zuziaM Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Dzisiaj pani Rumeczka do mnie zadzwonila. Nachwalic sie chlopczyka kochanego nie mogla..... Grzeczniutki, kochany, milutki, wesoly ..... Nasmiali sie panstwo, jak Rumcio sie pileczka swietnie bawi. Pani kopala, a Rumek przynosil i do zabawy zachecal. W nocy Rumcio dzisiaj szczekal, wiec panstwo poszli sprawdzic , co sie dzieje ... a ten spryciarz maly czmychnal od razu do pana do pokoju i tam na foteliku juz do rana sobie chrapal. Czeka Rumcia kapiel i pani pytala, jak on sie w kapieli zachowuje. Ja mysle, ze dobrze, bo Poker nic nie pisala, ze zachowywal sie zle....... Wnuczki pani sa zachwycone Rumeczkiem. wybawily sie z chlopczykiem za wszystkie czasy .... Alez ten nasz Rumcio ma dom !!!!!!! Po tylu latach w schronisku, nie zapomnial jak sie mieszka i zachowuje w domku .... I pokochal juz bardzo swojego pana. Na krok go nie odstepuje. A ja jestem najszczesliwsza w swiecie !!!!!!!!!!!!!!!! Rumciu, kochana malenka psinko .... wlasnie o to dla ciebie blagalam los ....... I mam nadzieje, ze bede mogla jeszcze to slodkie malenstwo kiedys jeszcze przytulic, bo nie omieszkam przy najblizszej okazji go odwiedzic. Quote
Onaa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Ależ się radośnie takie rzeczy czyta :). Faktycznie, bo tylu latach za schroniskowymi kratami, po tylu miesiącach kiedy to nikt się Rumciem nie interesował, taki wspaniały domek, tyle miłości i radości :lol:. Quote
AlfaLS Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 zuziaM napisał(a):Dzisiaj pani Rumeczka do mnie zadzwonila. Nachwalic sie chlopczyka kochanego nie mogla..... Grzeczniutki, kochany, milutki, wesoly ..... Nasmiali sie panstwo, jak Rumcio sie pileczka swietnie bawi. Pani kopala, a Rumek przynosil i do zabawy zachecal. I pokochal juz bardzo swojego pana. Na krok go nie odstepuje. A ja jestem najszczesliwsza w swiecie !!!!!!!!!!!!!!!! Rumciu, kochana malenka psinko .... wlasnie o to dla ciebie blagalam los ....... I mam nadzieje, ze bede mogla jeszcze to slodkie malenstwo kiedys jeszcze przytulic, bo nie omieszkam przy najblizszej okazji go odwiedzic. Takie wiadomości to się czyta z uśmiechem na twarzy :lol::lol::lol: Rumeczku bardzo się cieszę że tak cudnie trafiłeś :multi: I przy okazji taka myśl mi się zrodziła, ze jak Rumek tak swojego pana się pilnuje to może pani by się jakaś suczka-przytulanka przydała? Może kiedyś przyjadą do Ciebie Zuziu po kolejnego psiaka??????? A do Cioteczek i Wujaszków Rumkowych mam pytanie - ponieważ wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Rumek do Hoteliku już nie wróci :lol: - czy może zechcieliby przenieść swoje deklaracje na jedną z dwóch suczek Abrę lub Magnatkę? To suczki, które w schronisku w Tychach spędziły ponad 12 lat:-(. Nigdy nie miały domu, opiekuna, spacerów, swoich misek.......:-( Inne psiaki, które były tak długo za kratami już wyszły.... Jedne do domów, inne do hotelików, jeszcze inne za TM.... Zostały tylko one dwie ........ Zuzia może je przyjąć ale wiadomo - pieniądze, więc może na razie choć jedną ....... Błagam pomyślcie....... Tyskie weteranki zapraszają na swój wątek: http://www.dogomania.pl/threads/182122-Abra-i-Magnatka-dwie-weteranki.-Abra-pogryziona!!!-Czy-zd%C4%85%C5%BCymy-j%C4%85-uratowa%C4%87 Quote
magda222 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 zuziaM napisał(a):A ja jestem najszczesliwsza w swiecie !!!!!!!!!!!!!!!! Ja też :) AlfaLS napisał(a): A do Cioteczek i Wujaszków Rumkowych mam pytanie - ponieważ wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Rumek do Hoteliku już nie wróci :lol: - czy może zechcieliby przenieść swoje deklaracje na jedną z dwóch suczek Abrę lub Magnatkę? To suczki, które w schronisku w Tychach spędziły ponad 12 lat:-(. Nigdy nie miały domu, opiekuna, spacerów, swoich misek.......:-( Inne psiaki, które były tak długo za kratami już wyszły.... Jedne do domów, inne do hotelików, jeszcze inne za TM.... Zostały tylko one dwie ........ Zuzia może je przyjąć ale wiadomo - pieniądze, więc może na razie choć jedną ....... Błagam pomyślcie....... Tyskie weteranki zapraszają na swój wątek: http://www.dogomania.pl/threads/182122-Abra-i-Magnatka-dwie-weteranki.-Abra-pogryziona!!!-Czy-zd%C4%85%C5%BCymy-j%C4%85-uratowa%C4%87 Ja jak najbardziej przekazuję swoją deklarację na nasze weteranki. Zrobię dzisiaj rozliczenie, bo trzeba też zastanowić się nad funduszami, które zostały po Rumeczku. Dodam jeszcze, że Abra została jakiś czas temu dotkliwie pogryziona w schronisku :( Psy niestety wyczuwają, że to już starsze sunie i nie mają już tyle siły żeby walczyć o byt w schronisku :( Bardzo Was proszę pomóżmy im... Całe życie w schronie :( Quote
__Lara Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Wspaniałe wieści :D :D :D oby tak dalej Rumeczku :D Kochani, przepraszam za brak rozliczenia, dziś się naprawdę postaram. Quote
diana79 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 ja też przekazuję deklarację Waszym weterankom :-) Quote
magda222 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 diana79 napisał(a):ja też przekazuję deklarację Waszym weterankom :-) Dziękujemy :) Quote
__Lara Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 magdo222, czekam na ostateczne rozliczenie od Ciebie to dokleję do 1 postu ;) Quote
magda222 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 __Lara napisał(a):magdo222, czekam na ostateczne rozliczenie od Ciebie to dokleję do 1 postu ;) Zrobię je dopiero jutro, bo jeszcze jestem w pracy a zeszyt z rozliczeniami został w domu. Quote
Poker Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 A jak ja się nieustająco cieszę. Cały czas jego los leżał mi na sercu. Miałam go w domu tak którko ,ale nie sposób bylo go nie polubić. W kąpieli był bardzo grzeczny, dał się poczesać i wyciąć dredy. Nawet nie protestował jak mu zakładałam podkoszulkę po kąpieli ,żeby się nie przeziębił, bo był taki chudzieńki i miał bardzo rzadką sierść. A teraz patrzcie , panicz z niego całym pysiem. Tak się cieszę ,że ogłoszenie w Wyborczej zadziałało błyskawicznie. Jednak zdjęcie ma bardzo duże znaczenie. Wczoraj znowu było jego ogłoszenie ,ale bez zdjęcia. W sumie były 4 ogłoszenia i ten jeden jedyny raz ze zdjęciem i miał chłopak szczęście ,że państwo akurat kupili w tym dniu gazetę. Quote
Jasza Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Strasznie się cieszę. Doczekał się fajnego domku. Czy ja Rumkowi coś "wiszę" jeszcze? Quote
zuziaM Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Z ogloszenia mialam jeszcze wczesniej telefon z Wroclawia. Ale bylo bez zdjecia, a pan szukal takiego pieska, tylko ze ma byc podobny do ich psiaka, ktory odszedl niedawno ... rudy i kudlaty mix onka i goldenka. Ciekawa jestem, czy wizyta poadopcyjna sie odbyla. Na razie nie mam wiesci od Ewy. Pani powiedzialam, ze Ewa ja odwiedzi. Byla oczekiwana z radoscia. Quote
Onaa Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Jakby jeszcze ktoś dzwonił o Rumcia, to jest bardzo podobny z budowy, wieku i charakteru piesek Elmo, już ze dwa lata w schronisku, sama dopiero ostatnio wpadłam na jego wątek. A jest taki uroczy: . Quote
magda222 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Poker napisał(a):A jak ja się nieustająco cieszę. Cały czas jego los leżał mi na sercu. Miałam go w domu tak którko ,ale nie sposób bylo go nie polubić. W kąpieli był bardzo grzeczny, dał się poczesać i wyciąć dredy. Nawet nie protestował jak mu zakładałam podkoszulkę po kąpieli ,żeby się nie przeziębił, bo był taki chudzieńki i miał bardzo rzadką sierść. A teraz patrzcie , panicz z niego całym pysiem. Tak się cieszę ,że ogłoszenie w Wyborczej zadziałało błyskawicznie. Jednak zdjęcie ma bardzo duże znaczenie. Wczoraj znowu było jego ogłoszenie ,ale bez zdjęcia. W sumie były 4 ogłoszenia i ten jeden jedyny raz ze zdjęciem i miał chłopak szczęście ,że państwo akurat kupili w tym dniu gazetę. Ja też się nieustająco cieszę i nieustająco jestem Ci wdzięczna :Rose: :Rose::Rose: I potwierdzam, że Rumcia nie da się nie pokochać już od pierwszego wejrzenia :loveu: A przepraszam, że tak zapytam na jakiej zasadzie umieszcza się psiaki w Wyborczej? Czy to coś kosztuje? Quote
