sylrwia Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Co do kupek to juz pisalam chyba wczesniej. Moj jadl wczesniej Eukanube i kupska byly ogromne i w ogromnych ilosciach, na kazdym spacerze. I nie wazne czy wyszlam z psem 5 czy 10 razy zawsze byl kupal. Teraz po Bricie sa ok. Kup mniej i mniejsze i nie tak czesto. Quote
marmara_19 Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 my tez juz mamy brita.. junior large breed i senior&light.. piesom smakowalo gdy dalam im sprobowac:D Quote
ASICA Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Czyli jak narazie same zalety:p żadnych wad??? karma wręcz idealna!;) Quote
Aten@ Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 ja moge dodac jeszcze jedna zalete :) wg wskazan na opakowaniu odnosnie dawkowania, moj pies powienien dostawac jakies 250g dziennie - dostaje okolo 200g i musze przyznac, ze jej to w zupelnosci wystarcza, bo po porcje gotowanego upomina sie dopiero wieczorem, a nie jak zawsze po poludniu :D Quote
marmara_19 Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 ja moim psiakom wsypalam do misek troche poprzedniego zarcia.. i brita.. kazdy ma innego.. sucz najpierw wyplula brita... po chwili tylko wlasnie brita wsuwala a na koncu stara karme... pies z gory mial nowe zarcie a brita pod spodem.. dokopal sie do dolu i wyzarl brita.. a pozniej stara karme... ehh zobaczymy jak to dalej bedzie;) karma malej light smierzdi ryba.. a junipr dla duzych psow.. taka jakas karma... zwyczajnie;) Quote
zakla Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 U mnie nadal jak bylo dobrze tak jest dobrze ;) Psy jedza, wygladaja dobrze, kupki norma:p A jesli chodzi o dawkowanie, to jestem troche zdezorientowana. Ogolnie podaja, ze pies 40kg powinienen jesc 360g, a pies 50kg 430g. Moj maly wazy 43kg, dostaje 400g i czesto zostawia, ale to ogolem straszny niejadek na ejdzenie jest(na smaczki wrecz przeciwnie;)), a drugi wazacy 47kg dostaje 450g i nadal glodny wali miska. Przy czym gruby ma troszke tluszczyku do zrzucenia, nie ejst tego duzo, ale on nawet jak schudl po chorobie(i mial wage taka jak miec powinienen), to bardzo szybko przybral na wadze z powrotem. Nie jest gruby, le tez nie ejst szczuply. I nie bardzo wiem ile mu dawac...:roll: Quote
magia Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Ufff przebrnęłam w końcu przez ten wątek :). Nasze psy do tej pory karmione są gotowanym, ale postanowiliśmy przejść na suche. Nie mogłam się zdecydować na żadną firmę bo przyznam że ceny dosyć zaporowe. Ale przekonaliście mnie do Brita :), napisałam do nic prośbę o jakieś próbki bo nasze psy są dziwne :). Ale mam nadzieje że wszystko będzie ok. Najprawdopodobniej zdecydujemy się na Activity bo Olsen musi trochę przytyć a Gihi tez nie zaszkodzi. Quote
ASICA Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 napisz jak psiaki ustosunkowały sie do Brita:cool3: Zakla ja swojej na 60 pare kilo daje około 600gram i wydaje mi sie ze nie jest ani za gruba ani za chuda:cool3: mały dostaje 300gram na 30kilo żywego psa i powoli zaczyna wyglądac jak pan kiełbaska:diabloti: Quote
sylrwia Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 ASICA napisał(a):Czyli jak narazie same zalety:p żadnych wad??? karma wręcz idealna!;) Idealna to na pewno nie, bo chyba nie ma takiej tzn. idealnej.:eviltong: Na razie sluży mlodemu. ASICA móiwsz o małym tzn. masz drugiego psa? ja myslalam ze tylko doga Quote
