sylrwia Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Oj to mnie zaniepokoiłaś bo miałam wrócić na Brita:cool1: Quote
zakla Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 My teraz mamy mieszankę brita i ariona i jest bardzo ładnie. Mamy jeszcze po 30kg jednego i drugiego, mam nadzieję, że to był u Was tylko jakieś felerny worek:roll: Quote
Dalmatynkaa Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Brit jest baardzo opłacalny, jak na taką cenę ma super składniki. Mój jadł go przez dwa miesiące bo później mu się znudziła i mieliśmy strajk głodowy. Natomiast karmę polcem, nie zauważyłam jakichś skutków ubocznych czy czegokolwiek. Kupki ładne, sierść się błyszczała. Quote
marmara_19 Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 a ile workow juz peisek zjadl brita,ze gorzej wyglada? mi ktos mowil,ze brita to 2-3 worki 15 kg i przerwa na rzecz innej karmy... Quote
sylrwia Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Chyba każdą karmę warto od czasu do czasu zastapić workiem innej :) Quote
Olcia Posted January 17, 2007 Author Posted January 17, 2007 kazdy pies reaguje inaczej, moje jedza brita od bradzo dawna i zadnych problemow nie ma. wiec co dla jednego dobre nie musi sluzyc drugiemu Quote
Ka-ka Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 a i owszem...znam psy, które dobrze fukcjonują nawet na Pedigree... mój przejadł kilka worków...teraz się pogorszyło i po prostu wiem, że nie tylko ja narzekam :roll: co ciekawe, do tej pory Brit był jedną z nielicznych karm, po której nie było żadnych sensacji żołądkowo-jelitowo-skórnych ale i tak póki co...najgorzej wyglądał na Royalu prawie 1,5 roku temu :angryy: zaszalałam, ucieszyłam się, że fajne jedzonko, mało nie zbankrutowałam z jego zapotrzebowaniem... a on dostał takiego łojotoku z łupieżem, że coś okropnego...do tego schudł i zaczęła mu sierść wyłazić i pękać skóra, zwłaszcza na modzelach...a do zranienia wystarczyło byle co :crazyeye: dlatego trzeba zawsze przetestować na swoim psie, co mu najlepiej służy :roll: Quote
salomea Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Kupiłam karme Brit Adult -8 kg,przez internet.Wczoraj dostałam i cenowo zapłaciłam tylko 57 zł(z przesyłką już).Firma Krakvet. Pies wcina karmę, jak szalony.Tylko ta mu podchodzi, wiec sie skusiłam na worek 8kg.Potem bedzie 15 kg!;) Quote
Baha Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Ja karmie Britem Junior Large Bred moja niufe prawie 2 letnia, do 1,5 roku byla na Royal Canin Maxi, teraz Brit. Moja Lhasa Aspo tez wcinają Brit - ja jestem zadowolona, nie tyja, nie drapią sie, jest OK Quote
Agusia i Busiu Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Kupliśmy kilka dni temu Brit jagnięcina i ryż, koszt 118 zł z dostawą pod drzwi + ucho gratis wędzone + próbka brita gratis. Poczekamy -zobaczymy. Na razie suczy smakuje i chętnie wcina. Quote
CASIA&ttb Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 moje psy koncza 2-gi wór Adulta i wszystko jest ok-kupale troche mniej zwięzłe ale nie za duzo wydalaja wiec w miare dobrze sie przyswaja. Quote
ASICA Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Ka-ka może twojemu psu nie słuzy sucha karma??? zacznij gotować,przynajmniej bedziesz wiedziała co mu podajesz... ja mam 3 psy jeden je suchą drugiemu podaje gotowane mięso a trzeci je makaron z kurczakiem-praktycznie jest wszystko żerny:p Quote
zakla Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 A nam na dnie została kilkudniowa porcja brita lb. No i teraz po 15kg ariona brit jakoś nie bardzo im wchodzi, gazy nieprzeciętne u małego no i jakoś sierść znowu się pogorszyła. Cóż, teraz mają 30kg ariona jeszcze, a potem 30 kg brita. :roll: Quote
ASICA Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 :crazyeye: :crazyeye: to ja juz nic nie rozumiem:lol: Quote
zakla Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 No to ja tym bardziej, gdyż nie wiem o co chodzi, jakiej kwestii dotyczy nie rozumienie?:lol: Quote
