraz nie wyje , to jak mu się tam nawrzuca zabawek, żeby się czymś zajął to tym bardziej nie będzie wył. Dla niego klatka to nie nowość, spędzał w niej czas jako szczeniak i jak pisze ciapać nie było z tym problemu. Nie wiem od której zaczynasz prace, ale dobrze by było zanim wyjdziesz porządnie go wybiegać, wówczas będzie miał mniej energii na rozrabianie i wycie. Quote
__Lara Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Może jak Ivanki nie stać na klatkę to złożymy się na nią? Ivanko, współczuję Ci, Mąż Cię zostawił, gdy było Ci trudno. Ehhh, faceci...jak małe dzieci. Gdy jest już coś trudnego do pokonania to uciekają. Quote
majqa Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 ...albo, o ile to wykonalne, pożyczyć i jeśli zacznie zdawać egzamin wtedy myśleć o zakupie. Quote
ulvhedinn Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 U moich potworów klatka nie sprawdziła się tylko raz- KrA ją po prostu rozwaliła... ale KrA to Kra i przebija wszystko ;) przyzwyczaiłam sie i tyle. Dodałabym od siebie, że warto klatke częściowo osłonić jakąś szmatą (taki jakby dodatkowy stelaż wokół klaty i na to zawiesić coś raczej ciemnego), bo takie ograniczenie bodżców wycisza psy... u mnie się sprawdzało właściwie zawsze, jesli pies nadal był niespokojny, wył itd... ;) Do tego cos do przeżuwania, konga, kość cielęcą, to się namamla i potem uspokoi. I może byc radio, najlepiej nastawione na niegłosne gadanie. Do tego warto by popracować nad rozstawaniem z psem, żeby na dłuższą metę pozbyć się problemu. Da się, szczególnie jesli problem lezy rzeczywiście w lęku separacyjnym.... i zacząć jak najszybciej, zanim pies po prostu polubi demolkę. Quote
agata51 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Ivanko, a myślałaś o szkole dla psów? Nasza terierka zaliczyła tylko przedszkole, a bardzo pomogło. Facet, który prowadzi szkolenia, podsunął nam mnóstwo pomysłów, które pozwoliły poskromić jej temperament. No, może nie do końca, ale to terierka! To było gdzieś na Złotnie. Zajęcia odbywały się w soboty i niedziele. Mogę ci podać namiary. Quote
Ivanka Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 no własnie faceci są beznadziejni, ale w sumie dobrze że sobie poszedł w siną dal. Tylko niestety przez ten cholerny kryzys bardzo spadły mi zarobki a kredyt hipoteczny trzeba spłacac:placz::placz:. Juz jakis czas temu szukałam klatki, chciałam pożyczyć ale nikt nie miał. A koszt nowej to ok. 400 pln. Byłam w manufakturze oglądać. Musze cos wymysliic bo jutro jest poniedziałek i znowu zniszczenia :placz::placz::placz: Quote
__Lara Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='Ivanka']no własnie faceci są beznadziejni, ale w sumie dobrze że sobie poszedł w siną dal. Tylko niestety przez ten cholerny kryzys bardzo spadły mi zarobki a kredyt hipoteczny trzeba spłacac:placz::placz:. Juz jakis czas temu szukałam klatki, chciałam pożyczyć ale nikt nie miał. A koszt nowej to ok. 400 pln. Byłam w manufakturze oglądać. Musze cos wymysliic bo jutro jest poniedziałek i znowu zniszczenia :placz::placz::placz: To kto ma do pożyczenia klatkę??? Quote
ciapuś Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Ivanka zmień tytuł wątku ,że szukamy klatki dla psa Quote
Magija Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Ivanka, w stacjonarnych sklepach klatki sa 2 razy droższe, zerknij na allegro. -- SUPER KLATKA DLA PSA DOG IV BIS 99x61x65 CM -- (692438046) - Aukcje internetowe Allegro Moge pożyczyć Ci taką klatkę na 2 tygodnie, bo zaraz znów będziemy mieć gorący okres sterylizacji i wtedy będzie nam niezbędna. W której części Łodzi mieszkasz? Quote
Ivanka Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 Hej, Maks dostaje ostatnią szansę:loveu: Do czasu znalezienia klatki zaopiekuje się nim w dzien moja mama. Za tydzien rodzice jadą na kilka dni na działkę i zabiorą Maksa. Tak więc mam max dwa tygodnie na znaleznienie klatki :multi: Pomóżcie!! Za bardzo kocham tego kundla, i serce by mi pękło i nie mogłabym sobie spojrzec w twarz. Mieszkam na Zielonym Romanowie, moge podjechac w kazde miejsce po klatke. Ciapulko, nie umiem zmienić tematu :( Quote
Magija Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Ivanko, ja mogę pożyczyć Ci ja teraz na 2 tygodnie, potem niestety będzie mi potrzebna Quote
__Lara Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Trzeba koniecznie zdobyć tą klatkę na dłuższy okres. Dobrze, że mamy dwa tygodnie :) Quote
Magija Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 jeśli moja propozycja Ci odpowiada to w razie czego poproszę o kontakt na pw, w wątku może mi to umknąć. Mieszkam na Widzewie. Quote
Ivanka Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Magija, bardzo dziekuje za odp, ale poczekam - moze uda sie pożyczyc cos na dłużej. Przez najblizsze 2 tygodnie POTWÓR ma opiekę podczas mojej nieobecności :evil_lol::evil_lol:. Dzis mama idzie kolejny raz do weta - moze cos jeszcze poradzi:):) Quote
majqa Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Ivanka napisał(a):(...) moze uda sie pożyczyc cos na dłużej. (...) Pozostaje zacisnąć kciuki, by to Ci się udało. Quote
Magija Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Ivanka napisał(a):Magija, bardzo dziekuje za odp, ale poczekam - moze uda sie pożyczyc cos na dłużej. Przez najblizsze 2 tygodnie POTWÓR ma opiekę podczas mojej nieobecności :evil_lol::evil_lol:. Dzis mama idzie kolejny raz do weta - moze cos jeszcze poradzi:):) ok, odezwij się jak wróci, może się uda i będę miała jakąś wolną Quote
marlenka Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Czytam ten wątek i przypomina mi się demolka psa którego adoptowałam . Najpierw były drzwi , kabel od monitora od kompa, później sam komp, łóżko , ładowarki, karnisz ( ciągnął zasłonki aż zerwał ) klamki od okien i duzo by wymieniać ale dzieki bogu już sie troche uspokoił . Może pomyśl o wzięciu kompana dla niego to pomaga , odkąd z moim Barakiem jest dugi pies nic sie nie dzieje Quote
Recommended Posts