Onaa Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Napisałam to nessy, jeśli ona się zgodzi a nie pojawi się żadna inna opcja transportu, to w niedziele 17 stycznia ok 20ej Rumcajs będzie czekał we Wrocławiu . Wtedy ZuziaM by po niego pojechała. Narazie takie są plany. Aha, nessa nie będzie jeździć po Tychach, więc osoba która zabierze Rumcajsa ze schroniska musi się umówić z nessą w jakimś dogodnym miejscu. To narazie tyle. Jeśli ktoś ma jakiś inny pomysł na transport Rumcajsa do hoteliku Zuzi to czekamy na propozycje :). Quote
Onaa Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 A jak z kastracją psiaka ? I co ze szczepieniami, odrobaczeniem ? O to też się trzeba dowiedzieć i zatroszczyć. Quote
__Lara Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Dogo07 napisał(a):A jak z kastracją psiaka ? I co ze szczepieniami, odrobaczeniem ? O to też się trzeba dowiedzieć i zatroszczyć. No właśnie. Niech się może ciotki ze schronu w Tychach wypowiedzą. Quote
magda222 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Dogo07 napisał(a):A jak z kastracją psiaka ? I co ze szczepieniami, odrobaczeniem ? O to też się trzeba dowiedzieć i zatroszczyć. Rumek nie jest wykastrowany.Jest zaszczepiony i odrobaczony. Quote
magda222 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Dogo07 napisał(a):Napisałam to nessy, jeśli ona się zgodzi a nie pojawi się żadna inna opcja transportu, to w niedziele 17 stycznia ok 20ej Rumcajs będzie czekał we Wrocławiu . Wtedy ZuziaM by po niego pojechała. Narazie takie są plany. Aha, nessa nie będzie jeździć po Tychach, więc osoba która zabierze Rumcajsa ze schroniska musi się umówić z nessą w jakimś dogodnym miejscu. To narazie tyle. Jeśli ktoś ma jakiś inny pomysł na transport Rumcajsa do hoteliku Zuzi to czekamy na propozycje :). Innych propozycji i możliwości nie ma.Jeśli nessssa się zgodzi zabrać Rumka to byłoby super. Niech psiak już jedzie. Tylko,że wiem że trwają też rozmowy na temat przewozu przez nesssę innego psiaka od kizimizi. Niewiadomo czy nesssa zgodzi się zabrać dwa psiaki.I niewiadomo czy zuziaM zabierze dwa psiaki z Wrocławia do siebie?Bo w przypadku transportu łączonego psy musiałyby być w kenelach albo musiałaby być dodatkowa osoba do opieki nad psami. Quote
Onaa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Kto z Tychów zabiera psiaka ze schroniska i spotyka się z nesssą aby go jej przekazać ? Quote
zuziaM Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 No nie powiem ... jest troche kombinacji z tym wszystkim..... Najlepiej by bylo, ze by psiaki przyjechaly do mnie prosto bez przesiadek, przyznam..... Ale jak sie nie da..... no coz, to bardzo daleko ode mnie .... bo 150 km i dwa obce psiaki .... Chociaz wiozlam juz raz 3 psiaki na raz ( 3 srednie kundelki ) i raz 2 psiaki ( dobermanke i dalmatynczyka ). Jesli by sie nesssa zgodzila je dowiezc do Jeleniej Gory, to byloby mi o wiele latwiej. I do Jeleniej mam 50 km. Ona pewnie nie bedzie jechala sama, a ja najprawdopodobniej tak. Quote
Onaa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Wiem Zuziu. Ale to bardzo daleka trasa, Tychy - Zgorzelec. I pechowo nikt z osób które zwykle jeżdzą, pomagają akurat nie może. Do tego dochodzą warunki pogodowe. No ciężko jest. A z Tychów też nikt nie bardzo może pomóc z transportem. A biedny psiak czeka w schronisku już tak długo na dom. Na miejsce w Twoim hoteliku też już od wakacji. Także że byłoby super żeby wreszcie dotarł na miejsce , i mógł się wreszcie poczuć swobodny i bezpieczny. No zacząć szukać domu. A nessa jedzie tylko na trasie Kraków - Wrocław, i grzecznościowo może wziąść psiaka. No chyba żeby się jeszcze udało coś skombinować na trasie Wrocław - Legnica albo Jelenia Góra. Quote
Onaa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 A nesssa to i tak jednego psiaka może chyba wziąść, bo jedzie małym autkiem i to jeszcze w 3 osoby. Quote
