magda222 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Rzeczywiście chudzinka z niego... Może jemu coś dolega? Albo może trzeba kupić jakąś specjalną karmę? Chyba, że taka jego uroda... Dziękujemy za fotki :) Quote
__Lara Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Rzeczywiście straszny chudziak... ale miał już robione badania, pobieraną krew... co można jeszcze zrobić? Quote
magda222 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Wpłynęło 40 zł od Dogo07 (za 4 m-ce). Pięknie dziękujemy :) Aktualne saldo: + 138 zł Proszę o wpłaty, bo zbliża się nowy okres rozliczeniowy. Quote
Onaa Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='magda222']Wpłynęło 40 zł od Dogo07 (za 4 m-ce). Pięknie dziękujemy :) Aktualne saldo: + 138 zł Proszę o wpłaty, bo zbliża się nowy okres rozliczeniowy. Za dwa miesiące :). Quote
zuziaM Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 magda222 napisał(a):Rzeczywiście chudzinka z niego... Może jemu coś dolega? Albo może trzeba kupić jakąś specjalną karmę? Chyba, że taka jego uroda... Jest stanowczo za chudy. Szczuplakowi by nie sterczaly kostki, a Rumciowi normalnie az wystaja. Ma duzy apetyt , ale jednoczesnie jest strasznie ruchliwy. Skacze, biega, chwili w miejscu nie ustoi. A poza tym .... cieczki ... to tez moze miec wplyw. Ostatnio znacznie mniej je.... Wyniki krwi wykazaly , ze watroba nie jest do konca zdrowa. Ale zjadl 2 opakowania Amylanu i Esseliv Forte. Moze ten Esseliv mu znow kupie ? I nie pamietam, ale Rumek chyba nie byl odrobaczany jak jest umnie ? Kupke mial badana i byla czysta. Ale moglam trafic akurat na okres inkubacji robali. Mam akurat 1 tabletke Dehinela Plus. Dam Rumciowi profilaktycznie. Tym bardziej, ze jego sasiad Anik mial tasiemca i w poniedzialek dostal tabletke. I zobaczymy za tydzien, jak juz sie cieczki skoncza i tableta podziala. Quote
magda z. Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 mojej psiej znajomej problem z wątrobą u starszego psa wykazało usg, ale robił je kolejny wet, ten ze lwówka z tytułem dr, bo nasza nie widziała. Zenek ma wyniki dobre ogólnie, ale wątroba siada i tak. Teraz i karma musi być i leki. Może tym tropem pójść? Quote
magda222 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Dogo07 napisał(a):Za dwa miesiące :). Podniosłaś deklarację z 10 na 20 zł ? Kurde chyba coś przeoczyłam... :oops: Quote
magda222 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 zuziaM napisał(a): Mam akurat 1 tabletke Dehinela Plus. Dam Rumciowi profilaktycznie. Tym bardziej, ze jego sasiad Anik mial tasiemca i w poniedzialek dostal tabletke. I zobaczymy za tydzien, jak juz sie cieczki skoncza i tableta podziala. Gosiu, ile mam przelać za tabletę? __Lara napisał(a):Może mu zrobić usg wątroby? _Laro, żeby zrobić Rumkowi jakieś badania musi być kasa a nie umie uzbierać nawet na hotelik. Przydałby się bazarek lub jakiś bogaty sponsor... Quote
Onaa Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 magda222 napisał(a):Podniosłaś deklarację z 10 na 20 zł ? Kurde chyba coś przeoczyłam... :oops: Nie, nie podnosiłam deklaracji, nadal jest to 10zł/mc. Ale ponieważ Rumkowi brakuje pieniążków, a domku jak nie ma, tak nie ma :shake:, więc za dwa miesiące wpłaciłam troszkę więcej. Quote
