magda222 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Jasza']Jutro wysyłam moje grisiki za dwa miesiące dla Rumka. Uściski dla chłopaka![/QUOTE] [quote name='zuziaM']No nie moze byc inaczej !!!!! Pewnie , ze beda i to zaraz po ostrzyzeniu ![/QUOTE] Wielkie dzięki :loveu: Quote
magda222 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Wpłynęło: + 30 zł ketunia + 10 zł RudaSuzi + 30 zł Randa Bardzo dziękujemy :loveu: [U][B]Saldo: +70 zł[/B][/U] Quote
zuziaM Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Jejciu ... jaki on jest sliczny !!!!!!! Ale na zdjecia poczekajcie troszeczke .... musze pedzic na zakupy ... jutro mam pogrzeb w rodzinie i nie bede mogla .... Ale beda !!!!! Quote
magda222 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 zuziaM napisał(a):Jejciu ... jaki on jest sliczny !!!!!!! Ale na zdjecia poczekajcie troszeczke .... musze pedzic na zakupy ... jutro mam pogrzeb w rodzinie i nie bede mogla .... Ale beda !!!!! Gosiu moje kondolencje :( Ile mam przelać za strzyżenie? Quote
zuziaM Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Dziekuje Magdziu. A tu nasz sliczny chlopczyk, jak obiecalam Quote
zuziaM Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Czy nie odmlodnial nam chlopczyk ????? Sliczny jest, prawda ??? U pani fryzjerki bylo ok, dokpoki nie przyszlo do strzyzenia mordeczki. Chcial nas wtedy Rumcio polknac w calosci .... Trzeba bylo zalozyc kaganiec. Kosztowalo 30 zl. Quote
diana79 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 śliczny jest, trzeba mu porobić nowe ogłoszenia z tymi fotkami :-) długo już siedzi w hoteliku :-( widzę, że ktoś mu wykupił ogłoszenia super :multi: Quote
magda222 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Śliczności :loveu: Jak wrócę do domu to zaraz przeleję kasę. Wujku UBOCZE można zgłosić Rumka do ogłoszeń :) Czuję, że znajdzie dom w najbliższym czasie :) Quote
UBOCZE Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Cudowny chłopak...:lol: To już chyba mogę poprosić o "gotowca" ogłoszeniowego z fotkami, żeby ustawić Rumka w kolejce na bazarku...;) Quote
UBOCZE Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 magda222 napisał(a):Śliczności :loveu: Jak wrócę do domu to zaraz przeleję kasę. Wujku UBOCZE można zgłosić Rumka do ogłoszeń :) Czuję, że znajdzie dom w najbliższym czasie :) Czy jest na wątku gdzieś tekst ogłoszenia? Jesli tak to na której stronie? Już ustawiam się w kolejce...;) Quote
magda222 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 UBOCZE napisał(a):Czy jest na wątku gdzieś tekst ogłoszenia? Jesli tak to na której stronie? Już ustawiam się w kolejce...;) Rumek chyba nie ma tekstu. A przydałby się taki chwytający za serce. Ja nie mam talentu do pisania, ale może ciocia AlfaLS dałaby się namówić na napisanie czegoś? Quote
UBOCZE Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 To poprosimy Alfę... Jeszcze , pamiętam, że przejmujące teksty pisze Mada, ale nie wiem, czy teraz jest z nią kontakt... Balbinka ma już dzisiaj robione ogłoszenia, więc niebawem mogą pojawić się linki na jej wątku... Quote
AlfaLS Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 AlfaLS napisał(a):Tekst taki na szybko, mogę coś poprawić ale jak się nie spodoba też nie będzie problemu ;): Rumcajs, Rumek, Rumeczek. Mały psiak z ogromnymi pokładami miłości, której nie ma komu podarować. Rumcajs trafił do schroniska w 2004r. Co było z nim wcześniej, tego nie wiemy i pewnie się już nie dowiemy... Pewnie wesoło nie było skoro wylądował w schronisku i nikt go nie szukał...Nawet imię tu dostał bo przecież nie potrafił się przedstawić a o adresatce wcześniej nikt nie pomyślał.....Zresztą dziś nie ważne jest to co było kiedyś dawno, ważniejsze jest to co jest teraz i co będzie dalej...Dziś, po latach spędzonych za kratami schroniska Rumek nie stracił radości życia. Może troszkę oczka zbladły i energia rozglądania się za nowymi opiekunami się zmniejszyła ale w końcu ile można? Dzień, tydzień, rok, pięć lat...On tak patrzy już siedem lat.... W tym czasie wielu kolegów znalazło swoje domy a Rumek wciąż czeka. Dlaczego? Może przyszli opiekunowie boją się że nie poradzą sobie z jego niesfornym futerkiem? Może się boją że on już nie potrafi pokochać? Może nie chcą ryzykować i nie są