Jasza Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Czytam tylko i czytam i nijak nie mogę pomóc.. Chociaż kciuki trzymać, żeby pogoda się poprawiła trochę. Quote
__Lara Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 A kto go podwiezie z Tychód nesssie? Quote
magda222 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Dogo07 napisał(a):Kto z Tychów zabiera psiaka ze schroniska i spotyka się z nesssą aby go jej przekazać ? Oczywiście zajmę się wszystkim tu na miejscu. Tylko teraz pytanie: którego z psiaków weźmie nesssa skoro nie może wziąć dwóch? Głupia sytuacja. Quote
magda222 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Dogo07 napisał(a):Ale jakiego drugiego psiaka masz na myśli ? Na wątku transportowym założonym przez nesssę wpisała się też inna dogomaniaczka kiziamizia. I z tego co zrozumiałam ich psiak też jedzie do zuziM. Quote
Onaa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Kizimizi pisała o transporcie na kierunku Wrocław Kraków. Quote
magda222 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Dogo07 napisał(a):Kizimizi pisała o transporcie na kierunku Wrocław Kraków. Acha.To ja się już pogubiłam ;) Quote
__Lara Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 To teraz jakiego psa wybierze nessssa? Quote
zuziaM Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Dziewczyny... ja sie nie rusze z domu w sobote i niedziele. Bede po operacji Balbinki ( w sobote o 12-tej ) i wiadomo, ze w jej wieku bedzie potrzebowala stalej obserwacji. Ona bedzie na pewno bardzo biedna, a ufa tylko mnie. Do mojego meza podchodzi i sie z nim slicznie wita, ale w stanie pooperacyjnym bedzie wystraszona........ Tak wiec niestety, ale nie dam rady pojechac po psiaki. Quote
Onaa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 No to klops. To co robimy z Rumcajsem ? On naprawdę już tak długo czeka i na dom i na wyrwanie się ze schroniska do hoteliku. :( Quote
zuziaM Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 SWiem i niestety bardzo mi dlatego przykro..... To biedny psiak i juz od dawna powinien byc u mnie ........ a tu tak sie nie uklada .... Quote
zuziaM Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 O ile sie nie myle, to Gibon z tego watku : http://www.dogomania.pl/threads/174069-Gibon-w-stanie-krytycznym-On-umiera-Potrzebne-150-zA-deklaracji-na-karmAE/page5 jest obecnie w Warszawie ( ??? ). I ma do mnie przyjezdzac, nawet juz. Dziewczyny beda kombinowac transport, a beda jechac przez Wroclaw. Napisalam, ze 17 stycznia bylyby dwa psiaki z Wroclawia jeszcze. Moze cos z tego by wyszlo ????? Quote
__Lara Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 zuziaM napisał(a):O ile sie nie myle, to Gibon z tego watku : http://www.dogomania.pl/threads/174069-Gibon-w-stanie-krytycznym-On-umiera-Potrzebne-150-zA-deklaracji-na-karmAE/page5 jest obecnie w Warszawie ( ??? ). I ma do mnie przyjezdzac, nawet juz. Dziewczyny beda kombinowac transport, a beda jechac przez Wroclaw. Napisalam, ze 17 stycznia bylyby dwa psiaki z Wroclawia jeszcze. Moze cos z tego by wyszlo ????? OOO! Może dałoby się to jakoś połączyć? Słuchajcie, jeszcze budrysek jedzie chyba 15 stycznia do Wrocławia! Quote
__Lara Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 zuziaM napisał(a):O ile sie nie myle, to Gibon z tego watku : http://www.dogomania.pl/threads/174069-Gibon-w-stanie-krytycznym-On-umiera-Potrzebne-150-zA-deklaracji-na-karmAE/page5 jest obecnie w Warszawie ( ??? ). I ma do mnie przyjezdzac, nawet juz. Dziewczyny beda kombinowac transport, a beda jechac przez Wroclaw. Napisalam, ze 17 stycznia bylyby dwa psiaki z Wroclawia jeszcze. Moze cos z tego by wyszlo ????? OOO! Może dałoby się to jakoś połączyć? Słuchajcie, jeszcze budrysek jedzie chyba 15 stycznia do Wrocławia! Quote
nesssssa Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 się przywituję na wątku. Ja mogę zabrać psiaka do Wrocławia, ewentualnie dwa jak się dogadają bo jadę z dwoma kumpelami więc opieka by była. We Wrocławiu w niedzielę byłabym około 20 Quote
Recommended Posts