Onaa Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 A z krwi nie można jakiś badań zrobić, takich na wątrobę czy coś ? Może to byłoby tanio. Chociaż z drugiej strony, skoro psiak jest wesoły i już tyle czasu tak żyje, to może po prostu to taka jego uroda jest. Quote
magda222 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Dogo07 napisał(a):Nie, nie podnosiłam deklaracji, nadal jest to 10zł/mc. Ale ponieważ Rumkowi brakuje pieniążków, a domku jak nie ma, tak nie ma :shake:, więc za dwa miesiące wpłaciłam troszkę więcej. Acha :) To bardzo bardzo dziękujemy :) Quote
zuziaM Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Za tabletke nic nie przelewaj, Magda. Kiedys kupilam na wyrost i po prostu mialam dodatkowe dwie tabletki. Dla Rumeczka 1 wystarczyla, bo to na 10 kg wagi. Kupie mu tez od siebie ten Esseliv Forte i bede podawala. Dajcie dziewczyny spokoj z USG. Rumciowi niec nie jest. On zawsze byl taki szczuplas. Zapytam pania doktor czy z kupki mozna watrobe zbadac ( bo trzustke to na pewno ). Jemu krew wykazala tylko enzymy watrobowe nie takie jak powinny byc. Gdzies na watku wszystko napisalam. Psiak jest wesoly, bardzo energiczny, ma apetyt i nie ma zadnych objawow chorobowych. Quote
__Lara Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 magda222 napisał(a):Gosiu, ile mam przelać za tabletę? _Laro, żeby zrobić Rumkowi jakieś badania musi być kasa a nie umie uzbierać nawet na hotelik. Przydałby się bazarek lub jakiś bogaty sponsor... Wiem, tak tylko zarzuciłam pomysł :( Quote
magda222 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 [quote name='zuziaM']Za tabletke nic nie przelewaj, Magda. Kiedys kupilam na wyrost i po prostu mialam dodatkowe dwie tabletki. Dla Rumeczka 1 wystarczyla, bo to na 10 kg wagi. Kupie mu tez od siebie ten Esseliv Forte i bede podawala. Dajcie dziewczyny spokoj z USG. Rumciowi niec nie jest. On zawsze byl taki szczuplas. Zapytam pania doktor czy z kupki mozna watrobe zbadac ( bo trzustke to na pewno ). Jemu krew wykazala tylko enzymy watrobowe nie takie jak powinny byc. Gdzies na watku wszystko napisalam. Psiak jest wesoly, bardzo energiczny, ma apetyt i nie ma zadnych objawow chorobowych. Gosiu kochana pięknie dziękujemy :Rose: A propos badań to Ty wiesz najlepiej czy Rumkowi coś dolega czy jest po prostu tak zakodowany genetycznie ;) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Przelałam na konto zuziM 300 zł za hotelik (19.07. - 18.08.) Czekałam do ostatniej chwili a nawet jeden dzień się spóźniłam za co przepraszam, ale myślałam, że spłynie jeszcze jakaś kasa. Niestety sytuacja jest niewesoła. Po wpłacie mojej (10 zł) i mojej siostry (25 zł) saldo wynosiło + 173 zł. Po opłaceniu hoteliku jesteśmy na minusie ( - 127 zł ) Proszę osoby, które zalegają z wpłatami o przelewy. Proszę o pomoc w reklamowaniu wątku. Może ktoś chociaż jednorazowo coś wpłaci... Quote
Paula03 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Hej mam taką prośbę, możecie mi wysłać tekst (długi i krótki) i zdjęcia na e-mail paula030@onet.pl, bo ogłoszenia są zamówione na bazarku i chciałabym je zrobić tylko nie mam informacji! Quote
