magda222 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='Poker']To ja się dołoże w tym miesiącu do utrzymania słodkiego chłopaczka i wpłacę w imieniu moich przyjaciół Niny i Julka 42 zł. Dajcie konto. Dziękujemy z całego serca !!! :loveu: Już wysyłam PW z danymi :) Quote
Onaa Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Nie było ani jednego telefonu w sprawie Rumka prawda ? Ani jednego maila, tak ? Nie wiem jak mu ten dom znaleźć. A może jakieś ogłoszenie w gazecie mu wykupić ? Ja wiem, że to znowu są koszty, ale może to jakaś szansa będzie, żeby go wreszcie ktoś zauważył. Albo może cafeanimala mu ciągle robić, może uda się go umieścić w Metrze ? Quote
kameralna Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 A pewnie, że kochają :loveu: Tylko jeszcze żeby znalazł się ten domek :roll: Quote
Poker Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 ja mogę do Wyborczej wysłać.Jest jakiś tekst i które zdjęcie ? Quote
Onaa Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 O byłoby super Poker :). No właśnie jakiś fajny tekst i zdjęcie, tylko które. Mnie się Rumek podoba jak jest taki bardziej zarośnięty. Quote
UBOCZE Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Cudownie byłoby!!! Przyklejam dwie wersje tekstu do ogłoszeń - dłuższą i krótszą - ułożone przez Alfę... Tekst długi: Rumcajs, Rumek, Rumeczek. Mały psiak z ogromnymi pokładami miłości, której nie ma komu podarować. Rumcajs trafił do schroniska w 2004r. Co było z nim wcześniej, tego nie wiemy i pewnie się już nie dowiemy... Pewnie wesoło nie było skoro wylądował w schronisku i nikt go nie szukał...Nawet imię tu dostał bo przecież nie potrafił się przedstawić a o adresatce wcześniej nikt nie pomyślał.....Zresztą dziś nie ważne jest to co było kiedyś dawno, ważniejsze jest to co jest teraz i co będzie dalej...Dziś, po latach spędzonych za kratami schroniska Rumek nie stracił radości życia. Może troszkę oczka zbladły i energia rozglądania się za nowymi opiekunami się zmniejszyła ale w końcu ile można? Dzień, tydzień, rok, pięć lat...On tak patrzy już siedem lat.... W tym czasie wielu kolegów znalazło swoje domy a Rumek wciąż czeka. Dlaczego? Może przyszli opiekunowie boją się że nie poradzą sobie z jego niesfornym futerkiem? Może się boją że on już nie potrafi pokochać? Może nie chcą ryzykować i nie są pewni że Rumek pamięta co to spacer i po co się na spacer idzie? A może po prostu nie potrafią spojrzeć głęboko w jego oczy, uśmiechnąć się i powiedzieć "choć mały - zakumplujemy się na zawsze". Żeby ułatwić Rumkowi znalezienie odpowiedniego opiekuna a temu opiekunowi pokazać że życie z Rumkiem u boku może być po prostu fantastyczne psiak został zabrany przez "dobre dusze" ze schroniska i przebywa obecnie w Hoteliku dla Zwierząt. Tu, bez krat Rumek pokazuje jak ciągle kocha wszystkich i wszystko. Jak fantastycznie potrafi przytulać się do człowieka i prosić o jego chwilę uwagi, o przyjazny gest dłoni. Jak pięknie błyszczą mu oczy kiedy czuje że jest dla kogoś ważny... Jak bardzo się cieszy kiedy może wyjść z boksu i swobodnie pobiegać...Jednak mimo najlepszych starań opiekunów w Hoteliku - nie mogą oni poświęcić mu tyle czasu i uwagi ile on by chciał...Ale można sobie wyobrazić jak Rumek wypięknieje gdy będzie najważniejszy... I nie chodzi tu o wyczesane i wystrzyżone futerko ale o to piękno wewnętrzne, które ujawnia się gdy ktoś jest szczęśliwy...Proszę - wrażliwy człowieku - nie pozwól żeby tyle psiej miłości się zmarnowało - pokochaj Rumka i zabierz go do domu. I Ty i on będziecie szczęśliwsi... Psiak jest zaszczepiony i odrobaczony i gotowy do adopcji nawet dziś.... Możemy pomóc w transporcie do nowego domu jednak warunkiem adopcji psa jest podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie Rumka: tel.695 555 221 mejl: zuzia@web.de Tekst krótki: "Rumek to bardzo energiczny i wesoły psiak. Lubi biegać i bawić się. Uwielbia towarzystwo innych psów. Jest spragniony pieszczot i miłości. Ma ok. 6 lat. Jest nieduży. Czeka w psim hoteliku na swojego człowieka. Będzie oddanym, wiernym przyjacielem." Kontakt: tel.695 555 221 mejl: zuzia@web.de Quote
