__Lara Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 agata51 napisał(a):Jestem niepocieszona :placz: Może jest jeszcze w jakimś archiwum? Oj nie wiem, trzeba by pewnie cioteczki z Tychów poprosić... nie wiedziałam, że cioteczka będzie go chciała jeszcze :oops: Quote
magda222 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 polubek napisał(a):dodałam rumka na nk z namiarami: mag222@autograf.pl tel. 510 154 276 chyba dobre To namiary na mnie :) Quote
zuziaM Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Rumcio nam juz mocno zarosl, wiec moze pstrykne mu zdjecie .... ale najpierw go wyczesze, bo po wszorajszym deszczu sie troche posklejal ..... A w ogole, to co myslicie o zawiezieniu Rumeczka na wizyte do profesjonalistki - fryzjerki ?????? Bardzo chetnie to zrobie, bo Rumeczek bedzie wtedy piekniejszy i bedzie mu lzej przy upalach ..... Koszt nie bedzie duzy, bo pani Ania te biedactwa ulgowo traktuje ... 20 zl jedynie. Quote
_Pixia_ Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Misiek- wrak psa odebrany interwencyjnie. Przez ostatni rok czasu, brak opieki weterynaryjnej. 6 miesięcy bez świeżego powietrza. Diagnoza weterynarza brzmi: alergiczne pchle zapalenie skóry. Potrzebne wsparcie dla Miśka na długiej drodze leczenia. Zapraszam na wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/184761-Misiek-wrak-psa-odebrany-interwencyjnie.-Potrzebe-wsparcie!?p=14600447#post14600447[/url] Quote
zuziaM Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Rumcio mial ostatnie szczepienie p.wsciekliznie 06.05.2009 . Umawiam wlasnie pania doktor na maj, bo mam 4 psiaki, ktore powinny dostac kolejne szczepienia. Mysle, ze juz w sobote bedzie mozna Rumunka zaszczepic. Quote
magda222 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Na konto Rumka wpłynęło: + 10 zł od RudejSuzi (VIII wpłata) + 40 zł od agaty51 (VI i VII wpłata) + 30 zł od Randy (IX wpłata) + 30 zł od ketunii (V wpłata) Bardzo dziękujemy :) Saldo: + 212,30 zł Quote
__Lara Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Napisała do mnie jedna osoba w sprawie Rumka! Jej znajomi stracili pieska po wielu latach, mogą być zainteresowani adopcją Rumka! Pytania Pani: 1. ile ma lat 2. ile ma w kłębie 3. czy jest zdrowy Ile Rumek ma w kłębie?? Quote
zuziaM Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Rumcio ma ok. 7 - 8 latek ( jak pamietam ). Jest bardzo drobniutki, taka chudzinka z niego ... wazy 11,8 kg. Grzbiecikiem siega nad lydke, a pod kolano. Ma dlugie nozki, ale jest taki drobiazdzek. Jest bardzo delikatny nawet w trakcie zabawy kiedy lapie zabkami, to tak delikatniutko to robi. Uwielbia sie bawic pilkami, gumowymi piszczacymi zabawkami, patykami. Bardzo lubi sie przytulac, chowa pysio do rekawa mojej kurtki i tak zastyga na chwilke .... rozdaje calusy .... Bardzo ladnie chodzi na smyczy, troche ciagnie, ale wtedy, gdy go cos zainteresuje. Jest zdrowy, mial robione badania krwi. Jedynie watroba byla tak na granicy normy, ale bral Esseliv Forte i z pewnoscia jest teraz lepiej. Jest bardzo lagodny do suczek i do pieskow tez nie reaguje agresywnie. z Tibbim ( jego posturki ) od poczatku razem chodzi na spacerki na jednej lince. Skad jest ta pani ????? Czy zgodzi sie na wizyte przedadopcyjna. I trzeba Rumeczka przed adopcja wykastrowac. Czy bedzie go mogla ewentualnie wtedy od razu odebrac ? Quote
