Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nikus napisał(a):
Poszło też dziś 20 zł od Haliny B:) tym razem jeszcze z mojego konta :) ale później już sama będzie robić przelewy:)

Bardzo dziękujemy :)
Pozdrawiamy panią Halinkę :)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
Kurcze, Rumku, jesteś taki wspaniały, i nikt Cię nie chce :(

I właśnie to jest najgorsze...
Rumek to wspaniały, kochany, pozytywny pies...
I nikt o niego nawet nie pyta :(

Posted

__Lara napisał(a):
:wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash:

laruś nie rób tak bo będziesz wyglądać tak :tard: :tard: :tard: :tard: :tard: :tard: :tard:

Posted

kameralna napisał(a):
Dziewczyny, a ja poproszę jeszcze raz - zróbcie mu nowe ładne zdjęcia. Zobaczycie, uda się znaleźć dom dla Rumka :)

Zdjęcia musi zrobić zuziaM. My mieszkamy za daleko.
Poza tym Rumkowi bardzo trudno zrobić fajne fotki bo porusza się z prędkością światła ;)

Na str. 97 i 98 są fajne fotki.

Posted

[quote name='polubek']laruś nie rób tak bo będziesz wyglądać tak :tard: :tard: :tard: :tard: :tard: :tard: :tard:[/QUOTE]

:diabloti::diabloti::diabloti:

Rumku, Rumku, znajdź swojego człowieka, musisz kiedyś...

Posted

[quote name='magda222']Zdjęcia musi zrobić zuziaM. My mieszkamy za daleko.
Poza tym Rumkowi bardzo trudno zrobić fajne fotki bo porusza się z prędkością światła ;)

Na str. 97 i 98 są fajne fotki.[/QUOTE]

Gdyby ZuziaM znalazła czas, byłoby wspaniale. Nowe fotki w ładny jesienny dzień... Te ze str. 97/98 zapisuję :) Jaki nowy tekścik by się przydał. Proponuję ująć w nim zalety Rumka :)

Posted

[quote name='magda222']_Laro a Rumek ma allegro?

Wogóle to nasz Rumcio nie ma ani fajnego tekstu ani banerka...
Chyba wszyscy myśleliśmy, że szybko znajdzie dom i stąd to niedopatrzenie...[/QUOTE]

Trzeba będzie i banerka i allegro i nowych ogłoszeń (te mogę zrobić tylko proszę o ustalenie tekstu i podanie danych). Zmasowanego ataku nam trzeba :) Rumkowego "ataku" ;)

Posted

[quote name='magda222']_Laro a Rumek ma allegro?

Wogóle to nasz Rumcio nie ma ani fajnego tekstu ani banerka...
Chyba wszyscy myśleliśmy, że szybko znajdzie dom i stąd to niedopatrzenie...[/QUOTE]

Ja mu odnawiam cały czas, takie zwykłe.

Posted

[quote name='kameralna']Trzeba będzie i banerka i allegro i nowych ogłoszeń (te mogę zrobić tylko proszę o ustalenie tekstu i podanie danych). Zmasowanego ataku nam trzeba :) Rumkowego "ataku" ;)[/QUOTE]

Kameralna potrzeba nam było na wątku takiej "świeżej krwi" w Twojej osobie, która zagrzeje nas do działania :)

[quote name='__Lara']Ja mu odnawiam cały czas, takie zwykłe.[/QUOTE]

Dzięki :)

Posted

Magdo, dziękuję :) A Rumka trudno nie zauważyć. Osobiście uwielbiam czarne kudłate pyszczki, więc nie pozbędziecie się mnie tak łatwo ;) Poza tym chłopak ma atuty i szkoda byłoby, żeby nie poznał ich cały świat a zwłaszcza nowi opiekunowie, których znajdziemy :)

Posted

[quote name='kameralna']Magdo, dziękuję :) A Rumka trudno nie zauważyć. Osobiście uwielbiam czarne kudłate pyszczki, więc nie pozbędziecie się mnie tak łatwo ;) Poza tym chłopak ma atuty i szkoda byłoby, żeby nie poznał ich cały świat a zwłaszcza nowi opiekunowie, których znajdziemy :)[/QUOTE]

Znam Rumka osobiście i oprócz tego, że ma fajny kudłaty pycholek to jest to cudowny,przekochany pieszczoch :)
Tylko by się tulił,głaskał i przymilał :)
No mówię Ci cudeńko :)
Aż nie mogę w to uwierzyć, że jeszcze nie ma domu.
Wydawało się, że to pewniak...