magda222 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 [quote name='Paula03']Hej mam taką prośbę, możecie mi wysłać tekst (długi i krótki) i zdjęcia na e-mail paula030@onet.pl, bo ogłoszenia są zamówione na bazarku i chciałabym je zrobić tylko nie mam informacji! Krótki tekst ktoś wcześniej napisał do ogłoszeń. Trochę go zmodyfikowałam. Dodać coś jeszcze? Jak myślicie? "Rumek to bardzo energiczny i wesoły psiak. Lubi biegać i bawić się. Uwielbia towarzystwo innych psów. Jest spragniony pieszczot i miłości. Ma ok. 6 lat. Jest nieduży. Czeka w psim hoteliku na swojego człowieka. Będzie oddanym, wiernym przyjacielem." Fotek ma dużo. Tylko dłuższy tekst musiałby ktoś napisać. Kto się podejmie? Albo może wiecie kogo poprosić? Quote
__Lara Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 ogloszenia www.olx.pl www.sprzedasz.pl www.tlenek.pl www.e-zwierzak.pl www.petworld.pl www.vetmozga.com www.animalia.pl www.neeon.pl www.rozglos.net www.top-ogloszenia.com www.petsy.pl www.gumtree.pl www.pineska.pl www.pajeczyna.pl www.morusek.pl www.eoferty.com.pl www.gieldaogloszen.pl www.kupsprzedaj.pl www.kokosy.pl www.kupiepsa.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.spacerek.net www.przygarnij.pl www.ojej.pl www.adpedia.pl www.adopcjapsa.pl www.owi.pl www.gryps.pl www.e-anonse.org www.rubryk.pl www.ogloszenia.planty.pl www.bardzi.pl www.aloge.pl adpost.pl Magdo, linki aktywacyjne przyjdą na Twojego maila. Quote
magda222 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Okresy rozliczeniowe: I. 19.01. - 18.02.2010. II. 19.02. - 18.03. III. 19.03. - 18.04. IV. 19.04. - 18.05. V. 19.05. - 18.06. VI. 19.06. - 18.07. VII. 19.07. - 18.08. VIII. 19.08. - 18.09. IX. 19.09. - 18.10. X. 19.10. - 18.11. XI. 19.11. - 18.12. XII.19.12. - 18.01.2011. Wpłaty: magda222 (10 zł) VII wpłat Jasza (5 zł) VI wpłat Dogo07 (10 zł) VII wpłat leni356 (30 zł) VI wpłat diana79 (5 zł) VII wpłat RudaSuzi (10 zł) IX wpłat Randa (30 zł) XII wpłat bambino (10 zł) VI wpłat wycofała deklarację agata51 (10/20 zł) IX wpłat ketunia (30 zł) VII wpłat Tymotea (25 zł) II wpłaty deklaracja od czerwca polubek (5 zł) - deklaracja od lipca [SIZE=2]Rumek ma tylko 180 zł deklaracji :( Brakuje aż 120 zł co miesiąc :( Jeśli ktoś mógłby rozreklamować wątek albo podnieść deklarację chociaż o kilka złotych to byłabym bardzo wdzięczna. Ja od sierpnia deklaruję dodatkowe 10 zł na Rumcia. A może ktoś miałby jakieś gadżety na bazarek? Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc. Quote
__Lara Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 magda222 napisał(a):A kto robił te ogłoszenia? No ja ;) :) :) Postaram się rozreklamować wątek. Quote
Onaa Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Wiecie, naprawdę nie wiem jak to jest, ale przecież Rumek to taki fajny miły niewielki psiak, idealny towarzysz dla człowieka, a nie było chyba ani jednego telefonu o niego w ciągu tych kilku miesięcy :shake:. Quote
magda222 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Dogo07 napisał(a):Wiecie, naprawdę nie wiem jak to jest, ale przecież Rumek to taki fajny miły niewielki psiak, idealny towarzysz dla człowieka, a nie było chyba ani jednego telefonu o niego w ciągu tych kilku miesięcy :shake:. __Lara napisał(a):Ja tez tego nie rozumiem..... Może dać ogłoszenie w lokalnej prasie? Tylko znowu pojawia się problem kasy :( Quote
Recommended Posts