ASICA Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 mam od 2 miesiecy na stanie 10 letniego amstafa ,praktycznie slepego,z porażeniem tyłu,bez większości zębów ale za to z barwną(czyt.tragiczną i waleczną)przeszłoscią. To pies moich sąsiadów którzy siedza w wiezieniu(oboje)a ich dzieci są w domu dziecka. psa ich rodzina zdecydowała sie uśpic (czyt.zabić,wywieść, pozbyć)bo po co komu stary darmozjad do niczego sie juz nie nadaje!! znam go ponad 6 lat i serce by mi pękło -zwłaszcza ze kochana rodzinka przywiazała mi go do klamki w lutym (wtedy było 25 stopni mrozu) i tak dziadek został u mnie-wprawdzie siedzi całymi dniami praktycznie sam ale...:p Quote
sylrwia Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Przynajmniej na starośc będzie szczęśliwy i kochany.:loveu: Quote
ASICA Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 własnie siedzi i pierdzi jak stary chłop!!:angryy: :placz: ciekawe czy to po Bricie?:cool3: Quote
ASICA Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 nie dośc ze wali mu przydko z ryja to jeszcze z drugiego konca też!!:diabloti: ale cwany dziadek jest bo jak sie zesmrodził to uciekł do drugiego pokoju -chyba zeby jemu nie smierdziało:-o :razz: Quote
magia Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 No dziś przyszły próbki :) dostałam 300g w prawdzie sobie nie pojedzą ale na spróbowanie jest :) mam nadzieje że psom zasmakuje, wieczorem zdam relacje :) Quote
marmara_19 Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 cekinowi ta karma sluzy ok:) kupy sa wreszcie male i takie "latwe" do sprzatniecia;p kiedys robil 3 razy takie jak teraz!!i miekkie;/ alfie karma bardzo smakuje i sama biegnie do michy jesc:Dwczesniej inna karme jadla.. ale nie z takim entuzjazmem..zobaczymy jak bedzie dalej.. narazie karme mamy niecaly tydzien:P Quote
Veris Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Drobna pomyłka, a tak dokładnie to post w złym temacie:p Quote
marmara_19 Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 jaka pomylka?jaki psot w zlym miejscu??bo jesli moj to sorry ale pisalam jak reaguja moje psy na karme Brit.. dzisaj dostalam takze probki 400 g dla sunki i dla psa takie o jakie mi chodizlo:) tj dobrze dobrane do psiakow:) dostalam takze kubek-miarke nalepki i ulotki:))) Quote
magia Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 proszę powiedzcie mi gdzie kupujecie Brita bo staram sie znaleźc najtanszego na internecie i nie wiem czy na necie można activity kupić tańsze niż 85 zł. Quote
Veris Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Marmara - mi chodzi tylko i wyłącznie o mój post - najpierw napisałam coś, a potem kiedy zobaczyłam, że to nie ten topic:p, to zedytowalam posta:lol:. Twój post jest jak najbardziej na miejscu:p. Quote
zakla Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Marmara, to brit ma miarke?! :o Jezeli to prawda, to chyba bede zmuszona ich o takowa poprosic, bo w hurtowni nie widzialam...:razz: Quote
Aten@ Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 ano ma miarke, ma :D mi tez przyslali dzis probki, miarke, ulotke i naklejki :D Quote
marmara_19 Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 zakla napisał(a):Marmara, to brit ma miarke?! :o Jezeli to prawda, to chyba bede zmuszona ich o takowa poprosic, bo w hurtowni nie widzialam...:razz: no jest miarka: w sumei mzoesz wyslac prosbe o probki do Brita... i wtedy tez Ci przysla miarke;p nie ebdziesz sie fatygowac osobiscie po nia;) Quote
marmara_19 Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Veris napisał(a):Marmara - mi chodzi tylko i wyłącznie o mój post - najpierw napisałam coś, a potem kiedy zobaczyłam, że to nie ten topic:p, to zedytowalam posta:lol:. Twój post jest jak najbardziej na miejscu:p. heh dzieki za wyjasnienie.. bo jzu myslalam , ze to ja cos zmajstrowalam;/ hehe Quote
Recommended Posts