Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kopiuję z owczarka:
Forum Owczarek.pl: Zagłodzona i skrajnie wyniszczona ONka GDAŃSK
Dnia 30 lipca 2009r. w Gdańsku przy Trakcie Św. Wojciecha została znaleziona suka rasy Owczarek Niemiecki. Jej stan wskazuje iż była intensywnie wykorzystywana do rozrodu. Ma nieczytelny tatuaż. Skrajnie zaniedbana i zagłodzona. Zapchlona i zarobaczona. Na grzbiecie brak sierści i rany. Została odwieziona do Schroniska Dla Bezdomnych Zwierząt "PROMYK" w Gdańsku przy ul. Przyrodników 14.

to raczej starsza suczka ok 7-8 lat.

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kopiuję z owczarka:

Sunia jeszcze nie została zdiagnozowana. Lekarze staraja się ją najpierw odżywić. Potrzebne sa puszki Royal Canine Sensitive lub Intestinal albo mielone mięso wołowe aby jak najszybciej doszła do siebie. Schronisko nie jest w stanie zakupić takiej drogiej karmy i w tej chwili sunia dostaje karmę dla szczeniąt. Jeszcze parę dni i ten pies dosłownie zdechłby z głodu! I to wśród ludzi w dużym mieście......Co za znieczulica. Sunia jest bardzo łagodna wręcz wycofana w kontaktach z ludźmi. Nic dziwnego, wątpię, by zaznała w swoim życiu od człowieka czegos dobrego
.

Beka, jak tam u Was wyglądają tymczasy dla ONkowych suczek, obecnie?;)

Posted

ooo mateczko :-( ..... słów mi zabrakło. Słuchajcie ja mogę jej zasponsorować karmę tylko pytanie: czy może być też sucha czy tylko i wyłącznie puszki, i gdzie kazać dostarczyć

Posted

wilczyca napisał(a):
ooo mateczko :-( ..... słów mi zabrakło. Słuchajcie ja mogę jej zasponsorować karmę tylko pytanie: czy może być też sucha czy tylko i wyłącznie puszki, i gdzie kazać dostarczyć

Mi sie osobiście wydaje że moze być sucha i to nawet niekoniecznie weterynaryjna, byle by była wysokiej jakości i jak najenergetyczniejsza. O ile oczywiście sunia nie ma jakiejś zdiagnozowanej przypadłości. Np niewydolności trzustki...

Może Kana się czegoś już dowiedziała.

Posted

Zbójini napisał(a):
Mi sie osobiście wydaje że moze być sucha i to nawet niekoniecznie weterynaryjna, byle by była wysokiej jakości i jak najenergetyczniejsza. O ile oczywiście sunia nie ma jakiejś zdiagnozowanej przypadłości. Np niewydolności trzustki...

Może Kana się czegoś już dowiedziała.

ok czekam zatem na wieści od Kany

Posted

Sunia ma tatuaż,tak?
Coraz więcej rodowodowych psów zasila szeregi pseudohodowli. Niedługo nie będzie skąd szczeniaka kupować...szkoda słów.
Podnoszę biedaczkę.

Posted

Najwidoczniej suka jest do adopcji, wiadomosc ze strony promyka :

Chuda do granic możliwości, olbrzymie wyłysiałe placki na ciele, obroża sklejona z sierścią na szyi.....Ile czasu trwała gehenna tego biednego zwierzęcia zanim trafiło do Schroniska ? Czym sobie zasłużyło na taki los?
Pies został wyrzucony w Gdańsku na Trakcie św. Wojciecha i do Promyka trafił w dniu 30.07.2009. Jeśli nie jest Ci obojętny los Chudzinki, adoptuj ją lub wspomóż dobrej jakości karmą suchą i puszkami !

Zdjęcia :

Posted

Byłam w schronisku.
Pies na razi jest tuczony, by w ogóle przeżyła a nie zdechła z głodu.

Pytałam się o karmę jaką najlepiej kupić :
- intestinal
-sensivity control

Zdjecia wstawi Karolina1 jak wejdzie na forum ;)

Posted

Zbójini napisał(a):
byliśmy dziś z Kana w schronie i chudzinki nie było w tym miejscu gdzie ostatnio. Może przeniezli ja do szpitaliku. Nie było kogo spytac bo bylismy wieczorem.

i co z sunieczką dowiedzieliście się czegoś ....