Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 533
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja dziś jak byłam u weterynarza słyszałam od Pani co skończyła technika wet właśnie w Katowicach, że podobno
od tego bodajże roku mają być normalne dzienne bezpłatne. Wiecie coś może o tym?

Posted

No i to jest własnie ten ból ,że ja bym chciała na dzienne , ale pracuję :P Wiec muszę bulić, ale na szczescie juz 200 a nie 450 :D Zapisałam sie dzisiaj rano, pierwszy zjazd 4,5 wrzesien :) Juz jest dwadzieścia pare osob zapisanych.

Posted

Jeśli chodzi o Awangarde - podręczników brak, dostajemy zrzuty na komputer/maila klasowego z wykładów. Może coś się zmieniło w tym roku?
Praktyki 320h na 2 roku.

Posted

Podręczników w zadnej tego typu szkole nie dają :P Więc ksera i mail to norma, a praktyki kazdy załatwia sobie sam, a jak nie znajdzie to szkoła niby pomaga, tak mi powiedział pan w sekretariacie, tak tez mówią w kazdej szkole :razz:
A czy łatwo znaleśc praktyki czy nie, wiedzą najlepiej nasi poprzednicy.
Mnie chodzi o takie "prawdziwe" praktyki a nie o wpis fikcyjny ofc.

Bounty jak było z ludzmi z twojej grupy?

Posted

Telma napisał(a):
Podręczników w zadnej tego typu szkole nie dają :P Więc ksera i mail to norma, a praktyki kazdy załatwia sobie sam, a jak nie znajdzie to szkoła niby pomaga, tak mi powiedział pan w sekretariacie, tak tez mówią w kazdej szkole :razz:
A czy łatwo znaleśc praktyki czy nie, wiedzą najlepiej nasi poprzednicy.
Mnie chodzi o takie "prawdziwe" praktyki a nie o wpis fikcyjny ofc.

Bounty jak było z ludzmi z twojej grupy?

Tzn. Jak z ludźmi, w różnym wieku, z róną maturą lub jej brakiem, dokształcających się 'dla siebie'. A grupe mam zajebistą ;) Ludzie z którymi można pogadać i w ogóle. Jeśli pójdziecie do tej szkoły i będziecie miec kiedyś zajęcia z III semestrem, to zapraszam do sali. Wołajcie 'Baatooon' - wszyscy raczej bezbłędnie wskażą Wam mnie, to pogadamy ]:-> Słuze notatkami, informacjami o wykładowcach itp. ;)

Posted

Dzięki za propozycję napewno skozystam :D Notatki jak najbardziej sie przydadzą.
A co do ludzi, chodziło mi konkretnie o to jak oni sobie załatwiali praktyki, czy kazdy znalazł bez problemu, bo ty wiem że i tak masz praktykę, ale jak inni którzy nigdy nie mieli itp.

Posted

BoUnTy napisał(a):
Tzn. Jak z ludźmi, w różnym wieku, z róną maturą lub jej brakiem, dokształcających się 'dla siebie'. A grupe mam zajebistą ;) Ludzie z którymi można pogadać i w ogóle. Jeśli pójdziecie do tej szkoły i będziecie miec kiedyś zajęcia z III semestrem, to zapraszam do sali. Wołajcie 'Baatooon' - wszyscy raczej bezbłędnie wskażą Wam mnie, to pogadamy ]:-> Słuze notatkami, informacjami o wykładowcach itp. ;)

A kto tam wykłada na zajęciach dalej jest pan Piotr P, Dariusz T ?

Posted

Telma napisał(a):
Dzięki za propozycję napewno skozystam :D Notatki jak najbardziej sie przydadzą.
A co do ludzi, chodziło mi konkretnie o to jak oni sobie załatwiali praktyki, czy kazdy znalazł bez problemu, bo ty wiem że i tak masz praktykę, ale jak inni którzy nigdy nie mieli itp.

Praktyki dopiero oficjalne mamy od października, takze pewnie mało kto ma, a reszta pójdzie i dostanie zaliczone z mety... :(

Wykłady:
Anatomia - Pani Mirosława W.
Diagnostyka, Choroby, Rozród - p. Michał P.
Usługi weterynaryjnego p. Kopeć??
i z Chowu p..... nie pamiętam jak się zwie xD

Pan Michał i p Mirosława są super. Z egzaminami gorzej, ale nie jest źle... Jak ktoś się uczy, to nie obleje, chyba, że chodzi o anatomie, bo one są straszneeee... i ściąganie odpada...

To ja bede czekać na zawołanie 'Baaatooon' ;P

Posted

Agnieszka85 napisał(a):
Zaliczone z mety praktyki jak to tak nie kumam :shake: A praktyki są od pierwszej klasy ? Czy od drugiej

Praktyki są dopiero od III semestru.
A z mety... pójdziesz do weterynarza, powiesz, że nie masz czasu, bo pracujesz na 10 etatów i Ci podpisze, że odbimbałaś... A w szkole nikt do tego nie wejdzie... Debilizm.... i szlag człowieka trafia, bo ktoś się stara, poświeca temu całe życie. Ja w lecznicy asystuje 4 lata, a a prace będe mieć szanse takie same jak osoby, które w lecznicy nigdy od drugiej stony nie były... Przykre...

Posted

Jasny gwint , od godziny próbuje wysłac PW ale sie nieda:p
Bounty jak możesz to wyslij mi prosze materiały z anatomii, to sobie w pracy poczytam , bo i tak sie nudze:P Miałam juz anatomie "człowieczą" i jestem ciekawa jak bardzo rózni sie psiejska :D
Mój mail jagamax1@o2.pl

Posted

Kochani przykro mi ale materiałów nie wyśle, bo tego jest w ch*** dużo ;P
Napewno szybko dostaniecie od wykładowców.
Poza tym nie bee Wam wszystkiego zdradzać ]:->

Posted

Szkoda ze nam nie wyślesz tych materiałów no to trudno;)

Telma ;) ja chce sie zapisać ale trochę sie boje ze nie dam rady sobie jeszcze ta anatomia uhhh :shake: Wiem ze będzie ciężko z tym przedmiotem noooo:roll: