jostra Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 przecież jak podłączymy potwierdzenie przelewu do zgłoszenia to powinni się pokapować, napewno trzeba napisać imię, nazwisko i kto ile płaci, okaże się co się jeszcze zmieści Wiecie, jak wpiszę np. Berylla Bofin Baroness of Dolina Rivendell to już mamy jedną linijkę z głowy :evilbat: Quote
Elitesse Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 ale mozna jakis skrot imienia psa napisac np Berylla Quote
orsini Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Germanika Winged Love Orsini wl. Krystyna Jaworska to nawet i 2 poszly sie j*** :lol: :lol: :lol: Quote
orsini Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 wydaje mi sie ze nazwisko i liczba psow wystarczy:)))kazda z nas dolaczy do zgloszenia i juz:))kopie Quote
jostra Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Elitesse napisał(a):ale mozna jakis skrot imienia psa napisac np Berylla Taaak :) W katalogu w Nitrze wpisali jej Berylla BB :P Quote
Elitesse Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 : ))) ale takie długasnie imiona to chyba drobna przesada jest.... Quote
jostra Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Jak Olivka będzie chciała się dołączyc, bo narazie nie potwierdziła, to każda z nas ma do dyspozycji 26 znaków - możemy szaleć :evilbat: Elitesse napisałaś mi rasę psa KSPS - ale czy to napewno po Słowacku? Knirac jest chyba po czesku, a po słowacku bradac, chyba, że coś mi się pokićkało :roll: czy to nie będzie BSPS? Quote
Elitesse Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 a nno tak bo na słowacji to maja brodacze :)) wiec to bedzie BSKS - Bradac Stredny Korenie a sol Quote
jostra Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 No tak, faktycznie zapomniałam o tych koreniach :lol: Quote
Elitesse Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 ehh mam za długaśne nazwisko :( u mnie moje 26 znaków moze wyglądać tak : Lubiszewska-BSKSx2,tr.v+o Quote
orsini Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 a moje: Jaworska2dogs krocej:))) a chyba sie zorientuja jak z tym razem im zgloszenie wysle:))) na polskie wystawki tylko pisze, ze oplata za wystawe i jest OK Quote
jostra Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Nie martw się, moje nazwisko mam tyle samo liter co Twoje :) mogę najwyżej napisać maly bradac x4 he he :P Quote
Olivka Posted April 6, 2005 Author Posted April 6, 2005 Jostra! Nie będę już zawracać głowy i zapłacę na wystawie. Dzwoniłam , pytałam , co prawda pani nie znała ani polskiego ,ani niemieckiego , ale jak pytałam , czy można zapłacić na wystawie , to powtarzała " ano , ano " , no to wnioskuję ,że można. Quote
orsini Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 oczywiscie,ze mozna:)))ale mozesz nie miec nazwy psa w katalogu:)))ja tak mialam w Nitrze-nie jest to fajne, bo ludzie nie wiedza co wystawiasz:(( Quote
golden_owner Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Jako totalny laik chcialam zapytac jak placicie za te wystawe? Czy mozna karta? Jelsi tak, to jak? (mam vise classic) A moze jakis przelew? - ale to pewnie drogie jest. I czy informacje sa na jakiejs stronie slowackiej? I jeszcze moze sie orientujecie jak daleko (tak mniej wiecej) jest do tej Banskiej od granicy? (i od ktorej granicy :evilbat: ) Quote
jostra Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 mają stronę, ale nie działa :evilbat: kilka postów wstecz orsini podała adres strony dorotaL, na której jest skan ulotki Można płacić przelewem albo na wystawie a odległość sprawdź sobie np. na: http://www.reiseplanung.de/index.jsp z Rzeszowa mam 340 km do Banskiej Quote
golden_owner Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Dzieki! :modla: Ja mam 168km 8) To jeszcze mam jedno dyletanckie pytanie: w formularzu zgloszenia jest rubryka Zuchtbuch, potem jest nr, potem gew.am. Co mam wpisac w tej pierwszej? PKR z numerem (i wtedy tam gdzie nr numer rejestracji oddzialowej) czy samo PKR i nr rodowodu tam gdzie nr? I co w tej ostatniej? Przepraszam, ze tak dyletancko pytam, ale jak widac niemiecki w szkole byl dawno, a i skrotu "gew.am." sobie nie przypominam :( Quote
orsini Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 no wlasnie tez nad tym myslalam-a gdzie tatoo sie wpisuje?moze sie nie wpisuje? Quote
jostra Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 to błąd - chodzi o geboren :P po słowacku masz: narodeny Jak zgłaszałam ostatnio na Nitrę to nr rej. oddziałowej nie podawałam Quote
Elitesse Posted April 7, 2005 Posted April 7, 2005 Jostra czy doszły juz moje pieniazki ?? czekam na skana to wyśle jeszcze raz zgłoszenia meilem :) Quote
jostra Posted April 7, 2005 Posted April 7, 2005 pieniążki doszły wczoraj czekam jeszcze na kasę od orsini, mam nadzieję, że dzisiaj dojdzie jesli tak, przelew robię rano w poniedziałek (jutro nie pracujemy) i wyslę Wam skan Quote
Recommended Posts