Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam wiadomosc w sprawie domku dla Rumeczka.

Panstwo mieszkaja w domku z ogrodkiem w Lubinie. Znalezli ogloszenie w Wyborczej.
Mieli psiaka staruszka, ktory odszedl w maju i w domu jest bez niego pusto.
Maja wnuki, ktore tez kochaja psiaki.
No i chca jutro przyjechac do Rumcia.
Na wizyte przedadopcyjna nie bedzie czasu, ale poadopcyjna jak najbardziej bedzie potrzebna.
Czy kojarzycie kogos z Lubina, kto moglby Rumka odwiedzic za kilka dni w Lubinie ?
Ja zaraz poszukam, bo widzialam tu kogos z Lubina, tylko nie pamietam gdzie.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No po tylu latach w schronisku i tylu miesiacach u nas .... psiakowi sie nalezy wreszcie !!!!

Na dodatek dzisiaj wyslalam pania z ogloszenia do kolezanki po szceniaczka i wziela go !

A oprocz tego i Skubi mial dzisiaj odwiedziny. Pani z mojej wsi. Dom z ogrodem i suczka labradorka, ktora sie nudzi sama, jak panstwo w pracy.
Skubi sie bardzo spodobal i bedzie teraz kilka spacerow zapoznawczych z kolezanka. Wiec zobaczymy, jak sie to rozwinie.

Posted

Juz napisalam PW do Invictus Hilaritus. Wyslalam tez jej link do watku.
Jeszcze co prawda Rumek nie wyjechal, ale lepiej od razu kogos znajomego miec tam na miejscu.

Magde powiadomilam o wszystkim telefonicznie.

Posted

Bardzo się cieszę z tego domku bo może to będzie początek dobrej passy dla Tyszaków? Oby tak było bo te moje plany :cool3:
Przy okazji zapraszam serdecznie na bazarek na tyskie weteranki - link w moim podpisie :lol:

Posted

Panstwo dzwonili. Ogloszenie znalezli w Gazecie Wyborczej ze zdjeciem.
I Rumcio okazal sie podobny do ich psiaka, ktory odszedl jako 18 latek w maju .......
Pani nadal po nim placze i to zdjecie wrocilo wspomnienia.
Niuniek byl leczony, strzyzony u fryzjera i mial u panstwa bardzo dobrze.
Z rozmowy telefonicznej, to naprawde sympatyczni, serdeczni ludzie.

Ogloszenie dawala chyba Poker i jest tam napisane, ze to energiczny i radosny 5-letni maly piesek , w klebie 40 cm.
Poza tym wiekiem sie wszystko zgadza. Mysle, ze ten wiek Rumcia podany w schronisku tez moze byc przesadzony.
Niuniek ma energie, jak 5 letni psiak.

Posted

Czyli ogłoszenie w gazecie dało wreszcie jakąś nadzieję :). Bo aż przykre było to, że nikt o Rumcia nie pytał, a przecież ogłaszany był tyle i zdjęcia ładne miał i to naprawdę jest fajny piesek.

Posted

ciotki widzę że coś sie rumciowi szykuje

proszę jeżeli coś potrzeba info na tel 796154489
ostatnimi czasy mam taki młyn że na dogo wpadam przede wszystkim sprawdzić pw, więc ja co to dajcie najlepiej esa bo często gęsto po prostu nie mogę odebrać

to poczekamy chwilkę z tym banerkiem dla rumcia?
mam nadzieję że najpóźniej do końca września wszystko u mnie się już uspokoi i będzie tak jak wcześniej

Posted

Jestem dopiero dzisiaj. Wczoraj nie dałam rady wejść na dogo. Nie jestem za tym, żeby psiaki szły do domu bez wizyty przedadopcyjnej, ale zuziaM tak dobrze mówiła o tych ludziach i takie dobre wrażenie zrobili, że razem zdecydowałyśmy, że zaryzykujemy. Sorry, że bez uzgodnienia z wszystkimi z wątku, ale Państwo chcą już dzisiaj przyjechać po Rumcia i nie było czasu. Zresztą domek będzie sprawdzony jak najszybciej jak to będzie możliwe. Rumek naprawdę potrzebuje swojego domku i swojego człowieka.
ZuziuM dziękuję, że skontaktowałaś się z osobą z Lubina. Czekamy na odpowiedź czy szukać też kogoś innego?
Poker dzięki Tobie Rumek będzie miał domek :) Dziękuję :Rose:
Państwo mają być po Rumka około 12tej.
Trzymajmy więc kciuki z całych sił!!!

Posted

Ja też nie jestem za tym, żeby psiaka dawać do domku bez wizyty przedadopcyjnej. Ale jeśli faktycznie domek dobrze brzmi, ludzie przyjadą po pieska, będzie więc jeszcze okazja żeby z nimi porozmawiać, poruszyć ważne dla nas i dla psiaka tematy, a piesek jest w hoteliku (więc w razie czego ma gdzie wracać) i ma iść do domku nie tak daleko, to można spóbować.
Już tak długo biedak czeka i nikt się nim interesował, a on przecież zasługuje na dobry dom i kochających ludzi.
Tylko mam nadzieję, że ci państwo będą traktowali Rumka jako nowego pieska, nowego członka rodziny, że będą go kochali dla niego samego a nie dlatego, że im przypomina ich poprzedniego pieska.

Posted

AlfaLS napisał(a):
Ciekawe czy przyjechali, ciekawe co i jak mówili - jak znam życie to Zuzia ich przemaglowała :evil_lol:. jejku wszystko ciekawie........

Gosia ich przemaglowała już przez telefon :)
Napewno nie odda Rumcia jak coś jej podpadnie ;)
Będę dzisiaj dzwonić i się dowiadywać.
Od wczoraj siedzę jak na szpilkach ;)

Posted

magda222 napisał(a):
Gosia ich przemaglowała już przez telefon :)
Napewno nie odda Rumcia jak coś jej podpadnie ;)
Będę dzisiaj dzwonić i się dowiadywać.
Od wczoraj siedzę jak na szpilkach ;)

To że przemaglowała przez telefon to wiedziałam, ale na pewno jeszcze dodatkowo przemagluje "na żywo":evil_lol:. Choćby po to żeby ich miny zobaczyć ;). I też jestem pewna, że byle komu psiaka nie wyda :lol:
A na szpilkach to my wszyscy siedzimy, oj siedzimy..........:diabloti:

Posted

Zadzwoniłam :) Rumek już w drodze do domu :)
ZuziaM jest pod dużym wrażeniem Państwa. Bardzo mili,ciepli,uśmiechnięci starsi państwo.
Napewno zuziaM jak tu wejdzie napisze więcej :)
Zaraz zwariuję z emocji!!!

Posted

ale fajnie:) naprawdę bardzo się cieszę - Rumka widziałam już 2 razy, najpierw w podróży, pieknie wykąpanego przez Poker, a ostatnio u ZuziaM przy okazji przewozu Ramzesa. Szczęścia maluchu:)

Posted

Nie wiem sama co napisać. Tyle czasu biedak czekał, tak bardzo by się chciało dla niego jak najlepszego domu i kochających ludzi. Tyle jest emocji. Nadziei, radości, obawy, ulgi :).

Posted

HUUUUUUUUUUURAAAAAAAAAAAA :multi::multi::multi:, ale się cieszę. :multi:
Właśnie weszłam na watek ,żeby napisać o wczorajszym ogłoszeniu o Rumku ze zdjęciem ,z tu taka niespodzianka :multi::multi:
Państwo są z Lubina?
Kochany chłopczyk , tyle sie wyczekał ,musi być dobrze.