Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Arachne napisał(a):
A ja mam takie pytanie która według was karma jest lepsza:

Arion Friends for ever junior
czy
Brit Junior large breed?

Arion Frends for ever junior to karma bytowa

A Brit to klasa premium wiec nie ma co porównywac

Brit nie jest gorsza wersja Ariona.

Posted

[quote name='Mickey']
To jest najtaniej, ceny są podobne i wysyłka przy dwóch workach gratis.
Jakby ktoś znalazł w necie taniej to czekam na wieści.

Najtaniej w necie to była karma TUTAJ

Po niedzieli jadę do hurtowni - pewnie koło czwartku. Nie mieszkam w Poznaniu, więc nie będę miała możliwości czekania z karmą czy tez rozwozenia jej po mieście - musielibyśmy umówic sie w jednym miejscu po odbior. Bede w okolicach Piątkowa/Winograd, prawdopodobnie zatrzymam sie jeszcze w makro na zakupach. Pozniej jade w kierunku Pobiedzisk.

Posted

Znalazłam stronkę o tej karmie i napisałam do nich pytanie o dystrybutora i dostałam taką odpowiedz:

Nasze produkty sprzedaje hurtownia Fitpol, Białystok, ul.Handlowa 7

W związku z tym mam pytanie czy ktoś zna tą hurtownie, może ktoś kupował tam karmy?

Posted

tufi napisał(a):
Po niedzieli jadę do hurtowni - pewnie koło czwartku. Nie mieszkam w Poznaniu, więc nie będę miała możliwości czekania z karmą czy tez rozwozenia jej po mieście - musielibyśmy umówic sie w jednym miejscu po odbior. Bede w okolicach Piątkowa/Winograd, prawdopodobnie zatrzymam sie jeszcze w makro na zakupach. Pozniej jade w kierunku Pobiedzisk.

Tufi
jesli o mnie chodzi to kupilam juz bestii worek
wiec na miesiac starczy
jesli bedzie ci sie chcialo poinformowac o kolejnym planownym zakupie bede wdzieczna
pozdr

Posted

Mam do Was pytanie: czy w hurtowniach gdzie zaopatrują się sklepy zoologiczne są worki 8kg? Czy tylko 15kg?

Bo nie będe narazie kupywała takiego dużego wora, zwłaszcza, że mama będzie i tak piesa 'dokarmiała' gotowanym i przez ten czas karma stanie się troche mniej swieża... A nie wiadomo czy psu się znudzi.

Posted

Tak, to 8kg, ktore mam na sprzedaz jest z hurtowni wlasnie. Maja worki 1, 8 i 15 kg. Teraz jest promocja - do worka 15kg dostaje sie 2kg karmy gratis.

Posted

A ja w poniedzialek zamawiam w krakvecie 30kg bo sie karma konczy, szkoda,ze nie zalapalam sie u nich na ta promocje +2kg, a byla ostatnio, a co wiecej to wiecej;) .

Posted

tufi napisał(a):
Kara - moge Ci kupic w hurtowni, mialabys wtedy 34 kg karmy - tylko musialabysmy sie dogadac co do odbioru.

Ja chetnie bym tak zrobila, no ale niestety samochod w naprawie wiec nie mialabym jak odebrac, wiec w tym wypadku zamowie w sklepie internetowym.

Posted

A ja sie załapalam chyba nawet 2 ostatnie wory wziełam bo kolezanka zaraz po mnie zamówiła i juz nie było.
Szkoda tylko ze promocja byla tylko na adult chtenie wziełabym large ;)

Posted

Mam zamiar wypróbować Brita. Przyznam ze nie przebrnełam przez te 60 stron o tej karmie, dlatego pewnie sie powtórze, jak oceniacie karmę? Facet w zoologiku powiedział że karma jest słaba i zeby lepiej kupić Nutre lub Purinę a w Brita sie nie bawić. Ponoć ma tylko 35% mięsa a reszta ?