Posted

[quote name='magda222']Znam Rumka osobiście i oprócz tego, że ma fajny kudłaty pycholek to jest to cudowny,przekochany pieszczoch :)
Tylko by się tulił,głaskał i przymilał :)
No mówię Ci cudeńko :)
Aż nie mogę w to uwierzyć, że jeszcze nie ma domu.
Wydawało się, że to pewniak...[/QUOTE]

Magdo, ja Ci wierzę :) Zresztą wystarczy na niego Rumka popatrzeć :) Skoro znajomość Wasza jest zażyła, to ja poproszę byś napisała tak od serca, kilka zdanek do nowych ogłoszeń :loveu: Żadnych smętnych historii, tylko Twoje wrażenia :) A widzę, że masz ich sporo!

Posted

[quote name='kameralna']Magdo, ja Ci wierzę :) Zresztą wystarczy na niego Rumka popatrzeć :) Skoro znajomość Wasza jest zażyła, to ja poproszę byś napisała tak od serca, kilka zdanek do nowych ogłoszeń :loveu: Żadnych smętnych historii, tylko Twoje wrażenia :) A widzę, że masz ich sporo![/QUOTE]

O kurde... Toś mi teraz zadała... :hmmmm:

Posted

[quote name='UBOCZE']Cudownie byłoby!!! Przyklejam dwie wersje tekstu do ogłoszeń - dłuższą i krótszą - ułożone przez Alfę...

[COLOR=#0000ff][COLOR=#000000]Tekst długi:[/COLOR]

Rumcajs, Rumek, Rumeczek. Mały psiak z ogromnymi pokładami miłości, której nie ma komu podarować. Rumcajs trafił do schroniska w 2004r. Co było z nim wcześniej, tego nie wiemy i pewnie się już nie dowiemy... Pewnie wesoło nie było skoro wylądował w schronisku i nikt go nie szukał...Nawet imię tu dostał bo przecież nie potrafił się przedstawić a o adresatce wcześniej nikt nie pomyślał.....Zresztą dziś nie ważne jest to co było kiedyś dawno, ważniejsze jest to co jest teraz i co będzie dalej...Dziś, po latach spędzonych za kratami schroniska Rumek nie stracił radości życia. Może troszkę oczka zbladły i energia rozglądania się za nowymi opiekunami się zmniejszyła ale w końcu ile można? Dzień, tydzień, rok, pięć lat...On tak patrzy już siedem lat.... W tym czasie wielu kolegów znalazło swoje domy a Rumek wciąż czeka. Dlaczego? Może przyszli opiekunowie boją się że nie poradzą sobie z jego niesfornym futerkiem? Może się boją że on już nie potrafi pokochać? Może nie chcą ryzykować i nie są pewni że Rumek pamięta co to spacer i po co się na spacer idzie? A może po prostu nie potrafią spojrzeć głęboko w jego oczy, uśmiechnąć się i powiedzieć "choć mały - zakumplujemy się na zawsze". Żeby ułatwić Rumkowi znalezienie odpowiedniego opiekuna a temu opiekunowi pokazać że życie z Rumkiem u boku może być po prostu fantastyczne psiak został zabrany przez "dobre dusze" ze schroniska i przebywa obecnie w Hoteliku dla Zwierząt. Tu, bez krat Rumek pokazuje jak ciągle kocha wszystkich i wszystko. Jak fantastycznie potrafi przytulać się do człowieka i prosić o jego chwilę uwagi, o przyjazny gest dłoni. Jak pięknie błyszczą mu oczy kiedy czuje że jest dla kogoś ważny... Jak bardzo się cieszy kiedy może wyjść z boksu i swobodnie pobiegać...Jednak mimo najlepszych starań opiekunów w Hoteliku - nie mogą oni poświęcić mu tyle czasu i uwagi ile on by chciał...Ale można sobie wyobrazić jak Rumek wypięknieje gdy będzie najważniejszy... I nie chodzi tu o wyczesane i wystrzyżone futerko ale o to piękno wewnętrzne, które ujawnia się gdy ktoś jest szczęśliwy...Proszę - wrażliwy człowieku - nie pozwól żeby tyle psiej miłości się zmarnowało - pokochaj Rumka i zabierz go do domu. I Ty i on będziecie szczęśliwsi...
Psiak jest zaszczepiony i odrobaczony i gotowy do adopcji nawet dziś....
Możemy pomóc w transporcie do nowego domu jednak warunkiem adopcji psa jest podpisanie umowy adopcyjnej.
Kontakt w sprawie Rumka: tel.[/COLOR]695 555 221 mejl: [EMAIL="zuzia@web.de"]zuzia@web.de[/EMAIL]

