Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ja wlansie bede zamawiala kolejny worek Brita tym razem activity.. bardzo sie nei rozni skaledm od junior large breed.. wiec kupie ten activity:)) mala sucz ma jeszcze z 6 kg ;p;p po meisiacu karmienia ta karma psow.. jetsem zadowolona... w przeciwienstwie z tym co jadly to jest to super karma:D:D a na taka tylko finansowo moge sobie pozwolic... 15 kg worek mamy juz 5 tydz.. i jeszcze jest.. a daje psu porcje na psa 40 kg:))))

Posted

asher napisał(a):
Zamówiłam duży worek Large breeda, dziś przyjedzie (82 zł za 15 kg to chyba przyzwoita cena?), zobaczymy, czy ta wersja też im podpasuje...

Ja Large Breed kupiłam za 15kg tylko 77,90 w Krakvecie ;)

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Ja Large Breed kupiłam za 15kg tylko 77,90 w Krakvecie ;)
Jak się doda do tego ponad 10 zł za przesyłkę, to wychodzi więcej niż 82 zł. Na dodatek nie ma co liczyć na dostawę jeszcze tego samego dnia ;)

Posted

anetta - ja to samo :) Tzn probki bylyby juz we wtorek, ale nie bylo mnie i dzis z awizem sama musialam isc na poczte. Dostalam 4 probki po 100g lamb&rice, miarke i ulotke. Nie ma nigdzie dawkowania - jak to wypada na powiedzmy 25kg psa?
Karma bardziej tlusta od acany, zapach przyjemny, psy zjadly cale 400g - jesli jutro nie bedzie sensacji, to zamowie najpierw 8kg, choc kusi 15kg za 115zl plus 2 kg karmy gratis (karmydodomu - sklep juz sprawdzony przeze mnie, jest ok) - chodzi mi ciagle o lamb&rice, bo u nas tylko taka w gre wchodzi.

Posted

Tufi, mowisz ze tluste? Te moje wogole nie sa tluste, az milo je sie bierze do reki :lol:
Wlasnie, mnie wkurzylo to ze nie ma nigdzie podane ile trzeba dawkowac :mad: wiec sypie tak na oko, tak jak to robilam z poprzednia karma :razz:
Kaji zasmakowalo (ale co jej nie smakuje, zje wszystko co znajdzie w misce :eviltong:) i raczej zamowie 15 kg :lol:

Sylrwia hahaha :drinking:

Posted

asher napisał(a):
Jak się doda do tego ponad 10 zł za przesyłkę, to wychodzi więcej niż 82 zł. Na dodatek nie ma co liczyć na dostawę jeszcze tego samego dnia ;)

Faktycznie, ja tego nie widze bo zamawiam 30kg a to już mi daje darmową przesyłke:cool3:

Posted

Na jamnika pisze na opakowaniu,że trzeba 120g (10kg psa)
A na psa 25kg pisze,ze 250g <--- to są wskazniki z Brita Adulta;), nie wiem jakie w waszych wersjach

Posted

na kazdym opakowaniu karmy jets tabelka orientacyjna ile karmy podawac psu... takze na stronie dystrybutora jest tabelka:))ja wczoraj zamowilam wlasnie 15 kg activiti:))) poprzednie 15 kg jeszcze mamy nieskonczone.. a ON je juz 5 tyg.. i daje mu wiecej tej karmy niz powinnam bo on to i tak spala... i ogolnie jestm zadowolona z tego zarelka:)

Posted

Mam liniacego psa i widze po prawie 3tygodniach jedzenia tej karmy,że teraz ma bardzo ładną sierść, po bricie. I caly czas sie zastanawiam czy moja dwojkie nie przerzucic na Adult bo one jedza Large Breed bo waza powyzej 30kg bo sa troszke tluste, a powinny wazyc mniej :roll:.

