li1 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='Reno2001']li1, a czy w Polsce masz gwarancję na kontakt z domem przez całe życie psa? Przepraszam, ale zirytowało mnie to pytanie. Ja licze na to, ze wolontariusze maja kontakt z domem. I w Polsce i w innych krajach. I dobrze jest napisac w testamencie, kto ma sledzic losy psa, w wypadku choroby/smierci wolontariusza. Quote
li1 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ulka18 napisał(a):Ja niczego takiego nie mogę obiecac, bo sama nie wiem ile jeszcze pozyje. Moja rodzina jest krótkowieczna, Fido może mnie więc przezyc. Jesli chodzi o inne psy, ktore pojechaly przez Fundacje Dobermana do nowych domow to mamy z nimi codzienny, regularny kontakt i co jakis czas otrzymujemy zdjecia psow oraz maile. Z tego postu wynika, ze masz/macie kontakt z domkami. Jezeli chodzi o zdrowie i zycie wolontariuszy, to spokojnie mozesz obiecac kontakt z psem w nowym domu, bo obiecuje nie scigac Cie posmiertnie za ew. niewywiazywanie sie z obietnic. Quote
rita60 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Wskakuj mały na pierwsza i pokazuj swoj sliczny pycholek......... Quote
Reno2001 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Sadziłam, że tłumy się będą ustawiały po Fido, a tu ... cisza :crazyeye:. Niepojęte. Quote
rita60 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Reno2001 napisał(a):Sadziłam, że tłumy się będą ustawiały po Fido, a tu ... cisza :crazyeye:. Niepojęte. Ja tez tak myslalam:roll:młody,sliczny,rasowy,zdrowy,coz chciec wiecej:shake: Quote
Ulka18 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 [quote name='Reno2001']Sadziłam, że tłumy się będą ustawiały po Fido, a tu ... cisza :crazyeye:. Niepojęte. Jest zainteresowany terierkiem, kiero pisal maila. Zobaczymy niedlugo czy Fido bedzie adoptowany. Nie bedzie kontaktu z domem, bo adopcja idzie przez schronisko. W przypadku adopcji schronisko-dom, my jako wolontariusze nie mamy NIC do gadania. Li1, posmiertnie to ja Ciebie moge scigac, jesli tam gdzie będe, nie będę miec innych ciekawszych zajęć :eviltong: Quote
rita60 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 [quote name='Ulka18']Jest zainteresowany terierkiem, kiero pisal maila. Zobaczymy niedlugo czy Fido bedzie adoptowany. Nie bedzie kontaktu z domem, bo adopcja idzie przez schronisko. W przypadku adopcji schronisko-dom, my jako wolontariusze nie mamy NIC do gadania. Li1, posmiertnie to ja Ciebie moge scigac, jesli tam gdzie będe, nie będę miec innych ciekawszych zajęć :eviltong: To szkoda:shake:slad po nim zaniknie:roll: Quote
Foxowa Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Dzisiaj byłyśmy w schronisku i akurat Fido był obok wiec porobiłam zdjęcia mu ;) Bardzo fajny, a jaki potulny. Jak się cieszył gdy podeszłam bliżej a jak pozował :cool3: Później zgram zdjęcia to wstawię ;) Quote
rita60 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Foxowa zajrzyj na FOKSIE W POTRZEBIE:angryy: Quote
Foxowa Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 7 fot na 7 stronie :evil_lol: Koniec ;) Urocze psisk, taki potulny baranek :loveu::loveu: Quote
rita60 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Slicznosci:multi:ludzie,to chyba slepi sa:cool1: Quote
Foxowa Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Powinien szybko znaleźć domek bo jest przy świetlicy więc jak weszłam do schroniska od razu go zauważyłam ;) Quote
rita60 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Foxowa napisał(a):Powinien szybko znaleźć domek bo jest przy świetlicy więc jak weszłam do schroniska od razu go zauważyłam ;) Mam nadzieje,ze inni,tez go zauwaza:roll: Quote
Foxowa Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Cudne psisko może właśnie czeka na ciebie... Quote
Foxowa Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Fidziu hopaj do góry :multi::multi: Quote
Ulka18 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Z tego co mowil kierownik mozna sie spodziewac adopcji Fido juz w najblizszych dniach :wink: Piękny z niego psiak, gdyby go porzadnie wytrymowac to bedzie gwiazda filmowa :p Foxowa, super zdjecia zrobilas :fadein: Quote
Foxowa Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Fotki nie są z byt cudowne bo za ogrodzeniem ale zawsze uśmiechnięty Fidziu bo był szczęśliwy że w ogóle ktoś zwraca na niego uwagę. Chociaż był strasznie zazdrosny o tą bokserkę jak ona była bliżej nas to kły pokazywał. Super psiak więc powinien znaleźć domek. Jak go tak obserwowałam ma identyczny charakter terierkowaty jak Fuks :lol:. Quote
rita60 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Mam tylko nadzieje,ze te potencjalne domki,to nie mysliwi:roll: Quote
Reno2001 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Podmieniłam Fido na mix sznaucerkę Heidi ;). Quote
Ulka18 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 rita60 napisał(a):Mam tylko nadzieje,ze te potencjalne domki,to nie mysliwi:roll: Ja tez. Mam obok nowego sasiada mysliwego, ktory ma 2 teriery, odkad sie wprowadzil przestalam lubiec teriery. Niesamowicie glupi i nieposluszny jest jeden z nich, szczeka i ujada calusienka noc. Wlasciciel tylko sie z nas smieje :angryy: Quote
Foxowa Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Ulka18 napisał(a):Ja tez. Mam obok nowego sasiada mysliwego, ktory ma 2 teriery, odkad sie wprowadzil przestalam lubiec teriery. Niesamowicie glupi i nieposluszny jest jeden z nich, szczeka i ujada calusienka noc. Wlasciciel tylko sie z nas smieje :angryy: Niestety tacy myśliwi myślą tylko o zdobyczy a nie u utrzymaniu charakterku terierka. Jeśli jest nie ułożony to właśnie tak jak masz... Ja wcześniej nie wiedziałam nic o tym to teraz Fuksa trzeba ułożyć, bo całe osiedle go zna... :shake: Quote
Ulka18 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Nie wydaje mi sie, zeby te sasiedzkie teriery byly szkolone, bo kompletnie nie sluchaja, nic a nic. Jakby byly zaslepione, jak sie upra na szczekanie, to kaplica i noc z glowy :roll: Mowia, ze collie sa bardzo szczekliwe, ale moim dziewczynom wystarczy powiedziec 'cisza' albo wyciagnac reke w poziomie i jest spokój. Quote
Recommended Posts