Onaa Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 A te jasne pola koło oczków Rumka to takie jasne włoski, taka jego uroda tak ? Bo myślałam że to może jakieś wyłysiałe albo coś. Quote
magda z. Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 to taka sierść, ja i Poker też miałyśmy takie wrażenia, jak go pierwszy raz widziałyśmy i podejrzenie nużycy nawet przemknęło mi przez głowę, a to taka jego uroda:) Quote
Onaa Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 To może to trzeba w ogłoszeniu zaznaczyć że psiak zdrowy albo że ma taką urodę, żeby sobie ktoś czegoś niepotrzebnie nie myślał. Quote
zuziaM Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Jestesmy po wizycie u pani doktor. Rumcio byl przekochany. Dal sobie pobrac krew bez nawet drgniecia. Stal wyprostowany i tylko mi glowke na ramieniu polozyl i wtulil pysio w moja szyje.... no slodki jest i cudowny ! W samochodzie jedzie idealnie. Przesiadl sie tylko na siedzenie pasazera i polozyl. Zaczelam go glaskac, to oczka przymruzyl i tak juz sobie dojechalismy. Jesli chodzi o wyniki, to wyglada to nastepujaco. Trzustka w normie, cukier w normie, nerki w porzadku, a watroba nieco podwyzszony ALP. Tak wygladaja wyniki : trzustka : AMYL 1260 U/l ( norma do 1289 ) cukier : GLU 123 mg/dl ( norma 74 do 126 ) nerki : UREA 35,5 mg/dl ( norma do 54 ) watroba : ALP 81,2 U/l ( norma do 68 ) Rumek od dzisiaj bierze leki na watrobe ESSELIV FORTE. Miejmy nadzieje, ze to mu zregeneruje watrobke i niuniek bedzie przybieral na wadze. Przy okazji zawioze jeszcze raz kupke do badania pod wzgledem enzymow trzustkowych, bo byc moze ze z krwi moglo nie wyjsc wszystko. Wizyta kosztowala 40,- zl , lek - 25,- zl Quote
__Lara Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Oooo, to musimy co niego zregenerować wątrobę ;) Quote
agata51 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 O matko, jaki on śliczny!!! Chciałabym, żeby moje podłogi i kanapy wyglądały tak jak podest w kojcu Rumka Quote
__Lara Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Cioteczki, aukcja będzie dopiero w czwartek, przepraszam. Quote
malawaszka Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 kurcze to nie od wątroby - wyniki nie są takie złe - są całkiem wporzo jak na tyle lat w schronisku, chudość musi być od czegoś innego, może taka jego uroda - oby!!!! chudość może być od nadczynności tarczycy jeszcze Quote
magda222 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Na konto Rumka wpłynęło: + 30 zł od Randy + 10 zł od RudejSuzi Dziękujemy :) Aktualne saldo: 398,50 zł Quote
Onaa Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Na kogo jest kontakt w ogłoszeniach ? Nikt nadal nie dzwoni po Rumcia ? Quote
magda222 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Dogo07 napisał(a):Na kogo jest kontakt w ogłoszeniach ? Nikt nadal nie dzwoni po Rumcia ? Do mnie nie było ani jednego telefonu... Quote
magda222 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Dogo07 napisał(a):I on faktycznie ma aż 6 lat ? Chyba tak został oceniony przez schroniskowego weta. Ale zachowuje się jak szczeniak :) Quote
Jasza Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Zaglądamy.... Piękne zdjęcia ZuziuM! Kosmatek jest cudny! Quote
zuziaM Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Pierwsze wpisy w jego ksiazeczce sa z maja 2004 roku ... juz w schronisku. Wiec ma nawet wiecej niz 6 latek. Ale rzeczywiscie, jak szczeniaczek i jest taki kochaniutki, lagodny niesamowicie do wszystkich ...... A zdjecia robila swoim super msprzetem Grazynka, kiedy do mnie przywiozla Dylanke...... Aparat super to i zdjecia fantastyczne ! Quote
magda222 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 [quote name='zuziaM']Wizyta kosztowala 40,- zl , lek - 25,- zl Przelewam na konto zuziM 65 zł. Wpłynęło 10 zł od Bambino. Bardzo dziękujemy :loveu: Aktualne saldo: + 343,50 zł Quote
zuziaM Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 No moze jeszcze za wczesnie cos wyrokowac, ale mam wrazenie, ze kupki Rumka sa o wiele mniejsze .... tak bardziej juz pasujace do takiego malucha , niz byly jeszcze niedawno temu. Leki dzilaja widocznie i Rumek wiecej jedzonka przyswaja i odklada mu sie ono na boczkach, a nie ...... wylatuje na spacerach .... Musze go zwazyc znow za jakis czas. Bo nie pisalam chyba, ze u pani doktor go zwazylam .... 10,8 kg. Quote
__Lara Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Przepraszam, że nie zrobiłam jeszcze allegro, ale mnie dogo nie wpuszczało :angryy::mad::mad::mad: Quote
Poker Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 słodki ten Rumek, fryzurka mu się nieco zmierzwiła od tego brykania.Przydałby mu się najlepszy DS. On rzeczywiście ma okularki z jaśniejszej sierści, ale to nie jest chorobowe. Quote
leni356 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Rumek dodany na psydoadopcji.pl. Podobają mi się te zdjęcia brykającego Rumka na polu :) Quote
magda222 Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 leni356 napisał(a):Rumek dodany na psydoadopcji.pl. Dziękujemy :) Quote
Recommended Posts