Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lidka, kupujesz w arze?
Moj maly wazy ok.50kg, gruby-ok.54kg (schudl nareszcie :lol: )
Dawkowanie my friends:
waga psa gram na dzien
5-10kg 95-165g
40-50kg 465-550g

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zakla napisał(a):
Lidka, kupujesz w arze?
Moj maly wazy ok.50kg, gruby-ok.54kg (schudl nareszcie :lol: )
Dawkowanie my friends:
waga psa gram na dzien
5-10kg 95-165g
40-50kg 465-550g

Tak w Arze.
W domu sprawdzę dokładnie i Ci napiszę. Dzięki za dawkowanie.

Posted

Bo to ceny hurtowe. Ja za my friends place 100zl za 20kg, a tu sa za 56zl ;) Ja wlasnie chce tam kupowac, tylko srednio mam jak :lol: Ale musze sie z kims zgadac :) Czyli brit ma mniejsze dawkowanie, prawda? Bo te 20kg to moim chlopakom na 2,5 tygodnia wystarcza... :roll:

Posted

Ww linii boscha economic(my friends, dog, standart) nie przekonuja mnie wlasnie takie texty:
"Dzięki dobrej przyswajalności nadaje się dla szczeniąt i psów dorosłych." :roll: Wierzyc, czy nie wierzyc?

Posted

Sprawdziłam dawkowanie Brita dla dużych psów i wygląda tak:
25 kg - 260 dkg
30 kg - 290 dkg
40 kg - 360 dkg
50 kg - 430 dkg
60 kg - 490 dkg
70 kg - 550 dkg
80+ kg - 610 dkg

Posted

A kiedy jedziesz. I co ile jezdzisz? Bo mysle, ze dla nas dwa worki bylyby na miesiac... :roll: A bosch bedzie nam sie koczyl ok.15 grudnia ;) Bo zawsze jeszcze moge poprosic Iwonke :lol: Gdyby nie pasowalo:P

Posted

Śrenio jeżdżę raz w miesiącu. Myślę, że prze 15 będę się wybierać. Sprawdzę po południu ile mi jeszcze zostało i dam Ci znać.

Dzienny koszt karmienia psa o wadze 50 kg przy Bosch my friend wychodzi 1,50 zł, a Brit Large breed 1,65 zł. Oczywiście ceny hurtowe :D .

Posted

zakla napisał(a):
Hehe:) Czyli przy zwyklych bosch wychodzi prawie 3 zl. Wiec sie oplaca, nie ma co;)
PS. A moglabys ew. przywiezc na wystawe??;)

Jeśli jest takie samo dawkowanie to tak.

Jeśli dotrę do hurtowni przed wystawą (a raczej dotrę), to nie ma sprawy :D .

Posted

Vera napisał(a):
Brita ma w sprzedaży www.grandecane.pl , wygląda na dobrą cenę zwarzywszy że wysyłka kurierem gratis na całą Polskę .

dobra cena :o

Ja w hurcie Brita dla dużych psów kupuje za niecałe 58,00 zł. Ten dystrybutor ma ponad 115% marży. Nic tylko handlować karmą.

Posted

No cóż to nie hurtownia a sklep detaliczny a w cenie jest koszt transportu kurierem .... ja dowiadywałem się ile kosztuje przewóz kurierem 15 kg i nie są to małe pieniądze wiec jak widać zarabia raczej pare złotych ale zawsze to jest alternatywa dla tych co nie mają układów w hurtowni jak Ty !!! lub poprostu nie mają tej karmy w swojej okolicy !

TAKIM MYŚLENIEM DYSKRYMINUJESZ OSOBY Z MAŁYCH MIASTECZEK I WSI !!!

Posted

Ja jestem ze wsi :lol:
Ale i tak widzialam taniej... Przesylka to ok 15-18zl, wiec rzeczywiscie sporo... Na szczescie ma sie te znajoimosci ;) Przynajmniej psy nie jedza chappi..

Posted

zakla napisał(a):
Ja jestem ze wsi :lol:
Ale i tak widzialam taniej... Przesylka to ok 15-18zl, wiec rzeczywiscie sporo... Na szczescie ma sie te znajoimosci ;) Przynajmniej psy nie jedza chappi..

Faktycznie dobrze że psy nie jedzą marketowego :-) , Jesteś ze wsi .... ha ha ha z Jabłonnej do Warszawy jest 3 km i pewnie mieszkasz na jakimś osiedlu willowym.... ! strasznie daleko ..... a w Warszawie napewno bywasz codziennie ...... nie taką wieś czy małe miasteczka miałem na myśli.

• 2 weeks later...
Posted

No pierwszy wore kjuz otwarty, psy caly wczorajszy dzien przelezaly pod drzwiami pokoju, w ktorym byl worek. Dzisiaj z ok.3kg boscha zmieszalam troche brita, psy wcinaly az im sie uszy trzesly(oczywiscie wyrzucaly boscha a wcinaly brita:P) za kilka dni skonczy sie bosch to beda juz na samym bricie, mam nadzieje, ze im bedzie sluzyl ;)

Posted

Jak nam skończyła się karma ta którą zwykle jemy (tzn. Blondyna je) i coś trzeba było zjeść to kupiłam psicy pół kilo Brita dla seniorów tak na jeden raz, ale psinka odniosła się doń z lekką niechęcią ... zjadła 3 granulki i koniec ... :roll: ... dnia nastepnego susz stal nadal i zostal spozyty dopiero po domieszaniu mieska gotowanego 8)

Posted

Eee... To jakas inna ta Twoja sucz :lol: Moje chlopaki non-stop dyzuruja przy pojemniku, a jak im mieszam z reszta poprezdniego amu to wybieraja brita, a tamto wywalaja...:lol:

Posted

No wiec zaczynam chwalic;) Co prawda stosujemy dopiero od tygodnia, to juz zaczynaja pojawiac sie efekty:
1. Mlody ma znacznie mniej tlusta siersc(nareszcie!)
2. Koopy robia sie mniejsze i sa ciemniejsze
3. Zawartosc miski znika w mig;)

• 1 month later...
Posted

B]zakla[/B] kupujesz Brit dla psów dużych ras?? Jak tak to mogłabyś wrzucic tu skład karmy albo podać mi link do storny, na której bedzie podany dokładny skład??
Jestem rządna wiedzy:evil_lol: