magda222 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 nesssssa napisał(a):się przywituję na wątku. Ja mogę zabrać psiaka do Wrocławia, ewentualnie dwa jak się dogadają bo jadę z dwoma kumpelami więc opieka by była. We Wrocławiu w niedzielę byłabym około 20 Dziękujemy za pojawienie się na wątku i chęć pomocy :loveu: Czyli szukamy transportu Wrocław - zuziaM na 17-ego stycznia o godzinie 20-tej? Quote
kora78 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 zaznaczam może nasz psiak pojedzie razem z rumkiem, może moja koleżanka z wrocka ich obu zawiezie. jutro ma dać znać, jak grafik w pracy czy da radę rumek wcześniej, niż w niedzielę? ktoś nie może z wrocka pkp po niego pojechać specjalnie? Quote
magda222 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 kora78 napisał(a):zaznaczam może nasz psiak pojedzie razem z rumkiem, może moja koleżanka z wrocka ich obu zawiezie. jutro ma dać znać, jak grafik w pracy czy da radę rumek wcześniej, niż w niedzielę? ktoś nie może z wrocka pkp po niego pojechać specjalnie? Mamy transport Tychy - Wrocław na 17-tego stycznia. Zabiera go grzecznościowo nesssa,bo jedzie na tej trasie. Więc nie da rady,żeby Rumek jechał wcześniej. Mówisz o tym,żeby go przewieźć na trasie Tychy - Wrocław pociągiem? Quote
kora78 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 to wiem o nessie, doczytałąm tak, może ktoś specjalnie go pkp przewiezie wcześniej, jeśli ja będę miałą dla naszego szybszy transport od nas, lub z wrocka do zuzi prosto Quote
magda222 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Tylko nie wiem czy ktoś by się podjął przewozić schroniskowca pociągiem.Nie znamy tego psa.Nie wiemy jak się będzie zachowywał.Przewożąc go autem zawsze można się zatrzymać,żeby np.się uspokoił lub załatwił.A jeszcze teraz przy takiej pogodzie są opóźnienia pociągów.Nie wiem.Może jestem pesymistką,ale nie wyobrażam sobie przewozić go pociągiem. Quote
kora78 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 ciotki przecież wożą schroniskowe psy prosto ze schronu pociągami i jakoś dojeżdżają. ja raz też wiozłąm sunię pkp, ale po tygodniowym dt. to co innego. ale jeśli to będzie jedyne wyjście? na wekend zuzia nie może przyjechać po rumka. ja może będę mia łą transport wcześniej z wrocka prosto. czyli trzeba go tylko do wrocka wtedy podrzucić. chodzi też o koszta, po co 2 osobno, jak mogą razem? a czy macie ewentualnie jakis dt na 1 noc dla niego we wrocku? jakby mój transport zgodziłsię jechać w poniedziałęk 18stego? Quote
magda222 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 kora78 napisał(a):ciotki przecież wożą schroniskowe psy prosto ze schronu pociągami i jakoś dojeżdżają. ja raz też wiozłąm sunię pkp, ale po tygodniowym dt. to co innego. ale jeśli to będzie jedyne wyjście? na wekend zuzia nie może przyjechać po rumka. ja może będę mia łą transport wcześniej z wrocka prosto. czyli trzeba go tylko do wrocka wtedy podrzucić. chodzi też o koszta, po co 2 osobno, jak mogą razem? a czy macie ewentualnie jakis dt na 1 noc dla niego we wrocku? jakby mój transport zgodziłsię jechać w poniedziałęk 18stego? Nie wiem czy ktoś by się podjął jechać pociągiem. Nie mamy żadnego DT. Cały czas myślę nad tym transportem.Wolałabym,aby uniknął stresów i pojechał bezpośrednio. Quote
kora78 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 wiadomo :) no,ale tak się nie da, skoro on już tyle czeka. dobrze czytam, że od wakacji czeka na transport? ja dam znac jutro, zresztą leni i dogo wiedzą na bieżąco :) Quote
magda222 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 kora78 napisał(a): no,ale tak się nie da, skoro on już tyle czeka. dobrze czytam, że od wakacji czeka na transport? On czekał na miejsce w hoteliku u zuziM,które jest dla niego od 5 stycznia. Quote
Onaa Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Narazie szukajmy różnych możliwości. Jeśli transport byłby tylko dla samego Rumcajsa z Wrocławia do hoteliku ZuziM tego 17 stycznia , to trzeba by się liczyć z kosztami, tak ok 100zł pewnie, albo więcej. Na ten moment mamy tylko transport nessy do Wrocławia. I musimy znaleźć coś na dalszy kawałek trasy. Tak żeby dojechał szczęśliwie do hoteliku. A co to transportu pociągiem. Jedni jeżdzą a inni nie. Zresztą później trzeba by samemu wracać pociągiem po nocy, co do przyjemności raczej nie należy. Quote
