Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Grey andis o którym piszemy z Agnieszką jest wystarczająco mocny, nie zdarzyło mi się aby 40w nie dało rady.
Co do ostrzy to nie mogę się z Tobą zgodzić Grey. Technika idzie do przodu. Dobra stal jest ważna to fakt, ale jeśli możesz ją wymienić na tańszą ceramikę to czemu by tego nie zrobić ?

Posted

*hania napisał(a):
Dobra stal jest ważna to fakt, ale jeśli możesz ją wymienić na tańszą ceramikę to czemu by tego nie zrobić ?

To dlaczego w takim razie ostrza ceramiczne sa droższe ;-) ??

Grey, a tak na marginesie - to stali szlachetna (a z takiej mam wszystkie ostrza) jest jakościowo duuuuuzo lepsza od stali węglowej i nie wiem w takim razie, cóz za ostrza posiadasz, jesli sa z weglówki ;)

Posted

Witam!
Przecież z materiałoznastwa nie będę robił wykładów.
A dla przykładu, odfilcak zrobiłem sobie ze starych zardzewiałych 50 letnich nożyczek,kupione na bazarze, ostre jak brzytwa.

Posted

Ja polecam dla jednego psa Ostera Mark II i ostrze Medium pracuje ta maszynką od kilku lat i sie sprawdza a przygotowuje moje psy na wystawe.Mam 2 maszynki Oster A 5 ale mało je używam.Maszynka jest w miare tania,- Greampol a Moser 1245 jest bardzo mocna i jest do kupienia w Zooplusie w cenie promocyjne niecałe 400,zl z ostrzem.

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
maszynka doszła. już przetestowana. działa super:) Asia- POLECAM! :)

Dzięki za relację. :p
Jeszcze nie dzwoniłam do Germapolu, bo mam ostatnio urwanie głowy, ale w przyszłym tygodniu jak wrócę do domku, to zadzwonię i zobaczymy co oni polecą. Wtedy dopiero się zdecyduję. W każdym razie kuszą mnie maszynki bezprzewodowe, bo zawsze mi kabla brakuje. :evil_lol:

Posted

Witam serdecznie po dość długiej nieobecności :oops:
Ale już jestem i na pewno nie raz skorzystam z Waszej pomocy, gdyż... w końcu mamy piesia :loveu: Udało się go przemycić :cool3:
Jak nauczę się wstawiać fotki to na pewno coś wkleję ;)

Co prawda to nie cocker spaniel, ale bardzo podobny, seterek, nasz kochany Orzech :loveu:

• 1 year later...
Posted

A jeśli chodzi o maszynkę Oster Mark I to do niej jakie bym potrzebowała ostrze zęby ostrzyc spaniela ? Ponieważ koleżanka właśnie szuka w miarę taniej maszynki a ma okazje zakupić ten model lub Moser 1400 ale nie wie jakie ostrze by do niej pasowało :)

Posted

Camili z postu wynika ,że nie wiesz na czym polega pielęgnacja spaniela .Odnosząc się dalej taka maszynka jest za słaba .
Spaniela można wygładzić , potrzebna jest mocna maszynka , strzyżenie jest trudne i tylko z włosem , a ostrza 5 mm i 7 mm .

Posted

camili napisał(a):
A jeśli chodzi o maszynkę Oster Mark I to do niej jakie bym potrzebowała ostrze zęby ostrzyc spaniela ? Ponieważ koleżanka właśnie szuka w miarę taniej maszynki a ma okazje zakupić ten model lub Moser 1400 ale nie wie jakie ostrze by do niej pasowało :)

Do OSTER Mark I nie masz dużego wyboru ostrzy:
http://germapol.istore.pl/pl,category,184029,do,mark,i,adjusta.html

a do Mosera - jeszcze mniejszy:
http://germapol.istore.pl/pl,category,184003,do,moser,1400,1170.html

Posted

camili napisał(a):

Camili czy to Ty pytałaś na forum spanielowym o tą maszynkę bardzo polecaną przez spanielarzy?
http://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki_pielegnacja_psa/maszynki_do_strzyzenia/pies_maszynka_do_strzyzenia/104115
Kupiłaś może tą maszynkę? Jeśli tak, to jak się u Ciebie sprawdza?