HebaNova Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Śliczny Stefanek chce rodziny! - FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT Stefcio na stronie Quote
Jasza Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 W komentarzu który skopiowałam zachowałam oczywiście pisownię oryginalną. Tak wkleiłam, jak było napisane. Prędzej bym się pod ziemię zapadła niż miałabym takie słowne wywijasy tutaj sama wpisać...:evil_lol: Quote
amikat Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 Ja o Stefku coraz więcej wiem. On wyboera jedną osobę z rodziny i chodzi za nią jakby był na gumie zaczepiony. Najlepiej stale na rękach. Boi się dotykania głowy , uszu. Potrafi wtedy zębami złapać. Bardzo szybko się uczy. Wie co to znaczy nie wolno, nie rusz itd. Moim zdnaiem on nie nadaje sie dla rodziny z dziećmi. Może z jednym większym i świadomym tego co to opieka nad psem dzieciakiem tak. Jego wyglad sugeruje ze to taka psia zabaweczka a wcale tak nie jest! Quote
amikat Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 Przychodzą maile z pytaniami o Stefana..... Pytają jak o pluszową zabawkę. Tylko jeden jest dla mnie interesujący bo ta osoba pisze o tym co dla Stefka dobre, nie o sobie o tym co IM sie podoba. Odpiszałam i czekam na dalsze wieści. MOŻE !MOŻE ! Quote
__Lara Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='amikat']Przychodzą maile z pytaniami o Stefana..... Pytają jak o pluszową zabawkę. Tylko jeden jest dla mnie interesujący bo ta osoba pisze o tym co dla Stefka dobre, nie o sobie o tym co IM sie podoba. Odpiszałam i czekam na dalsze wieści. MOŻE !MOŻE ! :angryy::angryy::angryy: Quote
Jasza Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Dostałam takiego e-maila w sprawie Stefanka. ( Podaję namiary na Amikat, ale niektórzy wysyłają na mój adres, który też muszę podawać żeby aktywować potem każde z ogłoszeń). Oto treść listu: "Bardzo proszę o kontakt , ponieważ chciałabym zaadoptować Stefka. Dobrze byłoby się spotkać gdyż nie wiadomo czy mu się spodobam. Wychowałam dwa psy, Filip żył 17 lat i był bardzo podobny do Stefka, Carlos wzięty ze schroniska był u mnie 7 lat , ale niestety był bardzo lekliwy i serce nie wytrzymało sylwestrowych ulicznych hałasów, nie znałam dokładnie jego wieku , ale też był już staruszkiem.Mam 40 lat , mieszkam z dorosłym synem i mamą w Sosnowcu. Będę czekać . Pozdrawiam." Wysyłam Amikat e-maila do Pani. Quote
amikat Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Sper fajnie. Ja od wczoraj koresponduje też z rodzina z Kochłowic - fajna. Mam nadzieję zę wybiorę najlepszy domek! , Jaki jest Stefan widać na zdjęciach....... Quote
Ra_dunia Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Stefan jest na prawdę piękny i ta jego "pluszakowość" od razu ludziom z zabawką się kojarzy. Mały potrzebuje rzeczywiście domu bez dzieci (lub z dużymi, odpowiedzialnymi dziećmi). Dopiero by były awantury jakby jakieś dziecko zostało dziabnięte po tym, jak np pociągnęłoby Stefcia za ucho :shake: Całkiem niedawno tu na dogo był przypadek labki, która dosłownie po jednym dniu wróciła z adopcji. Kłapnęła dziecko... Mamusia posadziła maleńką córeczkę walącą w CYMBAŁKI przy przecież jeszcze totalnie zestresowanym i zdezorientowanym psie :crazyeye: Biedny psiak zareagował nerwowo i capnął, więc bez ogródek został odesłany do hoteliku. Dobrze, że nie zawieziony do uśpienia, bo przecież agresywny :mad: Głupota niektórych rodziców jest po prostu zatrważająca.:angryy: Quote