Posted

Delfin napisał(a):
Facet w zoologiku powiedział że karma jest słaba i zeby lepiej kupić Nutre lub Purinę a w Brita sie nie bawić. Ponoć ma tylko 35% mięsa a reszta ?

Karma jest dobra.Moim psom służy lepiej niż Nutra.A Purina ma jeszcze mniej mięsa niz Brit:cool1: .
Najlepiej wypróbuj i zobacz jak Twój pies będzie przyswajał tą karme;) .

Posted

A pokaz karme która 100% miesa, poza tym karma nie sklada sie tylko i wyłacznie z miesa sa równiez witaminy i kwasy omega 3 i 4 oraz wiele pierwiastów śladowych.
Sama karmie psy długo britem i nie narzekam ,zalezy równiez od przyswajalnosci typu karm przez rózne psy.

Moje np. po eukanubie spawają a purine proplan jedza bardzo krótko bo im się nudzi.
Ale nie powiem Acane wcianaja jak opetane.
Od Ciebie zalezy co psu kupisz, ja próbowałam róznych karm i pewnie jeszcze wielu spróbuje.
Nawet dla urozmaicenia.
Z reszta moje nie jeda tylko i wyłacznie na suchym gotowane jedzonko robie również.

Posted

Dzięki za odpowiedzi. Spróbowałam BRITA chociażby po to zeby samej sie przekonać jaka jest. Pluto je ją chętnie i zachowuje sie też dobrze ( to znaczy nie ma takiej schizy jaka ma po przebiałkowanych karmach typu Royal Canin) Pisząc o Purinie miałam na mysli ProPlana nie DogChow....czy ma on faktycznie mniej mięsa jak Brit?
Trochę zniechęciłam sie do Brita po tym, jak inni psiarze dziwnie zaczęli patrzeć na fakt ze z eukanuby, rc, ppp przeszłam na brita ( zawsze powtarzałam, że nie bede oszczędzać na psie, ale co poradze na to ze wyszło tak że ta najtańsza jemu najlepiej smakuje)
Mam jeszcze jedno pytanie...Gdybyście nie byli ograniczeni cenowo to jaka karmę byście dawali psom.

Posted

Ja orijen:evil_lol: I owczarka już mam zamiar mieć na orijenie;)
A przechodząc do brita, to mojemu starszemu po roku jedzenia lb sie przejadło, więc jak zjedzą jeszcze te 70kg, to kupię im seniora albo britowego albo arionowego, albo l&r brita. Dla urozmaicenia:p

Posted

salomea a nie jest tak, że RC przejeła firma materfodds ta co produkuje pedigree i od tego czasu RC poszedł na jakości? to nie ta sama karma co kiedyś, przynajmniej ja mam takie odczucia.
zakla zastanawiałam sie nad orijen to w tej karmie jest 70 % mięsa i 30 % warzyw i owoców, i karma nie zawiera zadnych soii itp. Tak?

Posted

Delfin napisał(a):

zakla zastanawiałam sie nad orijen to w tej karmie jest 70 % mięsa i 30 % warzyw i owoców, i karma nie zawiera zadnych soii itp. Tak?
Tak, to ta. Ja gdybym miała kasę na wykarmienie mamutów orijenem, to nawet bym się nie zastanawiała ;)
Moje psy też dobrze na bricie żyją:p

Posted

Delfin napisał(a):

Mam jeszcze jedno pytanie...Gdybyście nie byli ograniczeni cenowo to jaka karmę byście dawali psom.

Poszłabym na Acane prowadziłam na niej mojego pierwszego psa a teraz jak mi przybyło łap w domu i milion wizyt u weta lece na bricie.

Ale juz nie długo jak stane na nogi znowu przejde na Acane, z tym ze brita tez bede kupowac tak dla odmiany.

Posted

No i niestety( a raczej stety :)) pomysł z Britem nie wypalił, po tygodniu Pluto miał problemy z żałądkiem i dość czesto robił qpy, poza tym zaczął sie drapać. Więc od 2 dni jest na Nutro i jak narazie jest rewelacyjnie i mam nadzieje ze tak zostanie