Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy mogłabyś odpisać na zadane przez mnie pytania? To bardzo ważne, żeby ci pomóc.
Byc może trafiłaś na behawiorystę, który za wcześnie zrezygnował ze szkolenia psa. Dlatego ciekawi nas jakie stosował metody szkolenia i jak długo.
Czy jesteś gotowa rozważyć kenel klatkę? To by ci wyeliminowało zniszczenia w domu, a pies nie byłby nieszczęśliwy z tego powodu.
Ja naprawdę jestem zdziwiona, ze psiak miał behawiorystę, ten widział (mimo szkolenia) ogromne zniszczenia w domu i nie polecił tej klatki, to pierwsza rzecz jaka jest polecana w takich wypadkach.
Według mnie wydałaś kasę na marnego behawiorystę.

Posted

szajbus napisał(a):
(...) Ja naprawdę jestem zdziwiona, ze psiak miał behawiorystę, ten widział (mimo szkolenia) ogromne zniszczenia w domu i nie polecił tej klatki, to pierwsza rzecz jaka jest polecana w takich wypadkach.
Według mnie wydałaś kasę na marnego behawiorystę.
Może coś mi umknęło ale nie widzę (poprawcie mnie, jeśli to przegapiłam), by Ivanka napisała, że behawiorysta nie polecił kennela. Jak to było Ivanko? Odpisz, proszę, na zapytania Szajbus.

Posted

Maksio musi byc zamkniety podczas dnia....Ja jestem 8h poza domem, moj partner jest pilotem więc Go ciagle nie ma i nie ma.....pozycie klatkę i będzie ok....ja Wam z czasem oddam pieniadze....taki trudny okres teraz....

Posted

Ivanko do klatki warto psiakowi kupić Konga, albeo jakaś kulę smakule, napchać ją smakołykami, to psa zajmie jakiś czas podczas twojej nieobecności, nie będzie wtedy wył.
Moja siostra z wyciem poradziła sobie w ten sposób, że wychodząc do pracy zostawia Dżekiemu włączone radio tranzystorowe. Nie u każdego sprawdza się ta metoda, ale u niej poskutowało.
Jeśli teraz nie wyje , to jak mu się tam nawrzuca zabawek, żeby się czymś zajął to tym bardziej nie będzie wył. Dla niego klatka to nie nowość, spędzał w niej czas jako szczeniak i jak pisze ciapać nie było z tym problemu.
Nie wiem od której zaczynasz prace, ale dobrze by było zanim wyjdziesz porządnie go wybiegać, wówczas będzie miał mniej energii na rozrabianie i wycie.

Posted

Może jak Ivanki nie stać na klatkę to złożymy się na nią?

Ivanko, współczuję Ci, Mąż Cię zostawił, gdy było Ci trudno. Ehhh, faceci...jak małe dzieci. Gdy jest już coś trudnego do pokonania to uciekają.

Posted

U moich potworów klatka nie sprawdziła się tylko raz- KrA ją po prostu rozwaliła... ale KrA to Kra i przebija wszystko ;) przyzwyczaiłam sie i tyle.
Dodałabym od siebie, że warto klatke częściowo osłonić jakąś szmatą (taki jakby dodatkowy stelaż wokół klaty i na to zawiesić coś raczej ciemnego), bo takie ograniczenie bodżców wycisza psy... u mnie się sprawdzało właściwie zawsze, jesli pies nadal był niespokojny, wył itd... ;) Do tego cos do przeżuwania, konga, kość cielęcą, to się namamla i potem uspokoi. I może byc radio, najlepiej nastawione na niegłosne gadanie.

Do tego warto by popracować nad rozstawaniem z psem, żeby na dłuższą metę pozbyć się problemu. Da się, szczególnie jesli problem lezy rzeczywiście w lęku separacyjnym.... i zacząć jak najszybciej, zanim pies po prostu polubi demolkę.

Posted

Ivanko, a myślałaś o szkole dla psów? Nasza terierka zaliczyła tylko przedszkole, a bardzo pomogło. Facet, który prowadzi szkolenia, podsunął nam mnóstwo pomysłów, które pozwoliły poskromić jej temperament. No, może nie do końca, ale to terierka! To było gdzieś na Złotnie. Zajęcia odbywały się w soboty i niedziele. Mogę ci podać namiary.

Posted

no własnie faceci są beznadziejni, ale w sumie dobrze że sobie poszedł w siną dal. Tylko niestety przez ten cholerny kryzys bardzo spadły mi zarobki a kredyt hipoteczny trzeba spłacac:placz::placz:. Juz jakis czas temu szukałam klatki, chciałam pożyczyć ale nikt nie miał. A koszt nowej to ok. 400 pln. Byłam w manufakturze oglądać. Musze cos wymysliic bo jutro jest poniedziałek i znowu zniszczenia :placz::placz::placz:

Posted

[quote name='Ivanka']no własnie faceci są beznadziejni, ale w sumie dobrze że sobie poszedł w siną dal. Tylko niestety przez ten cholerny kryzys bardzo spadły mi zarobki a kredyt hipoteczny trzeba spłacac:placz::placz:. Juz jakis czas temu szukałam klatki, chciałam pożyczyć ale nikt nie miał. A koszt nowej to ok. 400 pln. Byłam w manufakturze oglądać. Musze cos wymysliic bo jutro jest poniedziałek i znowu zniszczenia :placz::placz::placz:

To kto ma do pożyczenia klatkę???

Posted

Hej, Maks dostaje ostatnią szansę:loveu: Do czasu znalezienia klatki zaopiekuje się nim w dzien moja mama. Za tydzien rodzice jadą na kilka dni na działkę i zabiorą Maksa. Tak więc mam max dwa tygodnie na znaleznienie klatki :multi: Pomóżcie!! Za bardzo kocham tego kundla, i serce by mi pękło i nie mogłabym sobie spojrzec w twarz. Mieszkam na Zielonym Romanowie, moge podjechac w kazde miejsce po klatke.
Ciapulko, nie umiem zmienić tematu :(

Posted

Magija, bardzo dziekuje za odp, ale poczekam - moze uda sie pożyczyc cos na dłużej. Przez najblizsze 2 tygodnie POTWÓR ma opiekę podczas mojej nieobecności :evil_lol::evil_lol:. Dzis mama idzie kolejny raz do weta - moze cos jeszcze poradzi:):)

Posted

Ivanka napisał(a):
Magija, bardzo dziekuje za odp, ale poczekam - moze uda sie pożyczyc cos na dłużej. Przez najblizsze 2 tygodnie POTWÓR ma opiekę podczas mojej nieobecności :evil_lol::evil_lol:. Dzis mama idzie kolejny raz do weta - moze cos jeszcze poradzi:):)

ok, odezwij się jak wróci, może się uda i będę miała jakąś wolną

Posted

Czytam ten wątek i przypomina mi się demolka psa którego adoptowałam . Najpierw były drzwi , kabel od monitora od kompa, później sam komp, łóżko , ładowarki, karnisz ( ciągnął zasłonki aż zerwał ) klamki od okien i duzo by wymieniać ale dzieki bogu już sie troche uspokoił . Może pomyśl o wzięciu kompana dla niego to pomaga , odkąd z moim Barakiem jest dugi pies nic sie nie dzieje