pewni że Rumek pamięta co to spacer i po co się na spacer idzie? A może po prostu nie potrafią spojrzeć głęboko w jego oczy, uśmiechnąć się i powiedzieć "choć mały - zakumplujemy się na zawsze". Żeby ułatwić Rumkowi znalezienie odpowiedniego opiekuna a temu opiekunowi pokazać że życie z Rumkiem u boku może być po prostu fantastyczne psiak został zabrany przez "dobre dusze" ze schroniska i przebywa obecnie w Hoteliku dla Zwierząt. Tu, bez krat Rumek pokazuje jak ciągle kocha wszystkich i wszystko. Jak fantastycznie potrafi przytulać się do człowieka i prosić o jego chwilę uwagi, o przyjazny gest dłoni. Jak pięknie błyszczą mu oczy kiedy czuje że jest dla kogoś ważny... Jak bardzo się cieszy kiedy może wyjść z boksu i swobodnie pobiegać...Jednak mimo najlepszych starań opiekunów w Hoteliku - nie mogą oni poświęcić mu tyle czasu i uwagi ile on by chciał...Ale można sobie wyobrazić jak Rumek wypięknieje gdy będzie najważniejszy... I nie chodzi tu o wyczesane i wystrzyżone futerko ale o to piękno wewnętrzne, które ujawnia się gdy ktoś jest szczęśliwy...Proszę - wrażliwy człowieku - nie pozwól żeby tyle psiej miłości się zmarnowało - pokochaj Rumka i zabierz go do domu. I Ty i on będziecie szczęśliwsi... Psiak jest zaszczepiony i odrobaczony i gotowy do adopcji nawet dziś.... Tylko jeszcze jakieś informacje o kontakcie trzeba podać ale to nie wiem do kogo? Taki tekst do ogłoszeń Rumkowi napisałam już kiedyś:lol:. Myślę, ze można go wykorzystać jako to długie ogłoszenie;). Ale niestety jestem teraz strasznie zarobiona bo zastępuję chorą koleżankę w pracy a w domu moja własna robota czeka / uroki dział. gospod. w domu:evil_lol:/ więc na dogo wchodzę tylko ma momencik i nie dam rady napisać tego krótkiego tekstu i dobrać zdjęć. Błagam niech ktoś to zrobi!!!!!!!!! Rumek jest taki śliczny na tych nowych zdjęciach - niech ktoś wreszcie go pokocha!!!!!!!! Kontakt pewnie jak zwykle na ZuzięM;). Quote
magda222 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 zuziaM napisał(a):Kosztowalo 30 zl. Kasa przelana. Na konto Rumka wpłynęło 5 zł od diany79. Bardzo dziękujemy :) Quote
magda222 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Wpłynęły 23 złote od diany79 :) Czy mogę prosić o wytłumaczenie co to za wpłata? :) Quote
diana79 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 magda222 napisał(a):Wpłynęły 23 złote od diany79 :) Czy mogę prosić o wytłumaczenie co to za wpłata? :) oczywiście już tłumaczę :-) jakiś czas temu zrobiłam bazarek na Amelkę ale nie było chętnych, po zakończeniu bazarku jedna osoba zdecydowała się na dwie rzeczy ale Amelka w między czasie znalazła domek więc te pieniążki postanowiłam przekazać dla Rumka :-) Quote
magda222 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 diana79 napisał(a):oczywiście już tłumaczę :-) jakiś czas temu zrobiłam bazarek na Amelkę ale nie było chętnych, po zakończeniu bazarku jedna osoba zdecydowała się na dwie rzeczy ale Amelka w między czasie znalazła domek więc te pieniążki postanowiłam przekazać dla Rumka :-) Dziękujemy dobry duszku :Rose: Quote
magda z. Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Przy dobrych wiatrach w poniedziałek mamy mały zjazd u ZuziaM, będę z aparatem i postaram się pofocić psiaki, razem z Gosią będzie nam łatwiej niż jej samej. Quote
magda222 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 magda z. napisał(a):Przy dobrych wiatrach w poniedziałek mamy mały zjazd u ZuziaM, będę z aparatem i postaram się pofocić psiaki, razem z Gosią będzie nam łatwiej niż jej samej. Juuupi :multi: To czekamy na fotki i dziękujemy :) Quote
magda z. Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Gosia jeszcze nie zdążyła, ale Rumek to wystawowa nawet zapozował, jak dobrze pamiętam, bo leciałyśmy z lolką jak huragan po kolei;) Quote
zuziaM Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Juz sie wgrywaja. Troche ich jest porobionych .... wiekszosci psiakow, wiec troche to trwa. Rumci to bardzo kochliwy chlopaczek..... Boje sie, ze mi zniknie niedlugo .... I tak juz chudzina z niego, a znow przestal jesc przez te dwie cieczkowe dziewczyny ..... A te jak na zlosc pod jego kojcem wiecznie paraduja, albo wysiaduja ...... Ale jeszcze moze ok. tygodnia i sie to skonczy . Quote
Recommended Posts