Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MIałam 4 telefony w sprawie adopcji - jeden wyłowiłam taki który dobrze rokuje. Mieszkanie w w bloku, 5 klasa dziecko. Rzeczowi fajni ludzie. Jadą na wakacje do Zakopca chcą Stefana zobaczyc. Są z elblaga jak dobrze zrozumiałam.

Mnie niektóre tel drażnią...... jakby niebył taki sliczny to by nie dzownili. kochaja oczami - nie sercem

Posted

__Lara napisał(a):
Jasza, to odpisz żeby zadzwonili :mad: co, pieniążków nie mają? jak im zależy to niech zadzwonią.

Zawsze tak odpisuję Laro...Ale dla formalności przekazuję tez Amikat..;)

Posted

amikat napisał(a):
MIałam 4 telefony w sprawie adopcji - jeden wyłowiłam taki który dobrze rokuje. Mieszkanie w w bloku, 5 klasa dziecko. Rzeczowi fajni ludzie. Jadą na wakacje do Zakopca chcą Stefana zobaczyc. Są z elblaga jak dobrze zrozumiałam.

Mnie niektóre tel drażnią...... jakby niebył taki sliczny to by nie dzownili. kochaja oczami - nie sercem

To czekamy na wieści, tradycyjnie.

Posted

amikat napisał(a):

A ja średnio co drugi telefon mam debilny :angryy: dzisiaj jeden w sprawie yorka facet sobie dzwonił, że ja mam niby gdzieś ogłoszenie, oddam w dobre ręce yorka :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: i czy sprzedaję inne yorki :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A drugi sms - przywieźć pod dom, nie ma kasy na transport, ale przywieźć psa :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Kolejny e-mail.
Odsyłam Panią do Amikat oczywiście.
Nie wiem doprawdy dlaczego wszyscy korzystają z zakładki "dodaj komentarz do ogłoszenia" zamiast kontaktować się telefonicznie i
e-mailowo z Amikat...

"Bardzo wzruszył mnie los Stefcia, a jeszcze bardziej moją 9 letnią córę. Chciałybyśmy go poznać i nie wykluczone, że adoptowałybyśmy go. Mam jednak kilka pytań:Jak dorosły jest Stefek obecnie, czy lubi dzieci, ile kosztuje? Bardzo proszę o szybki kontakt ."

Posted

Dzisiaj mialam ogromna przyjemnosc poznac Amikat i Stefana! Tworza wspanialy duet i mozna spedzac z nimi godziny :lol:
Stefus jest podobny do mojego Filipka, kiedy byl szczeniakiem. Zachowania, ktore opisuje Amikat - byly rowniez udzialem Filipa. Chlopak wydoroślał po skonczeniu okolo 2 lat i zaczal stateczny, unormowany styl zycia :evil_lol:
Prawda jest, ze w zepsuciu szczeniaka bralam udzial, Filipek byl moja miloscia zycia i mogl robic co chcial a im wiecej dokazywal, tym bardziej bylam happy :cool3: Obydwoje bylismy mlodzi, wiec rodzina wybaczala :lol:
A Stefek z tym usmiechem opetal mnie i mojego TZ i rowniez sprowadzilabym go na manowce :lol: tak jak kocurka Cezara, ktoremu sie calkowicie podporzadkowalam...

Potrzebuje pomocy specjalisty ;):lol:

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Amikat, wrzucam zdjęcia zrobione pod Twą nieobecność :loveu:

Edytka,a Ty co?
nie ukradałas tego maluszka?
amikat,masz racje cuuudowny

oj jak ociachamy Rozyczke to bedzie p[odobnie....

Posted

hhehhhhhe! Podrywacz z tego Stefana. FAN FAN TULIPAN!

Dzięi za foteczki - Wielkie dzięki. Ten mały demon właśnie odkrył ze Franek x 5 większy od niego nadaje sie świetnie do podgryzania i zabawy!

Gonią szaleją po mieszkaniu. Kurz i wiatr.

Sąsiadom z doły tynk do zupy pewnie wpada. MAKABRA z tymi chłopami.

Posted

Zawsze może być gorzej ostatnio byli u mnie znajomi i taki przeciąg robiły mi na 50 metrach trzy dogi..plus Hien
Sąsiadka mówiła ze jej się zyrandol bujał i przez to co chwile przygasało świtło. Ale petensji nie miała bo również zapsiona i zakociona:diabloti:

Posted

Jak dobrze mieć takich sąsiadów!
My niestety jesteśmy w zgoła odmiennej sytuacji.
W całej klatce schodowej tylko my mamy psa.
I wszyscy patrzą krzywo, oprócz jednej przemiłej rodziny z trójką dzieci i jednej pary staruszków.
A jak na weekend zawitała do nas Zuzia ( potem w nocy pojechała wreszcie do swojego wymarzonego domku w Białymstoku) to już myślałam, że nas spojrzeniami powybijają niektórzy
i tylko czekałam na komentarze...:mad:

Posted

Poznałam dziś tą cholerę w anielskiej skórze :diabloti:. Stefanek z Amikat odwiedzili mnie w pracy. Stefanek.... to tak delikatnie brzmi, a ten czworonóg to istne Stefanisko wściekłe psisko ;). Żywe podgryzające srebro. Cały czas tylko kombinuje jakby tu kogoś podgryźć. Jak w rękę się nie da to w nogę skubnie. I co z tego, że ładnie reaguje na "nie wolno" czy "fe", skoro 5 sekund później znowu kombinuje...
To pies ZDECYDOWANIE nie do domu z dziećmi (chyba, że już takimi pow. 14 roku życia). Jego przyszli właściciele muszą mieć naprawdę OGROMNĄ cierpliwość i upór (większy niż zdecydowanie niemały upór Stefanka) i przygotować się na pracę, pracę i pracę z tym diabłem w psiej skórze ;). Poza tym dom musi raczej aktywny, nie leniuchujący, bo Stefanek będzie ich drażnił swoim ADHD i pomysłowością.
A tak poza tym to cudne zwierzątko :) :diabloti:.

Posted

no i ja też poznałam Stefanka... różne psie świry spotykam na swojej drodze i wierzcie mi, że on jest przekochany i prze-nadpobudliwy :)
skacze, podgryza, skacze, podgryza... cokolwiek dorwie to bierze do pyszczka, przeciąganie to ogromna frajda oooch do agility, freesbe czy tańca z psem to wymarzony psiak! nie boi się dźwięków głośnych!

Posted

Glutofia napisał(a):
Kiedy ja go widziałam (dwa razy) w ogóle się nie poruszał był jakby ...senny??
Może ja na niego tak działam albo doopka mu odżyła :loveu:

Ja bym dodala: Aniol - nie pies :evil_lol: grzeczny, wiadomo żywy ale jak to młodzik - zmanipulowal mnie i mojego TZ :loveu:

Posted

Do ogółu cech stefanka czyniących z niego psiego aniołka dodam szczekliwy. Ma głos tak jadowity i głośny że moja doberwomanka wymięka.....
Dziad :diabloti: !

Posted

Oj łamią.....,
Dziewczynki kochane moje - ten pies wymaga pracy, pracy pracy pracy.
Od września idęe z dziadem na szkolenie bo on w tym stanie do adopcji się nie nadaje - chyba dla szkoleniowca.....
Wczoraj ugryzł córkę koleżanki - 12 lat - bo mu się wydawało ze ona mnie chce skrzywdzić. Dziecko sie do mnie przytuliło a on ją FASSSS! w łydkę.