Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nasza sunia od 3 lat jechala;-) na Eukanubie lamb&rice ale ostatni zakup okazal sie nietrafiony bo po otwarciu i zjedzeniu kilku warst okazalo sie ze karma jest splesniala( nie wiem czy taka juz byla czy do tego procesu doszlo u mnie } niewazne....na szybko wiec kupilam jej Britta lamb&rice w naszym sklepie rybnym;-)ehehhi bezproblemowo zezarla swoja porcje .Ten stan brittowy trwa jak narazie tydzien...kuleczki sa mniejsze niz te z eukanuby tylko zapach jest duzo bardziej intensywny niz z eu no i Zuzola puszcza dosc smierdzace bąkole eheheh........moze jak sie organizm do britta przyzwyczai to smierdziuszki beda mniej smierdziuszkowate ....musze sie w koncu na cos zdecydowac....wracac do eu czy przejsc na britta....

Posted

My po skończeniu drugiego worka acany przeszłyśmy na brita l&r. Hexa wybiera najpierw brita a później znika dopiero acana z miski ;), bo przecież się zmarnować u mojej psiulicy nic nie może :lol:. Niestety też zauważyłam cuchnące bąki, i cała rodzina robi po jednym takim ewakuację z pokoju :evil_lol:, a Hexa za nami. Kupki jak narazie w normie ;). Więcej po trzech dniach stosowania nie jestem w stanie powiedzieć. Ale podejrzewam, że wrócimy do acany po tym worku.
A i jeszcze zapach niezbyt przyjemny jak na mój gust.Chociaż Hexie bardzo odpowiada. ylko że jej jedna jedyna karma tylko nie pasowała już jak mała była- pedigree, i miała rację.

• 2 weeks later...
Posted

No i brit okazał się porażką :-(. Suńka ma jakieś problemy z kupami, łupież i nawet schudła (ale to może przez większą ilość ruchu ), a dostaje trochę więcej niż w tabelce+ jakieś ciacha na spacerach. Co prawda bąków nie ma, ale te kupy :roll:... Niby nie duże, ale hmmm... no dłużej jej zajmuje załatwienie się niż po innych karmach. Siemię lniane pomaga na to trochę, ale Brita na przyszłość odrzucamy.

• 4 weeks later...
Posted

Ja podaję Brita od kilku miesięcy i jestem z niego zadowolona.

Tylko od pewnego czasu, mam problem z psem. Strasznie chudnie - nie wiem co może być przyczyną :shake: Je sporo, ładnie się załatwia, nie biega więcej niż zwykle :shake: a ciągle chudnie.

Posted

Kleszcz raczej nie - jest regularnie pryskany :shake: Odrobaczany był miesiąc temu, więc też nie :shake:

Muszę go jeszcze poobserwować i wybrać się do weta.

Posted

Może spróbuj jej nasypać jakiegoś suchego i przygłodzić jeden dzień- może jak zgłodnieje to zje i sie przekona :cool3:

U mnie też nie ma w zoologu, na wage są tylko karmy typu Pedigree :shake: musiałabyś 1 kg kupować..