Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Brał ktoś z Was udział w MP na Słowacji?
Jak to wygląda organizacyjnie???
Sa takie karty z punktami jakie my mamy teraz???
Jaka tam jest punktacja??? (u nas max 20pkt za Zw.Dnia)
I jak te punkty ewentualnie przelicza nasze ZK ???

Przyglądając się konkursowi (bo nigdy nie miałam odwagi się zgłosić) zauwazylam ze mają o wiele wiecej figur niż my u nas - np. litere "F" !
Wiece gdzie mozna znaleźć te figury ???

Czy trudno się dogadać, gdy sędzia wypytuje teorie??? Bo z tego co zauwazylam, to u nich zawsze pytają!

Posted

Pewno punktacje mają inną, ale i tak to jest to wszystko przeliczane na Polskie punkty :P

Dalej nie wiem. W Nowym Sączu widziałam że mają jakieś "50" pkt. i indeksy, ale nie jestem pewna czy to dziewczyna ze Słowacji. :roll:

Posted

Czasami wypytują o teorię.
Punktacja
1.Kontakt do 10 pkt
2.
-statystyka 5 pkt
-figury 5 pkt
-? 5 pkt
3.Ruch psa 5 pkt
4.?10 pkt
5.?5 pkt
6.?5 pkt
7.?10 pkt
tam gdzie jest znak zapytania to nie umiem przetłumaczyć z Słowackiego na PL.są tam kategorie 9-13 i 14-17

• 7 months later...
Posted

Byłam na MP w Presowie we wrzesniu 2009 i byla ta skala 60pkt , wszystko rozpisane jakie punkty za co itp :) dostaje sie karte oceny taką

Acha i trzeba miec index Mlodego Prezentera slowacki wyrobiony (nic to nie kosztuje) na koniec roku ten index i karty ocen sie wysyla do Poznania z resztą kart i oni to sobie przeliczają :)

• 3 weeks later...
Posted

idzie się na ring do stolika Mp zanim się zacznie konkurs tam do sekretarzy, mowi sie że to pierwszy wystep i że sie jeszcze nie ma indeksu, a za każdym nastepnym razem juz sie nosi ten co wtedy nam wyrobili.

Posted

McDzik napisał(a):
idzie się na ring do stolika Mp zanim się zacznie konkurs tam do sekretarzy, mowi sie że to pierwszy wystep i że sie jeszcze nie ma indeksu, a za każdym nastepnym razem juz sie nosi ten co wtedy nam wyrobili.

Ok, wielkie dzięki, a jak się dogadałaś po polsku czy po angielsku?

Posted

Zuza i Noddy napisał(a):
Ok, wielkie dzięki, a jak się dogadałaś po polsku czy po angielsku?

Z nimi lepiej po polsku :) ale jak czegoś nie rozumieją z polskiego na słowacki to wtedy mówię po angielsku.. ale generalnie w sekretariacie czy takim czy z tymi sekretarzami z MP to po polsku mówię i generalnie rozumieją wszystko (tylko na słowo RING zawsze wywalają oczy, już się nauczyłam, że to KRUH :D ) A - i iddex oczywiście jest darmowy :) Jak ja wyrabiałam to mieli przygotowane kilka czystych egzemplarzy dla debiutujących na stoliku :)

• 6 months later...
Posted

Wysylaj corcie koniecznie, nie dosc ze dla wiekszosci dzieci duza frajda ze moga sie przebiec po ringu glownym to zazwyczaj kazde dostaje pamiatkowy pucharek, czy jakas nagrode :) Maluchy tryskaja duma!

• 8 months later...
Posted

Agasia napisał(a):
Wysylaj corcie koniecznie, nie dosc ze dla wiekszosci dzieci duza frajda ze moga sie przebiec po ringu glownym to zazwyczaj kazde dostaje pamiatkowy pucharek, czy jakas nagrode :) Maluchy tryskaja duma!

Ojjj tak, Moja Zuzia wzięła udział w tym konkursie w Vel'ka Ida i wręcz odleciała z dumy i zachwytu. Ale najbardziej w dumę i zachwyt wpędziły ją gromkie brawa i pamiątkowe zdjęcia z sędziną niż jakaś tam pamiątka :D
Ziarno zostało zasiane! :)