Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BRIT ADULT LARGE BREED
białko 23%
tłuszcz 9%
wilgotnośc 10%
popiół 8%
błonnik 3%
minerały 4%
witaminy i pierwiastki śladowe 2%
węglowodany 41%

Składniki:mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego(min.35%),ryż,kukurydza,pszenica,pulpa buraczana,drożdze,tłuszcz drobiowy,olej z łososia,minerały,glukozamina,siarczan chondroityny,DL-metionina,L-lizyna,miedziowy siarczan pięciowodny(CuSO4x5H2O),witaminaA,witaminaD3,witaminaE

my właśnie kończymy pierwszy worek:p
tylko z czarnego doga zrobił sie jakis szarawy ale to może efekt lnienia:razz:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ASICA']BRIT ADULT LARGE BREED
białko 23%
tłuszcz 9%
wilgotnośc 10%
popiół 8%
błonnik 3%
minerały 4%
witaminy i pierwiastki śladowe 2%
węglowodany 41%

Składniki:mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego(min.35%),ryż,kukurydza,pszenica,pulpa buraczana,drożdze,tłuszcz drobiowy,olej z łososia,minerały,glukozamina,siarczan chondroityny,DL-metionina,L-lizyna,miedziowy siarczan pięciowodny(CuSO4x5H2O),witaminaA,witaminaD3,witaminaE

To zaznaczone jest na stawy;)

Posted

Sylrwia prosze bardzo jeszcze to znalazlam:
Witamina A 15000
Witamina D3 1500
Witamina E 130
Witamina B1 4
Witamina B2 5
Witamina B6 4
Witamina B12 0.04
Witamina PP 20
Pantotenian Wapniowy 10
Biotyna 0.6
Kwas Foliowy 0.5
Cholina 600

Żelazo 83
Cynk 73
Mangan 36
Miedz 15
Jod 0.7
Kobalt 0.4
Selen 0.17

DL-metionina 2500
L-lizyna 1600
Glukozamina 220
Chondroityny 120
Wapń 1.5
Fosfor 1.0

Posted

Sorry ze dopiero teraz, ale dlugo mnie nie bylo ;)
A wiec w karmie dla duzych ras(ktora my stosujemy) sa dodatki "stawowe", a dokladny sklad mozna znalezc na TEJ stronie.

Posted

mojemu psu britt nie służyl, problemy z jego strawnościa,więc zmieniłysmy na inną karme :p ale wiadomo kazdy pies jest inny i każdemu co innego pasuje ;) ale uważam że jak na jego cene sklad karmy jest dosyc dobry , no i zawiera glukozamine i chondroitynę na stawy -dla duzych ras-

Posted

Sylrwia porównaj składy obu karm,ilośc karmy która powinnaś podawać dziennie,ceny też.
spóbuj i jednej i drugiej -sama sie zorientujesz ktora jest lepsza dla twojego psa:p

Posted

Chyba masz racje ASICA. Choć powiem szczerze, że ja nie wiem jaki jest dobry sklad karm. Ile powinno byc czego, czy czegos jest za duzo czy za malo. Czy sa gdziej jakies "normy"?

Posted

sylrwia napisał(a):
No i sama nie wiem czy przejsc na Eagle Packa czy na Brita:roll:

Ja przy takim wyborze to ani chwili bym się nie zastanawiała i wybrałabym Eagle Packa ;)

• 4 weeks later...
Posted

No i zaczełam jednak od Brita :p Jak worek pojawił sie w domku to młody próbował na różne sposoby dostać się do karmy: próbował gryźć, lizać aby się tylko dostać do zawartośći :lol:

Posted

Też ostatnio zwróciłam uwagę na tą karmę ;)
Sama nie wiem co o niej myśleć...Wychodzi 5 zł za kg to jest chyba nawet taniej niż pedigree. Na pewno Brit jest lepszy od Pedigree, ale dziwne, że trańszy.
Karmię szczeniaka Acaną, ale już sama nie wiem czy jej smakuje. Z rana zjada połowę porcji czasami mniej, a wieczorem zjada cała :roll: Zastanawiam się nad zmianą, ale już sama nie wiem skoro wieczorem je normalnie to chyba jednak nie jest tak źle. Myślałam o Arionie i o PROFormance. Brit jest chyba trochę gorszą karmą od wymienionych przeze mnie?
Najbardziej nie podoba mi się w Bricie to "produkty pochodzenia drobiowego". To chyba oznacza, że może być tam wszystko?

