Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jasza']Jutro wysyłam moje grisiki za dwa miesiące dla Rumka.
Uściski dla chłopaka![/QUOTE]

[quote name='zuziaM']No nie moze byc inaczej !!!!! Pewnie , ze beda i to zaraz po ostrzyzeniu ![/QUOTE]

Wielkie dzięki :loveu:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jejciu ... jaki on jest sliczny !!!!!!!

Ale na zdjecia poczekajcie troszeczke .... musze pedzic na zakupy ... jutro mam pogrzeb w rodzinie i nie bede mogla ....

Ale beda !!!!!

Posted

zuziaM napisał(a):
Jejciu ... jaki on jest sliczny !!!!!!!

Ale na zdjecia poczekajcie troszeczke .... musze pedzic na zakupy ... jutro mam pogrzeb w rodzinie i nie bede mogla ....

Ale beda !!!!!

Gosiu moje kondolencje :(

Ile mam przelać za strzyżenie?

Posted

Czy nie odmlodnial nam chlopczyk ?????
Sliczny jest, prawda ???

U pani fryzjerki bylo ok, dokpoki nie przyszlo do strzyzenia mordeczki.
Chcial nas wtedy Rumcio polknac w calosci .... Trzeba bylo zalozyc kaganiec.

Kosztowalo 30 zl.

Posted

Śliczności :loveu:
Jak wrócę do domu to zaraz przeleję kasę.

Wujku UBOCZE można zgłosić Rumka do ogłoszeń :)
Czuję, że znajdzie dom w najbliższym czasie :)

Posted

magda222 napisał(a):
Śliczności :loveu:
Jak wrócę do domu to zaraz przeleję kasę.

Wujku UBOCZE można zgłosić Rumka do ogłoszeń :)
Czuję, że znajdzie dom w najbliższym czasie :)

Czy jest na wątku gdzieś tekst ogłoszenia? Jesli tak to na której stronie?

Już ustawiam się w kolejce...;)

Posted

UBOCZE napisał(a):
Czy jest na wątku gdzieś tekst ogłoszenia? Jesli tak to na której stronie?

Już ustawiam się w kolejce...;)

Rumek chyba nie ma tekstu. A przydałby się taki chwytający za serce. Ja nie mam talentu do pisania, ale może ciocia AlfaLS dałaby się namówić na napisanie czegoś?

Posted

To poprosimy Alfę... Jeszcze , pamiętam, że przejmujące teksty pisze Mada, ale nie wiem, czy teraz jest z nią kontakt...

Balbinka ma już dzisiaj robione ogłoszenia, więc niebawem mogą pojawić się linki na jej wątku...

Posted

AlfaLS napisał(a):
Tekst taki na szybko, mogę coś poprawić ale jak się nie spodoba też nie będzie problemu ;):

