Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agata51 napisał(a):
Jestem niepocieszona :placz: Może jest jeszcze w jakimś archiwum?

Oj nie wiem, trzeba by pewnie cioteczki z Tychów poprosić... nie wiedziałam, że cioteczka będzie go chciała jeszcze :oops:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rumcio nam juz mocno zarosl, wiec moze pstrykne mu zdjecie .... ale najpierw go wyczesze, bo po wszorajszym deszczu sie troche posklejal .....
A w ogole, to co myslicie o zawiezieniu Rumeczka na wizyte do profesjonalistki - fryzjerki ??????
Bardzo chetnie to zrobie, bo Rumeczek bedzie wtedy piekniejszy i bedzie mu lzej przy upalach .....
Koszt nie bedzie duzy, bo pani Ania te biedactwa ulgowo traktuje ... 20 zl jedynie.

Posted

Misiek- wrak psa odebrany interwencyjnie.
Przez ostatni rok czasu, brak opieki weterynaryjnej. 6 miesięcy bez świeżego powietrza.
Diagnoza weterynarza brzmi: alergiczne pchle zapalenie skóry.
Potrzebne wsparcie dla Miśka na długiej drodze leczenia.
Zapraszam na wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/184761-Misiek-wrak-psa-odebrany-interwencyjnie.-Potrzebe-wsparcie!?p=14600447#post14600447[/url]

Posted

Rumcio mial ostatnie szczepienie p.wsciekliznie 06.05.2009 .
Umawiam wlasnie pania doktor na maj, bo mam 4 psiaki, ktore powinny dostac kolejne szczepienia.
Mysle, ze juz w sobote bedzie mozna Rumunka zaszczepic.

Posted

Na konto Rumka wpłynęło:

+ 10 zł od RudejSuzi (VIII wpłata)
+ 40 zł od agaty51 (VI i VII wpłata)
+ 30 zł od Randy (IX wpłata)
+ 30 zł od ketunii (V wpłata)

Bardzo dziękujemy :)

Saldo: + 212,30 zł

Posted

Napisała do mnie jedna osoba w sprawie Rumka! Jej znajomi stracili pieska po wielu latach, mogą być zainteresowani adopcją Rumka! Pytania Pani:

1. ile ma lat
2. ile ma w kłębie
3. czy jest zdrowy

Ile Rumek ma w kłębie??

Posted

Rumcio ma ok. 7 - 8 latek ( jak pamietam ). Jest bardzo drobniutki, taka chudzinka z niego ... wazy 11,8 kg. Grzbiecikiem siega nad lydke, a pod kolano. Ma dlugie nozki, ale jest taki drobiazdzek.
Jest bardzo delikatny nawet w trakcie zabawy kiedy lapie zabkami, to tak delikatniutko to robi. Uwielbia sie bawic pilkami, gumowymi piszczacymi zabawkami, patykami.
Bardzo lubi sie przytulac, chowa pysio do rekawa mojej kurtki i tak zastyga na chwilke .... rozdaje calusy .... Bardzo ladnie chodzi na smyczy, troche ciagnie, ale wtedy, gdy go cos zainteresuje.
Jest zdrowy, mial robione badania krwi. Jedynie watroba byla tak na granicy normy, ale bral Esseliv Forte i z pewnoscia jest teraz lepiej.
Jest bardzo lagodny do suczek i do pieskow tez nie reaguje agresywnie. z Tibbim ( jego posturki ) od poczatku razem chodzi na spacerki na jednej lince.
Skad jest ta pani ????? Czy zgodzi sie na wizyte przedadopcyjna. I trzeba Rumeczka przed adopcja wykastrowac. Czy bedzie go mogla ewentualnie wtedy od razu odebrac ?

Posted

Przekaże informacje, dzięki ZuziaM :)

Narazie nic nie wiem skąd Państwo sa. Boję się, że wiek Rumka trochę go dyskwalifikuje ze względu na to, że Państwu niedawno odszedł piesek...

