zuziaM Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Budka dla Rumka juz gotowa i jeszcze jedna dla ewentualnie Maniusia. Czekam wiec na sygnal, kiedy przyjezdzacie. - nr tel. w watku hotelowym. Quote
__Lara Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 zuziaM napisał(a):Budka dla Rumka juz gotowa i jeszcze jedna dla ewentualnie Maniusia. Czekam wiec na sygnal, kiedy przyjezdzacie. - nr tel. w watku hotelowym. To co z transportem? Quote
zuziaM Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Umieszczam zdjecia nowych kojcow. Kazdy kojec ma wymiary 2 m x 4 m. W kazdym na powierzchni 2 m x 2 m jest drewniany podest, a reszta jest na trawie ( no obecnie oczywiscie przysypanej sniegiem ). Calymi popoludniami w garazu skrecamy i zbijamy budki. Sa naprawde bardzo solidne. Ogladalam te w supermarketach...... no bez porownania............. Nasze budy maja przedsionki, podwojne podlogi z desek na wpust, wiec sa naprawde szczelne. Podlogi oraz sciany sa ocieplane styropianem 2 cm-owym i maja spadziste lekko daszki, a pod dachem kazdej budy jest dodatkowo sufit z plyty, co daje budzie jeszcze wieksza przytulnosc. Kazda budka bedzie dodatkowo zabezpieczona przybitym w wejsciowym otworze kocem, co nie dopusci do wnikania do srodka mroznego powietrza. I kazda bedzie miala w srodku cieply koc do lezenia. Kojce sa naprawde bliziutko domu, wiec psiaki beda mialy generalnie caly czas nas "na oku" a i my je rowniez. Siatka jest srebrna i z duzymi oczkami, wiec pies nie bedzie sie czul jak za kratami. Wyjscia z bud skierowane beda na dom, wiec te czesc, gdzie sie najwiecej dzieje. Wokol kojcow jest duzo zieleni, a zamierzam latem dosadzic kolo kazdego kojca kwitnace dozdobne drzewko wisni. W kojcach dla chlopakow beda umieszczone jakies korzenie czy pniaki, zeby psiak mial co podsikiwac, a nie siusial na bude czy siatke do sasiada. Dziewczyny beda mogly wychodzic same na spacery do ogrodu ( chlopakow nie bede samych puszczala, bo mi podsiakaja wszystkie krzewy i drzewka , niestety ). Ale beda miec po kilka spacerow w ciagu dnia. Mozwe teraz zima - dwa, ale latem z pewnoscia 3 - 4 razy. Moja mama uwielbia spacerowac i chetnie bedzie z nimi chodzila, jak do tej pory to robila z moimi psiakami. A tak to wszystko obecnie wyglada : Quote
Jasza Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Pięknie ZuziuM! A oprócz budek pięknych...przecież liczy się też taka opieka jaką tylko sobie psy mogą wymarzyć! Jaką mają u Ciebie! Rumku - nie smuć się! Juz niedługo! Quote
Onaa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Ale co z transportem ?! Coś ktoś załatwia ? Może do Szczepona trzeba napisać albo do kogoś innego ? Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Dogo07 napisał(a):Ale co z transportem ?! Coś ktoś załatwia ? Może do Szczepona trzeba napisać albo do kogoś innego ? Mnie też to martwi, nie mamy za dobrej komunikacji z Grażyną, nie wiadomo jak wygląda sytuacja. Quote
Onaa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 No i wszystkie Cioteczki z wątku Rumcajsa wymiotło, teraz kiedy właśnie potrzeba załatwiać transport :(. Quote
Onaa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/176804-WrocA-aw-KrakA-w-15-01-KrakA-w-WrocA-aw-17-01 Takie coś znalazłam, transport Kraków Wrocław, ale dopiero 17 stycznia. A czy ktoś zakładał już wątek na transportowym ? Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 leni356 napisał(a):A ktoś pytał SzczepoN? Będzie to wtedy drogi transport, ok. 400zł. Myślę, że nas na taki nie stać. Quote
Onaa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 No ale jak psiak dojedzie do hoteliku ? Już biedak tyle czeka w tym schronisku, a domku jak nie było tak nie było. A teraz jak już może do hoteliku jechać żeby jakoś odżyć, na spacerki sobie pochodzić to transportu nie ma :(. Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 :( A słuchajcie, nessssa jedzie 15 stycznia na trasie Kraków - Wrocław. Może wzięłaby po drodze Rumka, a dalej z Wrocławia to nie wiem... jest jeszcze kwestia tego, że mieliśmy łączyć transport z psiakiem z Opola, jakby był transport z Opola do Zgorzelca, to brakowałby odcinek Tychy - Opole, więc może nesssa by wtedy zgodziła się wziąć Rumka? Quote