Posted

heh przerzuc.. moj Cekin wyrosl na chappi;/ od ponad meisiaca je brita junior large breed ale teraz zamowilam mu activity wlansie dlatego, ze bardzo od juniora nie rozni sie skladem.. am tylko pare rzeczy wiecej.. a pies to spala.. staram sie zeby cos robil aktywnie;p mala suczka po zimie przytyla.. i ona ma light&senior.. i schudla.. ale to etz napewno tadawka ruchu.. taka sama jaka ma ONek.. z tym, ze ona nie biega za aportem itp.. ale 10 km przy rowerku robi i biegnie doslownie.. bo ma maluskie lapki.. i ma worek 8 kg.. z tego dorzucam cekinowi troche do juniora;p i tak mu mieszam.. tzn juniora dostaje wiecej niz powinien plus troche tego alfy;p siersc tez maja fajne.. kupki ladne... no chyba, ze mlody cos zezre dodatkowo to niezbyt fajne kupki;p ale to normalne..ja za mieisac chyba malej kupie 8 kg adulta dla malych.. i bede jej dawac meiszane.. jesli schudla i biega z 20 razy wiecej niz zima gdzie tylko na siusiu wychodizla bo sniegu nie lubi;p

Posted

Już mówie jak ja zamówiłam z dostawą do domciu za 75 zł o ile pamietam.
Zgubiłam tel do tego Pana co mi przywiózł,ale by go zdobyc zrobiłam tak:zadzwoniłam do firmy:048 3846623,poprosiłamo numery hurtowni z którymi współpracuja w Warszawie.Dostałam 3 telefony-w jedno miejsce udało mi sie dodzwonić.Tam poprosiłamo numer przedstawiciela który działa na terenie mojej gminy tj.Zoliborz/Centrum-pani dała mi numer.Potem zadzwoniłam i powiedziałam ze jestem hodowcą i chce zamówic wiekszą ilośc karmy- 2x 15 kg.Pan powiedział ze przywiezie i za 2 dni miałam juz w domciu.
Jesli ktoś ma firme to chyba może zamówic hurtowo jeszcze taniej.

Posted

dobre i tyle:p :p
u mnie w wiaderku zmieszna resztka lighta z activem-mieszanka wybuchowa,dziadek jakiegoś strasznego spida dostał:crazyeye: :lol:

Posted

Chce pokazac jaka zmiana zaszlan po prawie miesiacu karmienia Delty Britem:cool3: Jaka ladna siersc blyszczaca ma teraz
Tak wygladala przed zejsciem na Brita

A tak po Bricie

Posted

o rany:crazyeye:
rzeczywiście widać sporą różnice!!!
u mnie pan pies też sie poprawił,ale raczej poszło mu w brzuch i talie:evil_lol: :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

No to w koncu moge sie wypowiedziec :)
Karme zamowilam w sklepie karmydodomu (wersja lamb&rice), dostalismy gryzak do czyszczenia zebow gratis :) Mamy karme jakies poltora tygodnia-dwa i:
- kupki male, zbite, brak gazów - trawienie na 5
- psy nadal chetnie jedza karme, nie wybrzydzaja, nie trzeba dosmaczac, co zdarzalo sie po kilku dniach jedzenia nawet pro plana z lososiem - smakowitość na 5
- brak alergii, sierść przestała wypadać tonami - efekty skórne na 5
Jesteśmy bardzo zadowoleni z BRITa, ubyło juz 1/3 worka i na razie pozostaniemy przy tej karmie.
Kuleczki w duzym worku faktycznie nie sa tak tluste, jak byly w probkach - ale w niczym mi to nie przeszkadza.

Kara_TC - co to za bullik na spacerze?

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:razz:kurcze chyba się skuszę , próbkę wciął w sekundzie więc może...:razz:
To spróbuj :lol:. Ja narazie myślę o innej karmie, ale jeśli z nią coś będzie nie tak, a raczej pies będzie miał zastrzeżenia to przechodzę na Brita :lol:.