Onaa Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 A jak by się nie udało to pamiętajmy że trzeba do nessy się odezwać co dała ogłoszenie na 17/19 stycznie na trasie Ków Wrocław. I jeszcze szukać dalej , z Wrocławia do Zuzi. Quote
magda222 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Dostałam odpowiedź od ihabe.Jej mąż ma problemy ze zdrowiem.Na tą chwilę nie mogą jechać. Quote
zuziaM Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 No nie .... naprawde nie ma nikogo, kto by tego biedaka wreszcie wyciagnal ??????? Quote
zuziaM Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Zeby nie to, ze mam obowiazki przy psiakach, to sama bym po niego wreszcie pojechala. Zastanowie sie, jak to zrobic..... moze cos sie jednak da. Chociaz nie powiem.... byloby mi milo, gdyby to jednak ktoras z ciotek przyjechala odwiedzic psiaki z Waszych stron .... Tosie, Balbinke, Dagusie i Gabi. Bo tylko jeden Semirek z Dolnego Slaska. Dziewczynki zrobily ogromne postepy, co warto zobaczyc. Quote
zuziaM Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 No i musialabym spytac kogos, czy moje auto nie odmowi posluszenstwa, bo juz powinnam wymienic rozrzad, a to jednak sporo km do przejechania. Boje sie troche jechac w dalsza trase z takim ryzykiem. Quote
Onaa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Gdby nessa przewiozła psiaka z Tych do Wrocławia to potrzebne byłby transport z Wrocławia do ZuziM, jest jeszcze inny psiak który by się zabrał na tej trasie bo też nie ma biedak jak dotrzeć do hoteliku ZUziM. Quote
zuziaM Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Gdyby tak bylo, to do Wroclawia bym jakos wtedy moze sama dojechala.... no nie wiem jeszcze tak na pewno, ale moze sprobuje. Ale jak ja dam sobie rade z dwoma psiakami w malym Clio ???????? Sama ............ Quote
Onaa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 No tak z dwoma będzie ciężko, nawet nie ma jak żadnej klatki kenelowej tam wsadzić. Quote
Onaa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Cioteczki, to co robimy ? Zaklepujemy ten transport u nessssy ? Czy jak ? Bo się w końcu okaże że Rumek nigdy nie dotrze do hoteliku. A nad transportem się głowimy od miesiąca i nic. Tylko nie wiem czy ten transport u nesssy to za koszty czy darmowo bo okazyjnie ? Quote
magda222 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 A czy ktoś założył wątek na transportowym? Ja mogę jechać z kimś ze Śląska jako dodatkowy opiekun,ale nie mam niestety ani auta ani prawa jazdy. Quote
magda222 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Przejrzałam wątki na transportowym.Napisałam do SzczepoNa. On oferuje transport za zwrot kosztów na terenie Śląska i ze Śląska dalej. Zobaczymy co odpisze. I wątek na transportowym: http://www.dogomania.pl/threads/177124-Potrzebny-transport-TYCHY-okolice-ZGORZELCA?p=13837167#post13837167 Quote
zuziaM Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Dla dwoch psiakow od Wroclawia bedzie zawsze taniej. Oby sie udalo ! Quote
Onaa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 O to co napisała nessaa na swoim wątku transportowym: " jade do krakowa 15.01 to jest piątek okolo 15, koszty transportu niech pójdą na pieska. Jeśli chodzi o trase tychy-zgorzelec, to ja mogę dowieźc tylko do wroclawia i w granicach godziny 20. NIe chcialabym tez wjezdzac do Tychów bo będzie ciemno a ja będę zmeczona i nie chce sie zgubic, juz kiedys jezdzilam po nieznanych miastach po psy i krązylam tam godzine " Quote
Onaa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Czyli psiak (i) byłyby we Wrocławiu 17ego stycznia czyli w niedziele ok. godz. 20. A stamtąd jeszcze jest kawałek do ZuziM/ Chyba to nie wypali :(. Tutaj Zuzia się musi wypowiedzieć. Quote
leni356 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 [quote name='Dogo07']Czyli psiak (i) byłyby we Wrocławiu 17ego stycznia czyli w niedziele ok. godz. 20. A stamtąd jeszcze jest kawałek do ZuziM/ Chyba to nie wypali :(. Tutaj Zuzia się musi wypowiedzieć. Chyba 15-go w piątek, nie 17? Quote
__Lara Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Słuchajcie, jeden psiak, Grand, ma jechać na dniach do Wrocławia, przez Śląsk. Może podczepić pod to Rumka jakby się dało? A co z psiakiem od elizy? Miał jechać z Opola, mają coś? Co do SzczepoNa to transport będzie drogi. Ostatnio pisałam do niego żeby przewieźć psiaka do Zgorzelca z Katowic to wychodzi ok. 400zł... Quote
magda222 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Tyszanin Pysio w wielkiej potrzebie: http://www.dogomania.pl/threads/177137-Pysio-boi-siAE-wejA-AE-do-boksu-Boimy-siAE-A-e-zamarznie Quote
magda222 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 __Lara napisał(a): Co do SzczepoNa to transport będzie drogi. Ostatnio pisałam do niego żeby przewieźć psiaka do Zgorzelca z Katowic to wychodzi ok. 400zł... A na jego wątku pisze,że za zwrot kosztów. Quote
leni356 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 [quote name='magda222']A na jego wątku pisze,że za zwrot kosztów. To jest 350 km w jedną stronę, więc 700 w sumie, nie wiem czym jeździ ale to chyba jest taki koszt. Nie znam się. Zmieńcie tytuł Quote
__Lara Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 [quote name='leni356']To jest 350 km w jedną stronę, więc 700 w sumie, nie wiem czym jeździ ale to chyba jest taki koszt. Nie znam się. Zmieńcie tytuł Dokładnie, to daleka trasa. Quote
zuziaM Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Psiak od Elizy nie przyjedzie, bo maja dla niego tymczas domowy. Jesli bedzie potrzeba i to bedzie jedyny termin, to trudno, pojade po Rumka do Wroclawia na godz. 20-tą. A jesli sie uda w tyodniu Rumka podpiac do Granda, to bedzie jeszcze lepiej. Wrszcie bedzie u mnie ... wczesniej .... I wyjade po niego oczywiscie, jesli nie bedzie innej mozliwosci. 700 km autostrada niemozliwe, zeby kosztowalo 400 zl... chyba, ze to TIR. Mamy tez diesla volkswagena passata i mąz wyliczyl, ze max. 250 zl ( i na kawe i ciacho jeszcze po drodze wystarczy ) przy spalaniu diesla 8 l /100 km. Wyliczylam tez na moje Clio ( benzyna 1200 poj. ; pali ok. 5 l /100 km ) i wyszloby na tej trasie 160 zl. Quote
__Lara Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 ZuziuM, ale ja jeżdzę to trasą i mi z kolei drożej wychodzi paliwo ;) też mamy diesla. Ja jeżdżę do rodziny nie do samego Zgorzelca, ale 50km przed, koło Legnicy. W dwie strony to wychodzi ok. 200z-250zł. Nie wiem czy auto SzczepoNa nie na benzynę, a to drożej. Może dlatego te 400zł. Dogo07, z Wrocławia do Zgorzelca jest ok. 150-170km. Quote
Recommended Posts