aneczka0106 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Ka-ka napisał(a):a ja chciałam powiedzieć, że aktualny worek Brita LB nieco ostudził mój zapał...nie wiem,co się stało, ale o ile wcześniej byłam BARDZO zadowolona...to teraz mój zachwyt nieco zmalał... wydala straszne ilości, w dodatku luźnego stolca... Ja właśnie z powodu luznego stolca weszłam na ten watek:roll: widzę, że nie tylko moja Zula tak reaguje:shake: Chyba musimy szukać czegoś innego:roll: Quote
eria Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Moja Foxi już ok 2 miesięcy wcina Brita i narazie jest super. A koopy ma ładnie uformowane i raczej zbite :multi: Quote
marmara_19 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 moje psy po przejsciu an brita<super karma po chappi;)> tez mialy looozniejsze kooopy i na kazdym spacerze i duze;/ Quote
aneczka0106 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Moja Zula tylko 2 tygodnie jadła samego Brita. Wcześniej było gotowane i Royal. Gdyby ona miała wybierać, to suche poszłoby w kąt. Smakowo sucha karma dla niej każda podobna, euforii nie było, ale to ja chciałam ją na suche w zupełności przerzucić. Jednak szczeniak powinien dobrze zbilansowane jedzonko mieć, a w połaczeniu gotowane/suche uzupełniające preparaty ciężko jest idealnie dobrać. Przy moim stylu życia i alergicznym dziecku (oczywiście nie na psa:p) suche byłoby najlepszym rozwiazaniem dla suni (i dla mnie;)). Tak więc zaczęłam dawać coraz więcej suchego, mniej gotowanego i w końcu jadła samego Brita....tylko z 2-3 koopali zrobiło się 5-6, w dodatku mniej zwięzłych:roll: i bardzo śmierdzących:shake: Szybciutko więc przeprosiłam się z ryżem, warzywami i mrożonym mięskiem:evil_lol:, a Brita daję suni dodatkowo (co by suche dalej jadła zanim inne znajdę). Tak w szczególe wyglada nasza historia z Britem. Skromnie przyklaskujemy opinii, że każdy żołądek jest inny i nawet "dobra" karma może mu nie pasować. Co do składu nie mam zastrzeżeń i przykro mi z powodu pożegnania z Britem:cool1::bye: Quote
AniaJ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Witam. Napiszcie proszę gdzie na opakowaniu BRITA (ja mam 15kg junior LB) jest data przydatności do spożycia? dzięki :oops: Quote
Xiara Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 AniaJ napisał(a):Witam. Napiszcie proszę gdzie na opakowaniu BRITA (ja mam 15kg junior LB) jest data przydatności do spożycia? dzięki :oops: To znaczy, że nie tylko ja nie mogę znaleźć? :lol: Quote
KamaG Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 hej, mam pytanko, jak się u Was przedstawia zalecana dawka karmy do tego co psiaki faktycznie jedzą? Moja psica bokserka raczej drobna 25-27kg wciągnęła brit adult large breed 10kg w ciągu 20dni:crazyeye:, to mi wychodzi 0,5kg dziennie a dawka ok.290-300. Je w dwóch a nawet czasem trzech porcjach i wciąż "głodna". Zostawiła w misce tylko raz parę kulek podczas testu: ile może zjeść naraz-wyszło jakieś 0,5 kg, a potem masakra, sama uciekała przed własnymi bąkami:oops: . Psiak, też boksio 30kg, strasznie chudy:angryy:, i też potrafi wciągnąć większą niż zalecana dawkę a nie może przytyć, ale on je pół na pół rano suchą (ok. 180-220) wieczorem gotowane. Psiaki są średnio aktywne. Jak na boksie to chyba nawet zaryzykuję stwierdzenie, że leniwe:evil_lol: . Quote
sylrwia Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='AniaJ']Witam. Napiszcie proszę gdzie na opakowaniu BRITA (ja mam 15kg junior LB) jest data przydatności do spożycia? dzięki :oops: [quote name='Xiara']To znaczy, że nie tylko ja nie mogę znaleźć? :lol: Musisz położyc worek na ziemi, bo jak stoi to cieżko jest dojrzeć, no chyba, że masz super oczy i jesteś człowiek guma aby głowe tak nisko wepchnąć. :) A tak na poważnie to jakieś 5 cm od dolnego zgrzewu jest nadrukowana data ważności, seria i takie tam. Nadruk nie jest rewelacyjnie duzy tak może niecały cm. Quote
Recommended Posts