Zbójini Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 kopiuję z owczarka: Forum Owczarek.pl: Zagłodzona i skrajnie wyniszczona ONka GDAŃSK Dnia 30 lipca 2009r. w Gdańsku przy Trakcie Św. Wojciecha została znaleziona suka rasy Owczarek Niemiecki. Jej stan wskazuje iż była intensywnie wykorzystywana do rozrodu. Ma nieczytelny tatuaż. Skrajnie zaniedbana i zagłodzona. Zapchlona i zarobaczona. Na grzbiecie brak sierści i rany. Została odwieziona do Schroniska Dla Bezdomnych Zwierząt "PROMYK" w Gdańsku przy ul. Przyrodników 14. to raczej starsza suczka ok 7-8 lat. Quote
Kana Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Teraz sunia jest w Promyku i podejrzewam, że my za dużo nie mozemy. Quote
Zbójini Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 No własnie tego się obawiam. Kana, będziesz w schronie na dniach? Może dowiedziałabyś sie czegoś? Quote
Zbójini Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 Kopiuję z owczarka: Sunia jeszcze nie została zdiagnozowana. Lekarze staraja się ją najpierw odżywić. Potrzebne sa puszki Royal Canine Sensitive lub Intestinal albo mielone mięso wołowe aby jak najszybciej doszła do siebie. Schronisko nie jest w stanie zakupić takiej drogiej karmy i w tej chwili sunia dostaje karmę dla szczeniąt. Jeszcze parę dni i ten pies dosłownie zdechłby z głodu! I to wśród ludzi w dużym mieście......Co za znieczulica. Sunia jest bardzo łagodna wręcz wycofana w kontaktach z ludźmi. Nic dziwnego, wątpię, by zaznała w swoim życiu od człowieka czegos dobrego. Beka, jak tam u Was wyglądają tymczasy dla ONkowych suczek, obecnie?;) Quote
wilczyca Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 ooo mateczko :-( ..... słów mi zabrakło. Słuchajcie ja mogę jej zasponsorować karmę tylko pytanie: czy może być też sucha czy tylko i wyłącznie puszki, i gdzie kazać dostarczyć Quote
Zbójini Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 wilczyca napisał(a):ooo mateczko :-( ..... słów mi zabrakło. Słuchajcie ja mogę jej zasponsorować karmę tylko pytanie: czy może być też sucha czy tylko i wyłącznie puszki, i gdzie kazać dostarczyć Mi sie osobiście wydaje że moze być sucha i to nawet niekoniecznie weterynaryjna, byle by była wysokiej jakości i jak najenergetyczniejsza. O ile oczywiście sunia nie ma jakiejś zdiagnozowanej przypadłości. Np niewydolności trzustki... Może Kana się czegoś już dowiedziała. Quote
wilczyca Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Zbójini napisał(a):Mi sie osobiście wydaje że moze być sucha i to nawet niekoniecznie weterynaryjna, byle by była wysokiej jakości i jak najenergetyczniejsza. O ile oczywiście sunia nie ma jakiejś zdiagnozowanej przypadłości. Np niewydolności trzustki... Może Kana się czegoś już dowiedziała. ok czekam zatem na wieści od Kany Quote
NatiiMar Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Sunia ma tatuaż,tak? Coraz więcej rodowodowych psów zasila szeregi pseudohodowli. Niedługo nie będzie skąd szczeniaka kupować...szkoda słów. Podnoszę biedaczkę. Quote
Kana Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Najwidoczniej suka jest do adopcji, wiadomosc ze strony promyka : Chuda do granic możliwości, olbrzymie wyłysiałe placki na ciele, obroża sklejona z sierścią na szyi.....Ile czasu trwała gehenna tego biednego zwierzęcia zanim trafiło do Schroniska ? Czym sobie zasłużyło na taki los? Pies został wyrzucony w Gdańsku na Trakcie św. Wojciecha i do Promyka trafił w dniu 30.07.2009. Jeśli nie jest Ci obojętny los Chudzinki, adoptuj ją lub wspomóż dobrej jakości karmą suchą i puszkami ! Zdjęcia : Quote
wilczyca Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 mądre smutne oczy :-(, Kana ja jej chętnie zasponsoruję karmę tylko gdzie ją wysłać ?? Quote
Zbójini Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Moge kupic karmę i zawieźć ją do schronu. może zrobimy zbiórkę? Quote
Kana Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Byłam w schronisku. Pies na razi jest tuczony, by w ogóle przeżyła a nie zdechła z głodu. Pytałam się o karmę jaką najlepiej kupić : - intestinal -sensivity control Zdjecia wstawi Karolina1 jak wejdzie na forum ;) Quote
karolina1 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Jestem już na wątku biduli :-( Oto fotki: Quote
wilczyca Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 jej te kamyczki to koszmar :shake: poruszać się poczym takim :shake: :shake: może dało by się położyć tam jakieś podesty żeby suni lepiej się dreptało :roll: Quote
Zbójini Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 byliśmy dziś z Kana w schronie i chudzinki nie było w tym miejscu gdzie ostatnio. Może przeniezli ja do szpitaliku. Nie było kogo spytac bo bylismy wieczorem. Quote
wilczyca Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Zbójini napisał(a):byliśmy dziś z Kana w schronie i chudzinki nie było w tym miejscu gdzie ostatnio. Może przeniezli ja do szpitaliku. Nie było kogo spytac bo bylismy wieczorem. i co z sunieczką dowiedzieliście się czegoś .... Quote
Zbójini Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 jeszcze niestety nie, może Kana sie czegoś dowie... Quote
katie05 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 brak mi slow...:-(czy mozecie podac adres na ktory mozna wyslac karme,dziekuje Quote
Zbójini Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 tutaj, tylko wczesniej zadzwoń i się wszystkiego dopytaj. PROMYK Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt Psów i Kotów - Start Quote
Recommended Posts