ZuziuM, jak będą zainteresowani to odeślę ich do Ciebie, albo do magdy222.

Posted

__Lara napisał(a):
Przekaże informacje, dzięki ZuziaM :)

Narazie nic nie wiem skąd Państwo sa. Boję się, że wiek Rumka trochę go dyskwalifikuje ze względu na to, że Państwu niedawno odszedł piesek...

ZuziuM, jak będą zainteresowani to odeślę ich do Ciebie, albo do magdy222.

Przecież Rumek jest w kwiecie wieku, bo dla średniaczka 7 lat to spokojnie może być dopiero połowa życia, a z tego co pisze to widać że Rumeczek energiczny jest psiak. Oby się tak w nim zakochali, przecież on zasługuje wreszcie na domek, tyle lat spędził zamknięty w schroniskowym boksie, dopiero od kilku miesiecy się cieszy blikością człowieka, swobodą i spacerami na zielonej trawce.

Posted

Ja tylko chcialam sprostowac to, co napisane w 1. poscie.
Rumcio ma w klebie 37 cm ( dzisiaj wymierzylam na spacerku ) .... nie 40 - 45 .......
Kochany malusi, slodki przytulaniec.
Ostatnio stale trzyma w pysiu swoja gumowa zabaweczke ..... prezent .... jeden z bardzo wielu zreszta ... od Poker !!!!!
Dziekujemy !
Uwielbia sie bawic i uwielbia spacerowac. Kochany i cudowny naprawde psiuncio.......

Posted

[quote name='zuziaM']

Rumcio mial ostatnie szczepienie p.wsciekliznie 06.05.2009 .
Umawiam wlasnie pania doktor na maj, bo mam 4 psiaki, ktore powinny dostac kolejne szczepienia.
Mysle, ze juz w sobote bedzie mozna Rumunka zaszczepic.

ZuziuM, czy Rumek został zaszczepiony?
Jeśli tak to ile mam przelać na Twoje konto?

[quote name='magda222']Na konto Rumka wpłynęło:

+ 10 zł od RudejSuzi (VIII wpłata)
+ 40 zł od agaty51 (VI i VII wpłata)
+ 30 zł od Randy (IX wpłata)
+ 30 zł od ketunii (V wpłata)

Bardzo dziękujemy :)

Saldo: + 212,30 zł

Ciąg dalszy wpłat:

+ 5 zł diana79 (V wpłata)
+ 10 zł Jasza (V i VI wpłata)
+ 10 zł magda222 (V wpłata)

Dziękujemy :)

Aktualne saldo: 237,30 zł

[quote name='__Lara']Trzymajmy kciuki!

Trzymamy mocno !!!

Posted

Jeszcze nie byl szczepiony. Pani doktor moze wpadnie w sobote. Tylko sobota jest mozliwa, bo ona pracuje wtedy od 10 do 12 i po pracy moze przyjechac.
Szczepienie kosztuje 25 zl. To stala oplata.

Posted

UWAGA!!! PILNE!!!

Pani Agnieszka (właścicielka jaroszowickich kotów i psów) jest w szpitalu.
37 kotów i 6 psów wyląduje w schronisku.
Szukamy tymczasów lub domów stałych przede wszystkim dla psów.
One nie odnajdą się w schronisku

BARDZO PROSIMY O POMOC !!!

Link do wątku:

http://www.dogomania.pl/threads/1485...ekarstwa-karma...

I opis na stronie edano :

http://www.edano.schronisko.net/stro...tuacja!!!.html

Posted

Rumcio podczas dzisiejszego porannego spacerku.

Rumcio jest przeslodki. To taki sliczny i kochany psiaczek !!!!

W glebi widac nasz domek ..... tonie teraz w morzu kwitnacych rzepakowych pol .... a jak pachnie !!!!!!!!!!