__Lara Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Brak słów :angryy: tacy ludzie nie powinni już nigdy psa dostać! Quote
Jasza Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Dostałam jeszcze jeden e-mail z pytaniem o Stefanka. Od Pana Józefa. Przekierowałam na Ciebie Amikat... Quote
Jasza Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Dostałam też dwa e-maile od różowej.landrynki z pytaniami o więcej zdjęć(!) Stefanka.:angryy: Jako, że ją na Czarnych Kwiatkach wyczytałam, to nawet Ci tych jej listów nie wysyłam. Ani jej nie odpowiadam. Za to czekam niecierpliwie na wieści o Stefku i potencjalnych dobrych domach dla niego Quote
amikat Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 JA wam powiem ze im dłużej Stefek jest u mnie tym bardziej go poznajemy i powiem Wam ze to nie łatwy pies. Jego pluszakowatość usypia przeciwnika i działa BARDZO MYLĄCO. To BARDZO BARDZO aktywny pies, żywe srebro. Jest mały ubity. mięsisty. Skacze na 1 m w gorę. Biega jak szalony. Stale włazi mi na szyję!!!!!Kładzie się jak kotna ramionach. CYRK . Wychowujemy sie ................. z trudem. Myślę nawet o tym zeby poprosic potencjalne domy i cierpliwość bo bede sie bała go w tym stanie dać. Aha - najlepsza zabawa skakanie do rąk i podgryzanie. Im bardziej piszczysz z bólu tym dla małego zarazka lepsza zabawa. Strazsznie zaczepny. Rozwija sie chłopak....... całe ręce mam pogryzione, w siniakach. Przy tym jak ma ochote - tuli sie jak dziecka, gada Młamła - znaczy "mama" i nie opuszcza człowieka na krok. Quote
Glutofia Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Czyli dom z dziećmi juz odpada nie tylko z powodu naszych obaw Quote
__Lara Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Jasza napisał(a):Dostałam też dwa e-maile od różowej.landrynki z pytaniami o więcej zdjęć(!) Stefanka.:angryy: Jako, że ją na Czarnych Kwiatkach wyczytałam, to nawet Ci tych jej listów nie wysyłam. Ani jej nie odpowiadam. Za to czekam niecierpliwie na wieści o Stefku i potencjalnych dobrych domach dla niego Dobrze, że to sprawdziłaś Jaszo. Czyli widać, że nie wszystko złoto co się świeci ;) Stefek to wcale nie taki pluszak na jakiego wygląda. Quote
dobermanica1987 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 STEFANEK jest boski:loveu:poznalam osobiscie:loveu:trzymam kciuki za idealny domek Quote
Jasza Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Dostalam kolejnego e-maila. Treść przesyłanej wiadomości: --------------------------------------------------------------------------------- Witam jestem zainteresowana adopcją stefcia,mam sunie rasy shit tzu i młodego owczarka,jestem wraz z moją rodziną zagorzałą miłośniczką zwierząt a zwłaszcza psów,adopcja polega na tym iż bedziemy go kochać jak nasze psiaki na pewno nie jestem miłośniczką rozmnażania,marzyłam o jeszcze jednym psiaczku....czyzby te marzenie się spełniło?moja shit tzu co 3 miesiące jest strzyżona przez groobera(psi fryzjer) wyczesuję ją codziennie,pragnę małego Stefcia adoptować gwarantuję mu duuuuużo miłości,troski i opieki,pozdrawiam domis2551@wp.pl Quote
Jasza Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Ten "groober" mi się podoba...:evil_lol: Ale nie bedę komentować. Tylko przekazuję. Quote
Jasza Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 I kolejny: Odpowiedź na ogłoszenie iwonaknysak@o2.pl odpowiedział na Twoje ogłoszenie: Jeśli piesek nadal szuka domu, proszę o kontakt, ale nie wiem, czy polubi kota (wielki maine coone, długowłosy)Iwona 512263117 Częstochowa.Kot jest b. łagodny i już mieszkał z psem. Aby odpisać nadawcy, odpowiedz na ten mail. Jeżeli uważasz, że ta odpowiedź jest obraźliwa, jest to spam, lub próba oszustwa, możesz nam to zgłosić. Aby odpisać nadawcy, odpowiedz na ten mail. Quote
Recommended Posts