Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jej Asiaczek ślicznie dziękuję :oops:
ja nie zamierzam szybko kończyć z kynologią jeśli wogóle<nawet kierunek studiów zmieniam :lol: > narazie zaczęłąm od stworzenia właśnej hodowli i będę starłą się robić wszystko,aby móc się rozwijać z kierunku kynologii. ale powiem Ci szczerze,że prócz moich kochanych yorczków,baski zawsze były mi bliskie sercu,od początku pozniania tej rasy zauroczyły mnie :oops:

Posted

ojej,chyba zacznę tam jeździć,większe szanse będę miała,a nie tak jak u nas,że liczba yorków podchodzi czasem do prawie 200.. no i widzę,że był nasz polski camparisek :wink:
hmm może kiedyś się zgadamy i razem pojedziemy :wink:

Posted

jej dzięki,a co do Basków,to może kiedyś dorobię się swojego :wink: ,naprawdę pod każdym względem pasuje mi ta rasa< no może mogła by mieć długi włos :lol: bo kocham się nim zajmować,ale i tak są piękne i przesympatyczne>

Posted

Magdalena1 napisał(a):
ojej,chyba zacznę tam jeździć,większe szanse będę miała,a nie tak jak u nas,że liczba yorków podchodzi czasem do prawie 200.. no i widzę,że był nasz polski camparisek :wink:
hmm może kiedyś się zgadamy i razem pojedziemy :wink:

Ja w tym roku jeszcze będę chciała pojechać gdzieś na Węgry, bo chciałabym zakończyć Hungaria Grand Champion (bliźniakom) i zacząć zbierać punkty na championaty Gusia-pręgusia. Ale to dopiero pod koniec lata/poczatek jesieni. A teraz za 2 tygodnie jadę do Turkeve/Węgry, CAC.
Pzdr.

Posted

ja mam narazie szczeniaka<moja sucz w końcu się potomstwa doczekała>,ale w tym późniejszym czasie,jak mój podlotek urośnie to bardzo chętnię bym się zabierała :wink: no i poznam osobiście Twoje piękne Baski :oops:

Posted

Tak więc sprawa naszych wspólnych wyjazdów jest otwarta. Tym bardziej, że masz małego psiaka, co nie jest bez znaczenia przy kompletowaniu składu np. busa, prawda?
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Przykro mi, ale nie było ani jednego. A swoją drogą dobrze, że podałaś mi węgierską nazwę posokowców, bo w życiu bym się nie domyśliłą, że mogą się tak śmiesznie nazywać.

Dziękuje bardzo, a faktycznie nawa jest trochę śmieszna (sama kiedyś nieźle się naszukałam w katalogu)

Posted

Asiaczek - ogromne gratulacje :D
A jakbyś znalazła chwilkę i podała stawki sznaucerów miniaturowych białych i czarnych - byłabym bardzo wdzięczna
Z góry dziękuję

Posted

Asiaczek napisał(a):

Twoich ukochanych flacików nie było ani jednego!
Pzdr.

Po pierwsze GRATULACJE :-) a po drugie bardzo dziekuje za sprawdzenie - coraz bardziej mi sie te wystawy wegierskie podobaja ;-))))

Posted

jostra napisał(a):
Asiaczek - ogromne gratulacje :D
A jakbyś znalazła chwilkę i podała stawki sznaucerów miniaturowych białych i czarnych - byłabym bardzo wdzięczna
Z góry dziękuję

Schnauzer torpe fekete (czarne miniatury)
s. Laszlo Salov (Serbia i Czranogóra)
PSY
kl.mł.
ARKOVARI SAMMY
GUNS'N ROSES RAMSES
kl.p
COOL DES DIABLES D'EBENE
kl.ch
GLORIS KERMIS

SUKI
kl. mł.
BUTTLER DOG'S WOLLY
ARKOVARI ROSIETA
kl.o
DE MEIJERIJ BUNITA

Potem są jeszcze Schnauzer torpe fekete ezust, sch. torpe so-bors. Ale wydaje mi sie, że żaden z nich nie jest sznaucerem białym (raczej czarno-srebrny i sól z pieprzem. Tak więc wynika, że białych nie było.
Pzdr.

Posted

[quote name='Zeliika']Asiaczek gratulacje :D

Czy moge Cie prosic o stawke rhodesian ridgebackow?

z gory dziekuje
Sędzia: Borsfai Csaba
PSY
kl.mł
ROCKO ROTT ZSOLDOS
kl. o
ALWIN AFRICAN SUN
kl.ch
MALOZI DABOBO

SUKI
kl.mł
ROCKO ROTT ZSUZSA
kl.p
CARTOUCHE CEYLLES
Pzdr.

Posted

Jagoodka napisał(a):
Asia gratulujemy sukcesow :-))
I prosimy w miare moliwosci o stawki spanieli (cockery angielski i springery walijskie+angielskie )

Według katalogu były tylko Angol cocker spaniel. Clumber spaniel i Amerikai cocker spaniel. Clumber spaniel - pies - był w towarzystwie młodej suczki, nie prezentowanej na wystawie. Jakie to śliczne, słodkie stworzonko było. Ręce same wyciągały się do zabawy z nią. Moje baski nie mogły przestać zaczepiać i bawić się z malutką (skakały na nią, podgryzały w łapki i w ciałko). Przepiękny widok! W końcu musiałam przenieśc się z klatkami w inne miejsce, bo moich nie można było uspokoić a tu za chwilę BIS.
No, ale do rzeczy.Cocker spaniel angielski:
sędzia: Nagy Istvan
PSY
kl.o
CHANCE OF DREAM VON PANNOM

SUKI
kl.sz
BONITA OF LITTLE TRUE FRIEND
kl. mł.
FUZBERKI PAMELA
ROYAL FRIEND KEEP THE PEACE
GOLD ANGIE OF BLACK ROSE HUNGARY