Posted

ja karmie Britem już dosyć długo(przynajmniej dla mnie;) )i nie mam większych zastrzeżeń.
nie podobają mi dwie rzeczy:
1.Jak moja suka robi kupe to jest taki smród że ja uciekam:oops: :evil_lol:
2.siersc nie ma super połysku(akurat kończy lnienie więc może to tez dzieki temu)
podoba mi sie:
1.cena:cool3: :p
2.ilosc podawanej karmy.
ogólnie to zjada swoją porcje w 5 sekund ale ona jest wstanie zjeśc wszystko więc..
zastanawiam sie nad zmianą karmy na lepszą tylko hamuje mnie cena lepszych karm a u mnie w domu jedzonka idzie sporo więc wydatek byłby dużo wiekszy:-(

Posted

My sobie chwalimy, i siersc jest ladna i blyszczaca. Kupki troche smierdzac, ale nie bvardziej niz wczesniej ;)
Co do tych konserwantow to sprtawdze jutro, bo i tak bede musiala isc do garazu po nowy worek:p
Cena jest zblizona do pedigree i chappi, ale jakosc znacznie wyzsza!:cool3: Sadze, ze cena ww jest glownie taka ze wzgledu na to, ze skads trzeba brac pieniadze na te wszystkie reklamy, prawda?:)

Posted

o konserwantach nic nie jest napisane:shake:
troche mnie przekonuje zawartośc mięsa min.35% i przyswajalnosc karmy w 95%
tak podali na opakowaniu:roll:
mysle ze cena jest tak niska bo to jest czeska karma(jakby była amerykańska pewnie kosztowałaby dwa razy tyle:eviltong: )
podobno karma jest klasy premium.

Posted

Młody je karme od czwartku (tzn. od czwartku juz bez mieszana ze stara aby wprowadzic nowa) i jak na razie ma mniejsze kupska, fakt smierdza ale nie mniej niz po Arionie i Eukanubie (trzeba sie ustawiac od zawierznej wtedy nie zwraca sie uwagi), no i dosc wazne jak dla mnie nie puszcza ciagle bąków. Wczesniej to był koszmar co chwile skarzone powietrze. Wciaga swoja karme z mich bardzo szybko. A i kotu zasmakowała, przykleił się łobuz do psiej karmy i jak nasypuje psu to on musi ukraść pare kulek.

Posted

Faktycznie nie jest zabojcza cenowo. I może to wynik tego że czeska a nie amerykańska i przez oceany nie trzeba wozic :eviltong:. I tak jak mówi ASICA karma jest premium. Taki przynajmniej na worku widnieje napis - chyba nie ma wolnej amerykanki jesli chodzi o wstawianie takich napisów i karma musi spelniac jakies tam wymogi aby byla premium.:lol:

Posted

Zakla z góry dzięki za wszelkie info, a przy okazji to się ucieszyłam z wiadomości,że jest to czeska karma!! Czesi naprawdę so o wiele do przodu z utrzymaniem psów w stosunku do Polski, w sensie chowu itp. a czeskie kagańce są wg mnie najlepsze - duże i takie humanitarne!!:lol:

Posted

BRIT nie zawiera soi, wołowiny, wieprzowiny, GMO (składników modyfikowanych genetycznie), sztucznych konserwantów, przez co zminimalizowane jest ryzyko reakcji alergicznych.

O to chodzi??:lol: