Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Apbt_sól napisał(a):
A pokaz karme która 100% miesa

np.Animonda Grancarno ma 95% miesa,ale jest to karma w mokra.
a z suchych maja od 10 do 40% miesa,w zaleznosci od rodzaju.
jak juz bardzo nie chce mi sie gotowac to kupuje te puszki.szczerze mowiac,wola je jesc niz gotowane ale chyba bym caly budzet miesieczny na to wydawala:evil_lol:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od 6 dni mój szczeniorek je karmę brit junior larg breed. Bardzo jej smakuje, wymiata całą miskę, nic nie zostawia tak jak to było w przypadku innych karm. Jak narazie również brak jakichkolwiek problemów żołądkowych.

Starsza psina właśnie kończy worek 15 kg light/senior i również wszystko jest ok a do tego naprawdę dużo schudła. Teraz już przyjechało 15 kg adult large breed wię zobacze jak na ten rodzaj karmyt zareaguje.

Posted

Widzę że komentarze na temat Brita są pochlebne, wczoraj zamówiłam 15 kg Brit Adult. Tak z ciekawości zapytam, jakie jest dawkowanie dla psa 12kg ????

• 2 weeks later...
Posted

moj 3 miesieczny labrador też jest karmiony karmą Brit Junior Larg Breed i wszystko jest super! piesek wygląda wspaniale,nie jest otłuszczony ( jak to bywa po wysokobiałkowych karmach ) ,myślę ,ze to przez wspaniały skład karmy ( głownie nie ma duzo białka w sobie )..no i cena nie jest wysoka..moje kolejne wory dla mojego laba to z pewnością nadal BRIT..:-)

Posted

Podzielę się też swoimimi doświadczeniami odnośnie karmy Brit. Otóż karmimy nią nasze 3 psy od jakiego czasu (około 7-8 miesięcy). Owczarek niemiecki dostaje Brit Adult, suka komondora też to jadła ale jak była w ciąży to dostawała Brit Aktivity a młody komondor dostaje Brit Large Breed. Psy mają sie po tej karmie znakomicie. Szczeniak komondora u hodowcy była karmiony Puriną więc my też ją kupiliśmy ale nie chciał jej jeść - jakoś "zmęczył" ten worek ale musieliśmy dodawać mu coś na zachętę. Od momentu zmiany karmy na Brita zajada bez dodatków aż mu się uszy trzęsą! Psy są aktywne, mają błyszczącą sierść i nie marudzą przy jedzeniu. Karma dodatkowo jest w przystępnej cenie i przywożą nam jąpod drzwi - ze sklepu internetowego Krakvet. Polecam!

Posted

Wtrące swoje trzy grosze do tematu,od miesiąca karmie psy(pitbull i ast) Brit Adult i jestem zadowolona-psy z chęcia jedza,ładne i małe koopale futerko sie błyszczy nie śmierducha im z pyska a psy mają dużo mocy do brojenia :) .

Posted

Karmiłam jakiś czas psy BRITem. Niestety dla moich psów nie okazała się to dobra karma. Przede wszystkim ogromne ilosci i luźnej jakości kupy. Sprzątanie tego to prawdziwe wyzwanie dla mnie. Mój ONek wyraźnie schudł chociaż jadł o wiele wiecej niż zaleca producent.
W tej wchwili przechodze na inną karme. Zmieszałam ją z BRITem i ilość kup zmalała, poprawiła się konsystencja.
Jedyne co mnie w tej karmie zachwycało to cena.

• 2 weeks later...
Posted

Wiecie może w którym sklepie internetowym jest najtańszy Brit (8kg)?
Mogę go kupić w sklepie zoologicznym gdzie 8kg będzie kosztować ok.60zł (jutro będę wiedziała dokładnie) i nie wiem co się lepiej oplaca, kupić przez internet czy w z zwykłym sklepie?

Posted

Koma a jaka wersja?
Zwykly Adult? czy cos dla szczeniąt, albo duzych ras?

Bo zwykly Adult to w e-sklepach kosztuje 75zl ale za 15kg.

A ceny worków 8kg wahają się miedzy 45 (zwykla bytowka) a 75zl (jagniecinka), zaleznie od wersji.

Posted

Chodzi mi o zwykły Adult. Tylko właśnie się zastanawiam czy jeśli do zakupu przez internet dodam koszty wysyłki to czy nie wyjdzie na to samo co w zwykłym sklepie ;)

Posted

W krakvecie Adult jest za 45zl/8kg i 75zl/15kg.

Dostawa kurierem (mozesz zaplacic przy odbiorze) paczki do 30kg kosztuje tylko 10,90zl więc wychodzi Ci taniej. Przy zamowieniu powyżej 99zl dostawe masz gratis. Ja tam kupuje od roku i jestem zadowolona :)

Posted

shami napisał(a):
W krakvecie Adult jest za 45zl/8kg i 75zl/15kg.

To faktycznie taniej :)
Jutro się dowiem ile dokładnie będzie kosztował w zwykłym sklepie i jeśli będzie drożej to wezmę z krakvetu. 15kg też się opłaca. Ale narazie weźmiemy mniejszy worek. Dzięki za pomoc :)

Posted

Koma napisał(a):
My za 15kg Adult Large Breed zapłaciliśmy u przedstawiciela Brita w Łodzi 68zł :cool3: (worek 8kg kosztuje 44zł)

kurcze cena genialana, szkoda tylko ze w Łodzi nie mieszkam : /

Posted

sylwuś wyślę Ci numer na PW

Cieszę się że poczekałam i nie kupowałam przez internet bo wyszłoby drożej. Nawet mieliśmy darmowy dowóz :)

Posted

a ja chciałam powiedzieć, że aktualny worek Brita LB nieco ostudził mój zapał...nie wiem,co się stało, ale o ile wcześniej byłam BARDZO zadowolona...to teraz mój zachwyt nieco zmalał...wcześniej wszystko było OK-ładna sierść, brak kamienia na zębach (a nawet nieco starł się ten, co na poprzedniej ciutkę narósł), odchody.....a mój janiołek wybredny jest i delikatniusi :diabloti:

tymczasem teraz coś jest nie tak-Młody dostał łupieżu, łojotoku (na szczęście nie bardzo silnego, ale wygląda,jakby był nieco..zaniedbany :mad: ), wydala straszne ilości, w dodatku luźnego stolca...co ciekawe usłyszałam w ostatnim czasie już kilka opinii od osób używających wcześniej z powodzeniem Brita, że też mają podobne problemy....zaczynam się rozglądać za czymś innym :shake: