Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gosia2313 napisał(a):
Praktyki tzn z inseminacji były. 5 dni niby w zakładzie inseminacyjnym

Szkoła Was skierowała?

My na kosmetyce prawdopodobnie cześć praktyczną będziemy mieć na podstawie zdjęcia,także pewnie też będzie na kompie,średnio mi się ten pomysł podoba:/

• Replies 533
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gosia2313 napisał(a):
szkoła. hahahhahahahahahahahahahah a to dowcip :D
Jutro jedziemy z dziewczynami pooglądać mućki i inne, ale nie skierowała nas szkoła :)

:)

Ja tak dopytuję,bo przez te zmiany,nie wiem czy się zdecydować na ten kierunek,nie wiem czy uda się znaleźć miejsce na odbycie praktyki,bo przecież w lecznicy nie da się tego wszystkiego zrobić.

Posted

Powiem Ci tak. W lecznicy jeśli kogoś znajdziesz to zgodzą się to podbić i masz praktyki zaliczone. Minus taki, że inseminacji w lecznicy Ci nie pokażą. Ale z tego co wiem, moja grupa jechała z opiekunem na wyjazd właśnie na jakąś "wieś", oglądali krowy, świnie, szczepienie JEDNEGO psa, ale inseminacji również nie było, bo przyjechali za późno.

Posted

[quote name='gosia2313']Powiem Ci tak. W lecznicy jeśli kogoś znajdziesz to zgodzą się to podbić i masz praktyki zaliczone. Minus taki, że inseminacji w lecznicy Ci nie pokażą. Ale z tego co wiem, moja grupa jechała z opiekunem na wyjazd właśnie na jakąś "wieś", oglądali krowy, świnie, szczepienie JEDNEGO psa, ale inseminacji również nie było, bo przyjechali za późno.[/QUOTE]

Dobrze wiedzieć,dzięki:)

Posted

uwierzcie, kurs inseminacyjny w ''normalnym'' technikum to nic przyjemnego
wiem, bo zaliczyłam taki swego czasu i trwał na pewno dłużej niz 5 dni
uczyliśmy się na macicach, a potem na żywych krowach- nie ma czego zazdrościć na prawdę
trzeba mieć wyłącznik do sumienia

Posted

[quote name='kuba123']uwierzcie, kurs inseminacyjny w ''normalnym'' technikum to nic przyjemnego
wiem, bo zaliczyłam taki swego czasu i trwał na pewno dłużej niz 5 dni
uczyliśmy się na macicach, a potem na żywych krowach- nie ma czego zazdrościć na prawdę
trzeba mieć wyłącznik do sumienia[/QUOTE]
oczywiście ,to samo z praktyką w rzeźni,masakra jakaś:(

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='gosia2313']Nie, egzamin (państwowy) jest 14.06 teoria, a praktyke która też jest teoretyczna jest 25.06. Ale nastawiłam się na poprawkę, bo nic nie umiem ; 0[/QUOTE]

No tak,kosmetyka też dziś miała i podobno trudne było,a jak u Was?:)

• 4 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

zona napisał(a):
Czy można jeszcze gdzieś zrobić technika weterynarii bezpłatnie?

w omedze jest też w Katowicach

a ja się pytam dziewczyn,co już uczą się na tym kierunku, jak po kwalifikacji?Podobno ciężko było?

Posted

gosia2313 napisał(a):
no podobno masakra... z ok 140 osób praktyczną część zdało niecałe 20 (sic!)
oczywiście w szkole wiedzy żadnej nie zdobędziemy, ale na egzaminie wymagają ... :-|

nie potrzebnie w ogóle zmienili program nauczania,nic tylko utrudniaja:/
moim zdaniem lepiej było po staremu,kiedy był jeden egzamin i praktyka w lecznicy/schronisku
szkoda,że wtedy nie poszłam do szkoły teraz mam wątpliwości:/

A co na to szkoła?;)