Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Reno2001']li1, a czy w Polsce masz gwarancję na kontakt z domem przez całe życie psa?
Przepraszam, ale zirytowało mnie to pytanie.

Ja licze na to, ze wolontariusze maja kontakt z domem. I w Polsce i w innych krajach. I dobrze jest napisac w testamencie, kto ma sledzic losy psa, w wypadku choroby/smierci wolontariusza.

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ja niczego takiego nie mogę obiecac, bo sama nie wiem ile jeszcze pozyje. Moja rodzina jest krótkowieczna, Fido może mnie więc przezyc.

Jesli chodzi o inne psy, ktore pojechaly przez Fundacje Dobermana do nowych domow to mamy z nimi codzienny, regularny kontakt i co jakis czas otrzymujemy zdjecia psow oraz maile.

Z tego postu wynika, ze masz/macie kontakt z domkami.
Jezeli chodzi o zdrowie i zycie wolontariuszy, to spokojnie mozesz obiecac kontakt z psem w nowym domu, bo obiecuje nie scigac Cie posmiertnie za ew. niewywiazywanie sie z obietnic.

Posted

Reno2001 napisał(a):
Sadziłam, że tłumy się będą ustawiały po Fido, a tu ... cisza :crazyeye:. Niepojęte.

Ja tez tak myslalam:roll:młody,sliczny,rasowy,zdrowy,coz chciec wiecej:shake:

Posted

[quote name='Reno2001']Sadziłam, że tłumy się będą ustawiały po Fido, a tu ... cisza :crazyeye:. Niepojęte.
Jest zainteresowany terierkiem, kiero pisal maila. Zobaczymy niedlugo czy Fido bedzie adoptowany. Nie bedzie kontaktu z domem, bo adopcja idzie przez schronisko. W przypadku adopcji schronisko-dom, my jako wolontariusze nie mamy NIC do gadania.

Li1, posmiertnie to ja Ciebie moge scigac, jesli tam gdzie będe, nie będę miec innych ciekawszych zajęć :eviltong:

Posted

[quote name='Ulka18']Jest zainteresowany terierkiem, kiero pisal maila. Zobaczymy niedlugo czy Fido bedzie adoptowany. Nie bedzie kontaktu z domem, bo adopcja idzie przez schronisko. W przypadku adopcji schronisko-dom, my jako wolontariusze nie mamy NIC do gadania.

Li1, posmiertnie to ja Ciebie moge scigac, jesli tam gdzie będe, nie będę miec innych ciekawszych zajęć :eviltong:
To szkoda:shake:slad po nim zaniknie:roll:

Posted

Dzisiaj byłyśmy w schronisku i akurat Fido był obok wiec porobiłam zdjęcia mu ;)
Bardzo fajny, a jaki potulny. Jak się cieszył gdy podeszłam bliżej a jak pozował :cool3:
Później zgram zdjęcia to wstawię ;)

Posted

Foxowa napisał(a):
Powinien szybko znaleźć domek bo jest przy świetlicy więc jak weszłam do schroniska od razu go zauważyłam ;)

Mam nadzieje,ze inni,tez go zauwaza:roll:

Posted

Z tego co mowil kierownik mozna sie spodziewac adopcji Fido juz w najblizszych dniach :wink: Piękny z niego psiak, gdyby go porzadnie wytrymowac to bedzie gwiazda filmowa :p

Foxowa, super zdjecia zrobilas :fadein:

Posted

Fotki nie są z byt cudowne bo za ogrodzeniem ale zawsze uśmiechnięty Fidziu bo był szczęśliwy że w ogóle ktoś zwraca na niego uwagę. Chociaż był strasznie zazdrosny o tą bokserkę jak ona była bliżej nas to kły pokazywał.
Super psiak więc powinien znaleźć domek. Jak go tak obserwowałam ma identyczny charakter terierkowaty jak Fuks :lol:.

Posted

rita60 napisał(a):
Mam tylko nadzieje,ze te potencjalne domki,to nie mysliwi:roll:
Ja tez. Mam obok nowego sasiada mysliwego, ktory ma 2 teriery, odkad sie wprowadzil przestalam lubiec teriery. Niesamowicie glupi i nieposluszny jest jeden z nich, szczeka i ujada calusienka noc. Wlasciciel tylko sie z nas smieje :angryy:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ja tez. Mam obok nowego sasiada mysliwego, ktory ma 2 teriery, odkad sie wprowadzil przestalam lubiec teriery. Niesamowicie glupi i nieposluszny jest jeden z nich, szczeka i ujada calusienka noc. Wlasciciel tylko sie z nas smieje :angryy:

Niestety tacy myśliwi myślą tylko o zdobyczy a nie u utrzymaniu charakterku terierka. Jeśli jest nie ułożony to właśnie tak jak masz... Ja wcześniej nie wiedziałam nic o tym to teraz Fuksa trzeba ułożyć, bo całe osiedle go zna... :shake:

Posted

Nie wydaje mi sie, zeby te sasiedzkie teriery byly szkolone, bo kompletnie nie sluchaja, nic a nic. Jakby byly zaslepione, jak sie upra na szczekanie, to kaplica i noc z glowy :roll: Mowia, ze collie sa bardzo szczekliwe, ale moim dziewczynom wystarczy powiedziec 'cisza' albo wyciagnac reke w poziomie i jest spokój.