Tekst krótki:

"Rumek to bardzo energiczny i wesoły psiak.
Lubi biegać i bawić się.
Uwielbia towarzystwo innych psów.
Jest spragniony pieszczot i miłości.
Ma ok. 6 lat. Jest nieduży.
Czeka w psim hoteliku na swojego człowieka.
Będzie oddanym, wiernym przyjacielem."
Kontakt: [COLOR=#0000ff]tel.[/COLOR]695 555 221 mejl: [EMAIL="zuzia@web.de"]zuzia@web.de[/EMAIL][/QUOTE]

O!!! Mam!!! AlfaLS napisała!!!

Posted

E tam... zadała :) Po prostu opowiedz nam jeszcze o Rumku. Deszczowy wieczór sprzyja opowieściom ;) Zresztą zadanie jest o tyle łatwe, że opowieść będzie prawdziwa :) Były ostatnio, jakieś wieści o Rumku od ZuziM?

O, dopiero teraz zauważyłam te 2 teksty. Pozwolisz, że "zmiksuję" je i dodam też Twoje słowa "Znam Rumka osobiście..."? Będzie prawie nowy tekścik :)

Posted

cioteczko kameralna, to chyba nie tak. ważne są zdjątka jak najbardziej chwytliwe, czasem tytuł przyciągający uwagę, a najczęściej bóg wie co, czyli łut szczęścia. niektóre psiaki mają, inne nie. nie potrafię powiedzieć, dlaczego akurat te nasze trzy a nie inne są z nami. czasem to coś (jak to nazwać?) pojawia się od razu, czasem trzeba czekać strasznie długo. nie wiadomo dlaczego. w czym rumek jest lepszy od piątka albo piątek od rumka? któryś po prostu będzie miał więcej szczęścia. i tego mu życzę.

Posted

[quote name='magda222'][B][COLOR=red]Kameralna potrzeba nam było na wątku takiej "świeżej krwi" w Twojej osobie, która zagrzeje nas do działania :)
[/COLOR][/B]

Dzięki :)[/QUOTE]

Dokładnie!!!!

Posted

[quote name='agata51']cioteczko kameralna, to chyba nie tak. ważne są zdjątka jak najbardziej chwytliwe, czasem tytuł przyciągający uwagę, a najczęściej bóg wie co, czyli łut szczęścia. niektóre psiaki mają, inne nie. nie potrafię powiedzieć, dlaczego akurat te nasze trzy a nie inne są z nami. czasem to coś (jak to nazwać?) pojawia się od razu, czasem trzeba czekać strasznie długo. nie wiadomo dlaczego. w czym rumek jest lepszy od piątka albo piątek od rumka? któryś po prostu będzie miał więcej szczęścia. i tego mu życzę.[/QUOTE]

Agatko, masz rację. Nigdy nie wiadomo, co chwyci :roll:. Pomyślałam tylko, że można teraz odrobinę zmienić strategię. To tak naprawdę małe, niemal kosmetyczne zmiany, taki lifting ogłoszeń Rumka. Postawiłabym na nowe ładne zdjęcia (póki jest jeszcze zielono) i nowy tekst. Zawsze można odnowić ogłoszenia ale można też coś zmienić, coś dodać. Nic nie ryzykujemy a możemy zyskać :) Cel - znaleźć dom dla tego przystojniaka :)

Posted

[quote name='kameralna']
O, dopiero teraz zauważyłam te 2 teksty. Pozwolisz, że "zmiksuję" je i dodam też Twoje słowa "Znam Rumka osobiście..."? Będzie prawie nowy tekścik :)[/QUOTE]

Miksuj kochana do woli :)
Napewno AlfaLS nie będzie miała nic przeciwko temu :)

Na konto Rumka wpłynęło:
20 zł CajusJB
20 zł p.Halinka B.
50 zł AgusiaP

Dziękujemy z całego serca!!! :loveu:

Saldo: [U][B]210,10 zł :multi:
[/B][/U]