__Lara Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Przekaże informacje, dzięki ZuziaM :) Narazie nic nie wiem skąd Państwo sa. Boję się, że wiek Rumka trochę go dyskwalifikuje ze względu na to, że Państwu niedawno odszedł piesek... ZuziuM, jak będą zainteresowani to odeślę ich do Ciebie, albo do magdy222. Quote
Onaa Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 __Lara napisał(a):Przekaże informacje, dzięki ZuziaM :) Narazie nic nie wiem skąd Państwo sa. Boję się, że wiek Rumka trochę go dyskwalifikuje ze względu na to, że Państwu niedawno odszedł piesek... ZuziuM, jak będą zainteresowani to odeślę ich do Ciebie, albo do magdy222. Przecież Rumek jest w kwiecie wieku, bo dla średniaczka 7 lat to spokojnie może być dopiero połowa życia, a z tego co pisze to widać że Rumeczek energiczny jest psiak. Oby się tak w nim zakochali, przecież on zasługuje wreszcie na domek, tyle lat spędził zamknięty w schroniskowym boksie, dopiero od kilku miesiecy się cieszy blikością człowieka, swobodą i spacerami na zielonej trawce. Quote
Jasza Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Trzymam kciuki. Już im tak go_Lara "zareklamuje", że będą musieli się zakochać...mam nadzieję... Quote
zuziaM Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Ja tylko chcialam sprostowac to, co napisane w 1. poscie. Rumcio ma w klebie 37 cm ( dzisiaj wymierzylam na spacerku ) .... nie 40 - 45 ....... Kochany malusi, slodki przytulaniec. Ostatnio stale trzyma w pysiu swoja gumowa zabaweczke ..... prezent .... jeden z bardzo wielu zreszta ... od Poker !!!!! Dziekujemy ! Uwielbia sie bawic i uwielbia spacerowac. Kochany i cudowny naprawde psiuncio....... Quote
Onaa Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 To taki okruszek ten nas Rumek :). Drobinka okruszynka. A on faktycznie ma te 7 latek, może młodszy też jest :). Quote
__Lara Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Pani, która ze mną mailowała, napisała, że przekaże wszystko o Rumku Państwu. Trzymajmy kciuki! Quote
magda222 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='zuziaM']Rumcio mial ostatnie szczepienie p.wsciekliznie 06.05.2009 . Umawiam wlasnie pania doktor na maj, bo mam 4 psiaki, ktore powinny dostac kolejne szczepienia. Mysle, ze juz w sobote bedzie mozna Rumunka zaszczepic. ZuziuM, czy Rumek został zaszczepiony? Jeśli tak to ile mam przelać na Twoje konto? [quote name='magda222']Na konto Rumka wpłynęło: + 10 zł od RudejSuzi (VIII wpłata) + 40 zł od agaty51 (VI i VII wpłata) + 30 zł od Randy (IX wpłata) + 30 zł od ketunii (V wpłata) Bardzo dziękujemy :) Saldo: + 212,30 zł Ciąg dalszy wpłat: + 5 zł diana79 (V wpłata) + 10 zł Jasza (V i VI wpłata) + 10 zł magda222 (V wpłata) Dziękujemy :) Aktualne saldo: 237,30 zł [quote name='__Lara']Trzymajmy kciuki! Trzymamy mocno !!! Quote
zuziaM Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jeszcze nie byl szczepiony. Pani doktor moze wpadnie w sobote. Tylko sobota jest mozliwa, bo ona pracuje wtedy od 10 do 12 i po pracy moze przyjechac. Szczepienie kosztuje 25 zl. To stala oplata. Quote
magda222 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 UWAGA!!! PILNE!!! Pani Agnieszka (właścicielka jaroszowickich kotów i psów) jest w szpitalu. 37 kotów i 6 psów wyląduje w schronisku. Szukamy tymczasów lub domów stałych przede wszystkim dla psów. One nie odnajdą się w schronisku BARDZO PROSIMY O POMOC !!! Link do wątku: http://www.dogomania.pl/threads/1485...ekarstwa-karma... I opis na stronie edano : http://www.edano.schronisko.net/stro...tuacja!!!.html Quote
Poker Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 cos ten Rumek nie ma szczęścia do DS ,a taki fajny psiak. Quote
__Lara Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Poker napisał(a):cos ten Rumek nie ma szczęścia do DS ,a taki fajny psiak. Niestety, długo już czeka na domek :( Quote
Onaa Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 A wiadomo już może jak tamten domek ? Czy Rumeczek się spodobał ? Quote
zuziaM Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Rumcio podczas dzisiejszego porannego spacerku. Rumcio jest przeslodki. To taki sliczny i kochany psiaczek !!!! W glebi widac nasz domek ..... tonie teraz w morzu kwitnacych rzepakowych pol .... a jak pachnie !!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts