Moniasek Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Suczka Tara, ma pięć lat i została porzucona przez swoich właścicieli. Obecnie przebywa w schronisku w Gdansku Kokoszkach - Promyk. Szukamy także domu tymczasowego. Są pieniądze na utrzymanie jej w DT. Może znacie jakiś hotelik, gdzie mogłaby bezpiecznie mieszkać, w okolicach Trójmiasta? Quote
Pusiakowa Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 gdzie ona dokladnie teraz przebywa? podlinkowany banerek ;) Quote
Moniasek Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 [quote name='Pusiakowa']gdzie ona dokladnie teraz przebywa? podlinkowany banerek ;) och jaki ładny banerek! Dzięki :) Sunia dokładnie przebywa w Kokoszkach w Schronisku Promyk. Quote
pinkmoon Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Rany, astka na łańcuchu przy budzie... :roll: Martwię się o nią, tyle jest teraz bullowatych do adopcji i nawet tym o świetnych charakterach ciężko znaleźć domy, a tu następne cudo i to z problemami... :-( Quote
Pusiakowa Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Moniasek napisał(a):och jaki ładny banerek! Dzięki :) Sunia dokładnie przebywa w Lublewie Gdanskim. Tak do jutra, jutro nie wiem co się z nią stanie. Chyba zostanie odwieziona do schroniska. Na pewno dam znać jak już otrzymam informacje. czekamy, na informacje. w jakim schronisku sunia bedzie przebywac? moze ktos umie zrobic ogloszenia? bardzo sie przydadza. same ogloszenie na dogo nie wystarczy :-(. ja nie umiem robic ogloszen :roll::-(. Quote
pinkmoon Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Nie wiem co o tym myślą dziewczyny od astów, ale jak dla mnie, to trochę ryzykowne szukać jej domu stałego w tej chwili. Skoro są pieniądze na DT, może warto wysłać ją na tymczas do kogoś na tyle kompetentnego w sprawie bulli, żeby ocenił, czy pies jest w ogóle adopcyjny? Podeślę temat osobom, które mają namiary na takie miejsca. Quote
agnieszka32 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Już jestem, dodałam małą na ogólny wątek bullowaty, mam nadzieję, że więcej ciotek się zleci. Biedna sunia :placz: Myślę, że jeśli są pieniądze na DT albo hotelik (kwestia tylko, ile tych pieniędzy jest i na jaki okres czasu wystarczą), to lepiej byłoby tam sunię umieścić - nic o niej nie wiadomo - trzeba ją dokładnie sprawdzić, reakcję na koty, psy, dzieci, czy czegoś jej uczono, czy umie zachować czystość, itd. A z tego co czytam, to sunia ma wiele do nadrobienia, DT albo hotel byłby teraz dla niej najlepszy. No i sterylizacja, obowiązkowo zanim trafi do DS Quote
agaga21 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 biedactwo! nie dość że na łańcuchu:angryy: to jeszcze w kolczatce....jakie ona ma smutne oczy:-(:-( Quote
Pusiakowa Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 pinkmoon napisał(a):Nie wiem co o tym myślą dziewczyny od astów, ale jak dla mnie, to trochę ryzykowne szukać jej domu stałego w tej chwili. Skoro są pieniądze na DT, może warto wysłać ją na tymczas do kogoś na tyle kompetentnego w sprawie bulli, żeby ocenił, czy pies jest w ogóle adopcyjny? Podeślę temat osobom, które mają namiary na takie miejsca. ale najpierw trzeba znalezc ten DT. albo hotelik. ok, i daj znac jak sie dowiesz czegos:). Quote
Kana Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Widziałam jej allegro :-( Biednia niuńka... I to koło mnie... Moim zdaniem najlepiej ją umieścić w hotelu by sprawdzić w ogóle czy kogoś nie zje :shake: Jak dziewczyny pisały czy nadaje sie do adopcji. Kurde przez całe życie na łańcuchu ... będzie ciężko coś czuje :placz: Quote
Pusiakowa Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Kana napisał(a):Widziałam jej allegro :-( Biednia niuńka... I to koło mnie... Moim zdaniem najlepiej ją umieścić w hotelu by sprawdzić w ogóle czy kogoś nie zje :shake: Jak dziewczyny pisały czy nadaje sie do adopcji. Kurde przez całe życie na łańcuchu ... będzie ciężko coś czuje :placz: podaj link. Moniasek umiesci w pierwszym poscie... tak, to trzeba sprawdzic.. tez tak czuje:-(. Quote
Kana Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 TARA SZUKA DOMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (700977412) - Aukcje internetowe Allegro Quote
rufusowa Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 na tej fotce na allegro słabo ją widać a co do suni, to chyba tylko do domu z ogrodem i rzeczywiscie wczesniej trzeba sprawdzic czy sie w ogole nadaje do adopcji. moze zupełnie inna by była gdyby nie stała na łancuchu i przy budzie/misce Quote
Kana Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Moglabym ewentualnie tam podjechac ktoregos dnia i zrobic rozeznanie w suni. Ale czy nie bedzie to przeszkadzac nowym włascicielom ? Quote
Pusiakowa Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 trzeba sie spytac Moniaski.. moze ona pojechalaby do nich i sie popytala.. a czy sunia trafila juz do schroniska? jesli sa pieniadze najlepszy bylby hotelik... w schronisku jeszcze bardziej zrobi sie nie ufna :-( Quote
andzia69 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 [quote name='pinkmoon']Nie wiem co o tym myślą dziewczyny od astów, ale jak dla mnie, to trochę ryzykowne szukać jej domu stałego w tej chwili. Skoro są pieniądze na DT, może warto wysłać ją na tymczas do kogoś na tyle kompetentnego w sprawie bulli, żeby ocenił, czy pies jest w ogóle adopcyjny? Podeślę temat osobom, które mają namiary na takie miejsca. chyba w ok. trójmiasta jest jakis hotelik ...i chyba właściciel jest gdzies zarejestrowany na dogo...i szkoli psy...zaraz poszukam to jednak nie w ok. 3-miasta tu macie link: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-u-jamora-propozycja-138231/ Quote
rufusowa Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 andzia69 napisał(a):chyba w ok. trójmiasta jest jakis hotelik ...i chyba właściciel jest gdzies zarejestrowany na dogo...i szkoli psy...zaraz poszukam to by było najlepsze rozwiązanie :razz: Quote
Pusiakowa Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 tak, hotelik to najlepsze rozwiazanie.. Monika, gdzie sie podziewasz? Quote
iwi10 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Monika w pracy jest i brak na razie netu ale na pewno się odezwie jak będzie coś wiedziała Quote
pinkmoon Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Chyba dobrego hoteliku dla bulli nie ma w okolicy Trójmiasta. Z tutejszych psiaków tylko Coffee była na płatnym DT w Gdańsku, ale to była chyba 'jednorazówka' i państwo nie chcą kolejnego psa... a ostatnio dwa bullteriery pojechały z gdyńskiego Ciapkowa aż do Radomia do hoteliku. Quote
Moniasek Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 Słuchajcie, sunia jest już w schronisku, dlatego zmieniłam opis, z pewnych względów też usunęłam kilka informacji... Nie jestem pewna na ile to co mówił mi jej "nowy właściciel" jest prawdą, czy prawdą też są informacje odnośnie jej przeszłości. Ja sama sunie widziałam zaledwie 10 minut. Okazało się że wcześniej przez kilka dni nikt jej nie widział. Również zachowanie "nowego właściciela" mogło sprawić, że sunia była taka spięta. Piszę o tym bo nie chce zaszkodzić suni tak naprawdę nie mogąc jej dłużej obserwować. Pani która organizowała jej przewóz do schroniska mówi że była bardzo miła, cieszyła się i tuliła i nie było żadnych oznak agresji. Jutro pojadę do niej do schroniska i myślę że pobędę z nią dłużej, sprawdzę kilka reakcji jej, może pozwolą ją nam zabrać na spacer. A i zdjęcia będą nowe, jak macha ogonkiem :) Quote
Pusiakowa Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 hm... moze i ja bym mogla odwiedzic sunie... Quote
karolina1 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Biedna :shake: No to w takim razie czekamy na wieści i nowe foty. Quote
Pusiakowa Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Kana napisał(a):Zawsze możemy się razem wybrać ;) mozemy . :cool3::cool3: Quote
Recommended Posts