Rumcajs, Rumek, Rumeczek. Mały psiak z ogromnymi pokładami miłości, której nie ma komu podarować. Rumcajs trafił do schroniska w 2004r. Co było z nim wcześniej, tego nie wiemy i pewnie się już nie dowiemy... Pewnie wesoło nie było skoro wylądował w schronisku i nikt go nie szukał...Nawet imię tu dostał bo przecież nie potrafił się przedstawić a o adresatce wcześniej nikt nie pomyślał.....Zresztą dziś nie ważne jest to co było kiedyś dawno, ważniejsze jest to co jest teraz i co będzie dalej...Dziś, po latach spędzonych za kratami schroniska Rumek nie stracił radości życia. Może troszkę oczka zbladły i energia rozglądania się za nowymi opiekunami się zmniejszyła ale w końcu ile można? Dzień, tydzień, rok, pięć lat...On tak patrzy już siedem lat.... W tym czasie wielu kolegów znalazło swoje domy a Rumek wciąż czeka. Dlaczego? Może przyszli opiekunowie boją się że nie poradzą sobie z jego niesfornym futerkiem? Może się boją że on już nie potrafi pokochać? Może nie chcą ryzykować i nie są pewni że Rumek pamięta co to spacer i po co się na spacer idzie? A może po prostu nie potrafią spojrzeć głęboko w jego oczy, uśmiechnąć się i powiedzieć "choć mały - zakumplujemy się na zawsze". Żeby ułatwić Rumkowi znalezienie odpowiedniego opiekuna a temu opiekunowi pokazać że życie z Rumkiem u boku może być po prostu fantastyczne psiak został zabrany przez "dobre dusze" ze schroniska i przebywa obecnie w Hoteliku dla Zwierząt. Tu, bez krat Rumek pokazuje jak ciągle kocha wszystkich i wszystko. Jak fantastycznie potrafi przytulać się do człowieka i prosić o jego chwilę uwagi, o przyjazny gest dłoni. Jak pięknie błyszczą mu oczy kiedy czuje że jest dla kogoś ważny... Jak bardzo się cieszy kiedy może wyjść z boksu i swobodnie pobiegać...Jednak mimo najlepszych starań opiekunów w Hoteliku - nie mogą oni poświęcić mu tyle czasu i uwagi ile on by chciał...Ale można sobie wyobrazić jak Rumek wypięknieje gdy będzie najważniejszy... I nie chodzi tu o wyczesane i wystrzyżone futerko ale o to piękno wewnętrzne, które ujawnia się gdy ktoś jest szczęśliwy...Proszę - wrażliwy człowieku - nie pozwól żeby tyle psiej miłości się zmarnowało - pokochaj Rumka i zabierz go do domu. I Ty i on będziecie szczęśliwsi...
Psiak jest zaszczepiony i odrobaczony i gotowy do adopcji nawet dziś....

Tylko jeszcze jakieś informacje o kontakcie trzeba podać ale to nie wiem do kogo?

Taki tekst do ogłoszeń Rumkowi napisałam już kiedyś:lol:. Myślę, ze można go wykorzystać jako to długie ogłoszenie;). Ale niestety jestem teraz strasznie zarobiona bo zastępuję chorą koleżankę w pracy a w domu moja własna robota czeka / uroki dział. gospod. w domu:evil_lol:/ więc na dogo wchodzę tylko ma momencik i nie dam rady napisać tego krótkiego tekstu i dobrać zdjęć. Błagam niech ktoś to zrobi!!!!!!!!! Rumek jest taki śliczny na tych nowych zdjęciach - niech ktoś wreszcie go pokocha!!!!!!!!
Kontakt pewnie jak zwykle na ZuzięM;).

Posted

magda222 napisał(a):
Wpłynęły 23 złote od diany79 :)
Czy mogę prosić o wytłumaczenie co to za wpłata? :)

oczywiście już tłumaczę :-) jakiś czas temu zrobiłam bazarek na Amelkę ale nie było chętnych, po zakończeniu bazarku jedna osoba zdecydowała się na dwie rzeczy ale Amelka w między czasie znalazła domek więc te pieniążki postanowiłam przekazać dla Rumka :-)

Posted

diana79 napisał(a):
oczywiście już tłumaczę :-) jakiś czas temu zrobiłam bazarek na Amelkę ale nie było chętnych, po zakończeniu bazarku jedna osoba zdecydowała się na dwie rzeczy ale Amelka w między czasie znalazła domek więc te pieniążki postanowiłam przekazać dla Rumka :-)

Dziękujemy dobry duszku :Rose:

Posted

magda z. napisał(a):
Przy dobrych wiatrach w poniedziałek mamy mały zjazd u ZuziaM, będę z aparatem i postaram się pofocić psiaki, razem z Gosią będzie nam łatwiej niż jej samej.

Juuupi :multi:
To czekamy na fotki i dziękujemy :)

Posted

Juz sie wgrywaja.
Troche ich jest porobionych .... wiekszosci psiakow, wiec troche to trwa.

Rumci to bardzo kochliwy chlopaczek..... Boje sie, ze mi zniknie niedlugo ....
I tak juz chudzina z niego, a znow przestal jesc przez te dwie cieczkowe dziewczyny .....
A te jak na zlosc pod jego kojcem wiecznie paraduja, albo wysiaduja ......
Ale jeszcze moze ok. tygodnia i sie to skonczy .