__Lara Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Kurcze, i co tu zrobić... najlepiej by było jednak chyba znaleźć transport Wrocław-Zgorzelec. Może popisać do ciotek z dolnośląskiego czy nie dałyby rady? Quote
kora78 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 moja koleżanka nie pojedzie w nocy autem z psem/psami. w dzień spokojnie weźmie, popołudniu mi da znać, czy niedzielę ma wolną. więc nie wiadomo,czy w niedzielę w ogóle będzie mogła, ale tak na noc ona nie pojedzie no i przez moje miasto nie przeskoczy, musiałąbym jej swojego kudłącza do wrocka dorzucić na bielany, koło zjazdu z autostrady Quote
zuziaM Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Kurcze, ale Rumek by byl we Wroclawiu dopiero w niedziele ok. 20-tej..... Quote
kora78 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 można go wyjąc w niedz prosto. schron czynny. tylko musiałąbym go dowieźć do autostrady do wrocka. ale wtedy nie będzie jeszcze rumka, bo za wcześnie :( Quote
Onaa Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Rumcajs ma być we Wrocławiu wieczorem ok. 20ej. A skoro Koro Twoja koleżanka nie chce po nocy jeżdzić, albo nic z tego, albo psy musiałaby jechać dopiero w poniedziałek rano. 2 Pytania : czy ta koleżanka może ? I Kto przenocuje we Wrocławiu Rumcajsa ? Quote
kora78 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 okaze sie dzis popoludniu, kiedy ona ma wolne i czy pn ma wolny to trzeba szukac dt na 1 noc? i z samego rana dowiezc mojego do wrocka. macie od kogo klatke zalatwic do auta dla jednego? Quote
magda222 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Założyłam jeszcze jeden wątek na transportowym: http://www.dogomania.pl/threads/177456-Szukamy-transportu-17-01-ok-godz-20-00-na-trasie-WROCA-AW-okolice-ZGORZELCA?p=13869289#post13869289 Quote
__Lara Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Słuchajcie, dostałam taką wiadomość od Ingrid44!!! "Witaj, Widzialam na watku Granda ze poszukujecie transportu. Moj brat obecnie mieszka w Katowicach i jezdzi 2 razy w tygodniu do Wroclawia, bez problemu wezmie pieski,kotki chomiki . Transport oczywiscie darmowy bo i tak musi jechac. Jezdzi zawsze w piatki po pracy i posrodku tygodnia. Podaj swoj numer telefonu to ja mu przekarze i on sie z toba skontaktuje." Może niech magda222 poda swój telefon na Pw? Quote
magda222 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Tylko w dalszym ciągu nie mamy transportu z Wrocławia do zuziM. Quote
__Lara Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Słuchajcie, ja idę wysyłać Pw do wrocławskich ciotek w sprawie transportu. Quote
Onaa Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 A może Zuzia mogłaby w inny dzień pojechać do tego Wrocławia ? Ja pisałam już do Tarzanek z Wrocławia ale ona nie da rady niestety. Quote
leni356 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 __Lara napisał(a):Słuchajcie, ja idę wysyłać Pw do wrocławskich ciotek w sprawie transportu. Piszcie do wszystkich, musi się coś znaleźć. We Wrocławiu dużo ludzi. Quote
__Lara Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Odpisała Poker, że mogłaby jechać w drugiej połowie lutego, trochę późno. Ma popytać. Quote
kora78 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 ja czekam na odp tej koleżanki ona spokojnie za zwot kosztów paliwa może jechać, tylko musi mi datę podać wtedy- jeśli brat Ingrid ma większe możliwośc przewozu rumka, to łatwiej będzie zgrać przyjazd rumka do wrocka i stamtąd z naszym kudłączem jego wyjazd z moją koleżanką do zuzi Quote
__Lara Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 kora78 napisał(a):ja czekam na odp tej koleżanki ona spokojnie za zwot kosztów paliwa może jechać, tylko musi mi datę podać wtedy- jeśli brat Ingrid ma większe możliwośc przewozu rumka, to łatwiej będzie zgrać przyjazd rumka do wrocka i stamtąd z naszym kudłączem jego wyjazd z moją koleżanką do zuzi Też tak myślałam. Ale popytam mimo wszystko żeby być zabezpieczonym ;) Quote
Recommended Posts