Onaa Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 W poście 967 i na stronie 97 jest kilka ładnych zdjęć, to znaczy mnie się podobają :). Quote
Onaa Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 W tekście można jeszcze dopisać, że zachowuje czystość i chyba ładnie chodzi na smyczy. I że jest niewielki ( ma ok. 37cm.). Quote
Poker Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Mnie się też bardziej podoba zarośnięty.On jest trochę większy niż 37 cm, mój Dolarek ma 40 cm ,a on jest od niego ciut wyższy,ale za to drobniejszy. Z tego krótkiego tekstu skorzystam. Czy coś wiadomo na temat jego relacji z kotami? Wysłałam ogłoszenie do Wyborczej Ok. 5 letni Rumek to kudłaty, bardzo energiczny i wesoły psiak,który lubi biegać i bawić się. Uwielbia towarzystwo ludzi i innych psów.Jest spragniony pieszczot i miłości.Umie zachować czystość, jest zaszczepiony i odrobaczony. Jest drobnej budowy,w kłębie mierzy ok.40 cm. Czeka w psim hoteliku na swojego wymarzonego przyjaciela, któremu będzie oddany, wierny . Możemy pomóc w transporcie pieska, warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: tel.695 555 221, mejl: zuzia@web.de Celowo podałam ok.5 lat, bo tak naprawdę nikt nie wie ile on ma lat.Wybrałam zdjęcie, na którym nie widać jego "okularków", bo ktoś może pomyśleć,że jest chory ,a nie że to jego uroda. Quote
__Lara Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 Poker, dziękujemy:loveu::loveu::loveu: No własnie, trzeba coś wymyślić, tak co miesiąc nie może być :( Quote
AlfaLS Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Zapraszam na bazarek z darami od ranias z którego dochód będzie częściowo przeznaczony na Rumka http://www.dogomania.pl/threads/191226-Dla-ka%C5%BCdego-co%C5%9B-ciekawego-na-tyszaki-do-5.09.10r.-do-24.00?p=15223715#post15223715 Quote
__Lara Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 [quote name='AlfaLS']Zapraszam na bazarek z darami od ranias z którego dochód będzie częściowo przeznaczony na Rumka http://www.dogomania.pl/threads/191226-Dla-ka%C5%BCdego-co%C5%9B-ciekawego-na-tyszaki-do-5.09.10r.-do-24.00?p=15223715#post15223715 Dziękujemy ślicznie :D :D :D Quote
kameralna Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Dobrze, że będą ogłoszenia. Myślę jednak, że Rumek powinien mieć nową sesję zdjęciową. Zawsze postuluję, by pokazywać urodę pieska :) A Rumek jest bardzo ładny! Byłoby cudownie, gdyby wreszcie znalazł swój stały ląd. Quote
polubek Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 ciocie czy ja dostanę konto dla rumka? bo we wrześniu znowu deklaracja pójdzie gdzie indziej i będzie przesyłanie na właściwe konto Quote
Cudak Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Co tu tak cicho dzisiaj? :( Do góry Rumku :multi: Quote
kameralna Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Widzę, że cioteczki i wujkowie imprezują ;) Ja lubię spokojne, kameralne soboty z rodzinką i Dogo :) Rumek, pokaż się piękny! Quote
Poker Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 odwiedzam Cię chociaż wirtualnie Rumeczku. Będę sprawdzać Wyborczą codziennie. Quote
__Lara Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 magdo222, prześlij cioteczce polubek nr konta ;) Quote
AlfaLS Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Polubek ja Ci zaraz wyślę numer konto do magdy222;) Quote
_Goldenek2 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Wybacz Rumek: A może ktoś chce takie cudo http://www.dogomania.pl/threads/1913....-ale-co-dalej Quote
Jasza Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Jestem w przelocie. Wysłałam dla Rumka grosiki za dwa miesiące. Trzymaj się chłopczyku! Quote
Recommended Posts