zuziaM Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Ja tez o to samo chcialam zapytac. To znaczy juz wysylalam do wyborczej, bo to na maila po prostu sie pisze, ale mam problem z wielkoscia zdjec, bo oni tam konkretny wymiar chca, a w innym wypadku po prostu daja ogloszenie bez zdjecia. Quote
magda z. Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Gosiu u nas jest takie rude, fajny psiak, nawet młodszy chyba niż te 5 lat, uwielbia się bawić, a ponieważ Kasia jest dość niska to on normalnie nie jest taki duży, jak na zdjęciu http://www.dogomania.pl/threads/110849-Schronisko-D%C5%82u%C5%BCyna-G%C3%B3rna-pod-Zgorzelcem-w%C4%85tek-og%C3%B3lny-psy-na-1-2-3-4-stronie?p=15314950&viewfull=1#post15314950 Quote
magda222 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Jasza napisał(a):Czy ja Rumkowi coś "wiszę" jeszcze? Jesteś na czysto ;) Quote
magda222 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Rumkowi deklarowicze: magda222 10/20 zł Jasza 5 zł Dogo07 10 zł leni356 30 zł diana79 5/10 zł RudaSuzi 10 zł Randa 30 zł bambino 10 zł agata51 10/20/30 zł ketunia 30 zł Tymotea 25 zł polubek 5 zł p.Halina B. 20 zł kameralna 5 zł Kwoty łamane to kwota jaka była na początku i kwota podniesiona. Od ostatniego rozliczenia na konto wpłynęło jeszcze 50 zł z bazarku AlfyLS i ranias i 20 zł od Dogo07. Bardzo dziękujemy :) Aktualne saldo: + 435,10 zł :) Na koniec okazało się, że nasz Rumek to bogacz :) Quote
Onaa Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Jak siedział w hoteliku to z grosikami nie było za ciekawie a jak domek znalazł to się okazało, że pieniążków ma troszkę :). A hotelik u ZuziM już tak całkiem opłacony ? Quote
zuziaM Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Dzisiaj byla wizyta poadopcyjna. Pani od razu do mnie wieczorem zadzwonila. Poopowiadala znow o Rumeczku, jaki kochaniutki, jaki wesoly, jaki uroczy .... Rumcio chodzi z pania na spacery i na zakupy. Jeszcze czasami mu sie zdarza, ze podnosi lapke na jakis mebel w domu, ale juz prawie nie robi tego. Kapieli jeszcze nie bylo, bo Rumcio nawet nie jest brudny. Byl czesto czesany i nadal jest. Wnuczki panstwa uwielbiaja Rumeczka. Wyslalam mu jego piszczacego kurczaka i akurat dzisiaj doszla paczuszka. Podobno sie Rumeczek bardzo ucieszyl i skakal z kurczakiem po domu. Spi kolo swojego pana najchetniej, na swoim ulubionym foteliku. W ogole, to ja normalnie nie moge jeszcze uwierzyc, ze Rumus tak wspaniale trafil.... ma naprawde taki dom, jakiego zyczymy naszym wszystkim podopiecznym. Najwspanialszy pod sloncem. Reszte napisze Ewa .... i beda zdjecia !!!!! Quote
magda222 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Dogo07 napisał(a):Jak siedział w hoteliku to z grosikami nie było za ciekawie a jak domek znalazł to się okazało, że pieniążków ma troszkę :). A hotelik u ZuziM już tak całkiem opłacony ? Rumcio miał opłacony hotelik do 18 września, więc się pięknie zmieścił w terminie ;) :) A że już wpłynęły pieniądze za następny okres rozliczeniowy to jest plus :) Do tego Nikuś zasilił konto Rumka kwotą 110,10 zł i AlfaLS z ranias kwotą 50 zł :) Co Wy na to, żeby ta kwota (435,10 zł) wspomogła Abrę i Magnatkę? Quote
AlfaLS Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Nie możemy się doczekać i relacji i zdjęć :lol: Magda myślę, że do deklarowiczów Rumka trzeba napisać na PW prośbę o przeniesienie deklaracji na Weteranki, pomożesz???????? Quote
zuziaM Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Dostalam zdjecia z domku Rumeczka !!!!! Wgrywam wlasnie i zaraz wkleje ..... sliczny , slodki i baaaaardzo szczesliwy piesio ! Quote
zuziaM Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Rumcio ze swoja rodzina ...... Jaki ten okruszek jest szczesliwy !!!!!! Quote
Recommended Posts