Onaa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 No właśnie kilka postów wpisałam ten transport nesssy. Tylko to dopiero za dwa tygodnie :roll:. Quote
zuziaM Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 No dziewczyny ..... co bedzie dalej ?????? Moze poprosic by trzeba ihabe ???? Ona juz u mnie byla z Gabi, kiedy ja do nas przywozila. Zna droge i ma super auto, a poza tym jest doswiadczona w transportowaniu piesiow. A chyba tu na watek nie zaglada, wiec nie wie, ze szukamy transport. Buda gotowa czeka juz na Rumka. 9 stycznia przyjezdza do nas juz sunia. A potem w tygodniu kudlacz. I kolejne dwie budy beda gotowe juz dzisiaj - wiec dla Maniusia z chorym oczkiem tez juz bedzie czekala. A jest tez propozycja zabrania do mnie suni z Tychow - Miki. Czekam tylko na odpowiedz. I Mika albo Manius moga byc dosponsorowane przez jedna z dogomaniaczek w wysokosci 200 zl./miesiecznie. Zostanie wiec do dozbierania 150 zl/miesiecznie za jednego z tych psiakow. Ale to ona zdecyduje, ktorego psiaka chce dosponsorowac. Quote
Jasza Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Kurcze, transport zawsze się najgorzej "załatwia"... Obojętnie kto będzie wiózł, koszt jest podobny... Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 A psiak mógłby już doopcie grzać w hoteliku ! Quote
ketunia Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Założyłyście wątek na transportowym? Jeśli nie to mogę to zrobić. Psiaka niestety nie mogę zawieźć w najbliżyszm czasie:( Quote
leni356 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Jasza napisał(a):Kurcze, transport zawsze się najgorzej "załatwia"... Obojętnie kto będzie wiózł, koszt jest podobny... Zapytajcie jeszcze Ihabe. A co do kosztu to może bazarkami się coś dozbiera? Quote
zuziaM Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 A i jeszcze napisze, ze w sobote przyjezdza do mnie Hope.... ona jest w jednym z dolnoslaskich schronisk ( nie wiem dokladnie, ale moze we Wroclawiu ). I ona juz ma transport zapewniony. Quote
magda222 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Przepraszam,że mnie tak długo tu nie było. Nie mam niestety samochodu ani prawa jazdy. Czy ktoś założył może wątek na transportowym?Bo nie chce dublować. Wpłynęły pieniążki od: Randa + 30 zł Ruda Suzi + 10 zł Bardzo dziękujemy :loveu: Na koncie Rumka aktualnie znajduje się 958,50 zł :p Quote
__Lara Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 [quote name='zuziaM']A i jeszcze napisze, ze w sobote przyjezdza do mnie Hope.... ona jest w jednym z dolnoslaskich schronisk ( nie wiem dokladnie, ale moze we Wroclawiu ). I ona juz ma transport zapewniony. No to dałoby się to połączyć, do Wrocławia tylko dojechać. To może spytać clexa czy by nie zawiózł go do Wrocławia? wujek już raz miał jechać z jamniorem do Zgorzelca, ale nie wypaliło, był inny transport. ZuziuM, do kogo pisać w sprawie tego transportu Hope? Quote
zuziaM Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Chyba kora78, jak dobrze pamietam. Ale sunia nie jest we Wroclawiu jednak, a w Walbrzychu ( tylko na watku tego nie pisza, bo schroniskowcy zagladaja i nie patrza dobrze na wydawanie psow do hoteli ). I z tego, co wyczytalam, to nie maja miejsca w aucie..... bo mial z nia przyjechac do mnie jeszcze kudlacz, ale sie nie zmiescil. A pytal juz ktos ihabe ??????? Bardzo chetnie bym ja znow zobaczyla ....... Iwonko !!! hop hop !!! Quote
__Lara Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 [quote name='zuziaM']Chyba kora78, jak dobrze pamietam. Ale sunia nie jest we Wroclawiu jednak, a w Walbrzychu ( tylko na watku tego nie pisza, bo schroniskowcy zagladaja i nie patrza dobrze na wydawanie psow do hoteli ). I z tego, co wyczytalam, to nie maja miejsca w aucie..... bo mial z nia przyjechac do mnie jeszcze kudlacz, ale sie nie zmiescil. A pytal juz ktos ihabe ??????? Bardzo chetnie bym ja znow zobaczyla ....... Iwonko !!! hop hop !!! Tak, tym transportem Rumek nie może się zabrać. Ale jest inny pies, ma jechac z Bielska do Wrocławia, może tu spróbujemy? tylko, że oni też nie mają transportu. Ale zawsze taniej wyjdzie. Quote
magda222 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [quote name='zuziaM'] A pytal juz ktos ihabe ??????? Wysłałam PW do ihabe. Quote
Recommended Posts