Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sylrwia']Musisz położyc worek na ziemi, bo jak stoi to cieżko jest dojrzeć, no chyba, że masz super oczy i jesteś człowiek guma aby głowe tak nisko wepchnąć. :)
A tak na poważnie to jakieś 5 cm od dolnego zgrzewu jest nadrukowana data ważności, seria i takie tam. Nadruk nie jest rewelacyjnie duzy tak może niecały cm.

O, rzeczywiście :lol:
Dzięki za pomoc ;)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hahaha...opis ze zdjęciem rozłożył mnie na łopatki:lol:

Kamkam napisał(a):
hej, mam pytanko, jak się u Was przedstawia zalecana dawka karmy do tego co psiaki faktycznie jedzą?
Moja psica bokserka raczej drobna 25-27kg wciągnęła brit adult large breed 10kg w ciągu 20dni:crazyeye:, to mi wychodzi 0,5kg dziennie a dawka ok.290-300. Je w dwóch a nawet czasem trzech porcjach i wciąż "głodna". Zostawiła w misce tylko raz parę kulek podczas testu: ile może zjeść naraz-wyszło jakieś 0,5 kg, a potem masakra, sama uciekała przed własnymi bąkami:oops: . Psiak, też boksio 30kg, strasznie chudy:angryy:, i też potrafi wciągnąć większą niż zalecana dawkę a nie może przytyć, ale on je pół na pół rano suchą (ok. 180-220) wieczorem gotowane. Psiaki są średnio aktywne. Jak na boksie to chyba nawet zaryzykuję stwierdzenie, że leniwe:evil_lol: .

spotkałam się już u kilku osób z opinią, że dawkowanie Brita jest zaniżone...u mnie też to,co na opakowaniu-byłoby za mało, no ale mój "maluch" ma....powiedzmy, że dość sprawną przemianę materii ;)

Posted

:placz: Zazdroszcze Wam ze nie macie problemow z jedzeniem swoich pociech... Moja suka malo je i rzadko udaje jej sie zjesc wymagana dawke dzienna :shake: Musialam przejsc na suche bo gotowane zarlo psulo sie gdy Kesi nie chciala jesc...

Posted

chicken napisał(a):
:placz: Zazdroszcze Wam ze nie macie problemow z jedzeniem swoich pociech... Moja suka malo je i rzadko udaje jej sie zjesc wymagana dawke dzienna :shake: Musialam przejsc na suche bo gotowane zarlo psulo sie gdy Kesi nie chciala jesc...

haha...tak źle i tak niedobrze :evil_lol: nie wiesz chyba, co znaczy pies, który jest wiecznie nienajedzony...i tak też wygląda....to tak, jakbyś żywiła stado tygrysów :mad: co odczuwa także Twój portfel....:shake:

Posted

Witam,
Mam pytanie

Po całym Poznaniu szukam tej karmy i albo nie moge jej znaleść, albo jest baaardzo droga :/

Jeżeli ma ktoś namiary na sklep gdzie można kupić Brit w dostępnej cenie (zależy ma na jagnięcinie z ryżem) to prosze o kontakt!

Z góry dziękuje i pozdrawiam ;)

Viki z Dorką i Emką :D :*

Posted

Albo w sklepie internetowy zamów, wyjdzie Cię i tak taniej niż w sklepie zoologicznym ;)

Fredi jadł Brit do 5 miesiąca życia i w sumie byłam zadowolona, sierść była w miarę błyszcząca, kupki ładne, żadnych przykrych gazów :lol: No, ale zrezygnowałam z niej, bo jakichś rewelacji smakowych to ona nie ma i Fredziemu szybko się znudziła.

Posted

hej :)
kupilam ostatnio na internecie Brita Adult Large Breed 15 kg za 82,90 dowoz gratis...
uwazam ze jest dobra karma chociaz inni maja zupelnie inne zdanie na jej temat...podaje przyklad...
moj mama pyta sie mnie czy to dobra karma to ja jej powiedziala ze tak bo ludzie zachwalaja i wogole...wiec zeby jej udowodnic pojechalysmy do galerii copernicujs w Toruniu i tam w sklepie bocznym jest sklep dla zwierzat...sprzedaja tam eukanube,rc i inne...
gdyby spytalam sie o Brita to Pan powiedzial ze nie sprzedaja tej karmy...i powiedzial ze 82 zl za 15 kg to straszna taniocha(fakt u niego w sklepie cena karm zaczyna sie o 130zl).moja zapytala sie czy to dobra karma na co Pan powiedzial ze raczej nie...spyutal sie jaka mam rase spa..powiedzialam ze labrador to on mi na to ze to jest bardzo zla karma dla tej rasy poniewaz jest ona pszenna....
jak powiedzialam ze ludzie majacy labradory zachwalaja te karme to on mo na to ze on ma hodowle 10 lat i wie co jest dobre dla psow...
napewno chcialby mi wcisnac karme z jego sklepu...

Posted

Rinuś napisał(a):
hej :)
kupilam ostatnio na internecie Brita Adult Large Breed 15 kg za 82,90 dowoz gratis...
uwazam ze jest dobra karma chociaz inni maja zupelnie inne zdanie na jej temat...podaje przyklad...
moj mama pyta sie mnie czy to dobra karma to ja jej powiedziala ze tak bo ludzie zachwalaja i wogole...wiec zeby jej udowodnic pojechalysmy do galerii copernicujs w Toruniu i tam w sklepie bocznym jest sklep dla zwierzat...sprzedaja tam eukanube,rc i inne...
gdyby spytalam sie o Brita to Pan powiedzial ze nie sprzedaja tej karmy...i powiedzial ze 82 zl za 15 kg to straszna taniocha(fakt u niego w sklepie cena karm zaczyna sie o 130zl).moja zapytala sie czy to dobra karma na co Pan powiedzial ze raczej nie...spyutal sie jaka mam rase spa..powiedzialam ze labrador to on mi na to ze to jest bardzo zla karma dla tej rasy poniewaz jest ona pszenna....
jak powiedzialam ze ludzie majacy labradory zachwalaja te karme to on mo na to ze on ma hodowle 10 lat i wie co jest dobre dla psow...
napewno chcialby mi wcisnac karme z jego sklepu...

ło boszeeeee !!!!!! ale Ci nazmyślał pięknie :cool1:

Posted

vikusia3003 napisał(a):
Dziewczyny ja mieszkam pod Poznaniem...

ale dziekuje za wszystkie rady :*

Jesteście kochani!!!

nie wiem jak się wam odwdzięcze :):loveu:

dla kazdego zamowisz po worku karmy:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

To niesprawiedliwe szukam sobie Brita u siebie ( Francja) i tu on jest w cenie Purina Pro plan i jakies 2 - 3 euro tylko dorzszy od eukanuby czy Boscha. Kosztuje 52 euro za 15 kg!!!:crazyeye: Skad sie biora takie roznice w cenie????Czy ta karma jest pakowana w pl???
Dodam ze tutajt a karma cieszy sie dobra opinia.
Inne karmy bywaja drozsze w PL niz we FR, ale z Britem jest na odwrot.
Nic z tego nie rozumiem:shake: .

Posted

Gucio napisał(a):
a ja polecam swoj sklep zoologiczny Białobrzegi radomskie bo tam worek 15 kg kosztuje ok 65zł :eviltong:

Gucio a gdzie' dokladnie w Bialobrzegach jest ten sklep?????