ASICA Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 mi wychodzi że jedna zwykła szklanka( nie czubata ) to 100 gram adulta. Quote
KaRa_ Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 We wtorek albo srode ma dojsc do mnie brit;) zamowilam 15kg Adult, i 15kg Large Breed bo nie wiedziałam,które będzie dobre dla wszystkim psow bo mam male i srednie psy ale teraz cos mi sie wydaje,ze Adult;). u mnie wprawdzie ok 40kg idzie miesiecznie karmy ale pozniej zamowie jeszcze. Quote
anetta Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 Nie przyslali mi, nie bede na nia czekac, strzelam focha :diabloti: i kupie lub zamowie kilogram :lol::lol: A w Kakadu na Bemowie nie ma na pewno. ASICa, w jakiej zamawiasz hurtowni i gdzie to jest? :razz: Quote
magia Posted April 16, 2006 Posted April 16, 2006 Do nas karma tez już dotarła i psom smakuje. Ale nie wiem czy nie daję im za mało :(. Tzn daje tyle co zalecają. Ale gotowanego dostawały po 2 miski a tego wychodzi tylko jedna i nie wiem czy nie sa głodne :( Quote
sylrwia Posted April 16, 2006 Posted April 16, 2006 Wez pod uwage to że suche zawsze pod wpływem wody pęcznieje i zwieksza swoja obietość. Takze moze wizualnie pies je mniej ale po dodaniu wody objetosc tego sie powieksza juz w brzuszku dlatego nie widac. Kiedys wziełam psa ze schroniska dla dziadkow i zanim pojechalismy do nich troche pobył u mnie w domu. Dostał jesc własnie suche. Rzucił sie na to jedzenie strasznie i wrąbał tego kupe - pewnie zapakował sie na maksa tym jedzeniem bo jak tylko zapił wodą to po niedługim czasie zwrocil nadmiar jedzenia ktory sie nie miescil w wyniku pecznienia suchego w brzuszku. Quote
Agama Posted April 16, 2006 Posted April 16, 2006 anetta wyslalam CI niformacje gdzie zamawiac:lol: Quote
zakla Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 A znacie moze jakies inne hurtownie w Wawce procz ary, w ktorych sprzedaja brita? Quote
ASICA Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 Sylrwia dzisiaj dopiero przyszło i od razu wysłałam do Ciebie. do soboty powinno dojśc(mam nadzieje ze w całosci) Quote
sylrwia Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 Swieta to przestoje były. A starczyło znaczków i zmieściła sie bez problemu? :loveu: Quote
ASICA Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 znaczków było za dużo(szkoda ze przykleiłaś:-( ) zmiesciło sie ale tak prawie na styk(zawinełam jeszcze w ręcznik papierowy) powinno dojśc w całosci:p Quote
sylrwia Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 :buzi: Bardzo dziekuje. Znaczki musialam poprzyklejac bo bym sie pogubila ile i jakich, na która koperte bo troche listów wysyłałam.:loveu: Quote
Ludek Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 BORA napisał(a):... zapytałam na forum Krakvetu o karmę Brit i jej porównanie do Acany. Odpowiedziano mi, że Brit jest karmą o klasę gorszą od Acany. W jaki sposób zostało określone, że Brit jest gorszy od Acany? Teoretycznie to ta sama klasa karmy. W kazdym razie na opakowaniach oby firm jest napisane premium. Quote
KaRa_ Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Dziś mioje dostały BRITa i widac,ze posmakowal im bo sie odrazu na miski rzucily:razz: Quote
Agamtb Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Ufff, przebrnęłam przez wątek, ale też sporo się dowiedziałam. Właśnie stoję przed wyborem karmy dla mojej suni. Mam ją od tygodnia, jest ze schroniska i ma 3 latka. Jest mieszańcem:) Chciałabym ją karmić karmą premium, ale ceny są dość wygórowane. Poczytałam o Bricie......brzmi zachęcająco i cenowo jest całkiem ok. Fruzia póki co wcina wszystko co jej dam, ale nie wiem co jadała wcześniej.....Zaraz zamówię próbki, może mi przyślą, a jutro obejdę gdyńskie sklepy zoologiczne. Myślałam początkowo o Dog Chow Puriny, ale naczytałam sie, że to ciut lepsze Chappi, więc zrezygnowałam.... Pozdrawiam/ Aga Quote
BORA Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Ludek napisał(a):W jaki sposób zostało określone, że Brit jest gorszy od Acany? Teoretycznie to ta sama klasa karmy. W kazdym razie na opakowaniach oby firm jest napisane premium. Wiem, że obie są premium, dlatego zapytałam o Brita i nie tylko i taką właśnie dostałam odpowiedź. Nie wiem jak to zostało określone, jak chcecie to dopytajcie ;) TU jest link do mojego pytania: Quote
sylrwia Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 ASICA przesyłka dziś doszła. :sweetCyb: Bardzo dziękuje. :multi: :loveu: Koperta wyglądała jak wyjęta psu z gardła. :mad: A miareczka była pognieciona ale dało sie ja naprawić, pod wpływem wrzątku wróciła do swojego poprzedniego formatu. :p Choc mam małe pękniecie, ale w niczym nie będze przeszkadzać. Faktycznie kształt jest nie poręczny, można w niej kwiatki posadzić.:eviltong: Quote
ASICA Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 no to życze przyjemnego używania:p kochana nasza poczta polska:angryy: a migneła mi taka myśl żeby na kopercie nakleić,,uwaga szkło'' może jakiś pocztowiec na niej usiadł?:diabloti: no ale najważniejsze ze naprawić sie dało! Quote
KaRa_ Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Moje psy jedzą już od tygodnia BRIT ;) Wyglada na to,ze karma ta im sluzy;) . I co jeszcze chcialam powiedziec bardzo malo sie jej podaje,ze czasem mysle czy one czasem glodne nie sa:lol: :lol: :lol: Quote
marmara_19 Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 heh dokladnie.. chcoiaz moja mala sucz to je mniej nizeli powinna nawet przy dawce "odchudzajacej" tej karmy;/ z kolei roczny owczar to by zjadl wszystko;p;p niezaleznie od ilosci;p;p takw iec jemu musze kontrolowac;p a i tak dostaje dawke zarcia na 40kg psa a wazy tylko 30;/ Quote
gmt Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Moja bestia zjadla dzis cala miske Brita dla duzych juniorow sama bez dodatkow typu mieso, itp bylem w szoku bo zadnej karmy nie jadl z samej - trza bylo robic z tego zupelnie cos innego smakowo aby laskawie zjadal obserwuje dalej pozdrawiam Quote
magia Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 no do nas już jadą 2 kolejne worku Brita :) Pierwszy ze smakiem zjedzony, psy zadowolone, my też. W prawdzie dostają więcej nież porcja podana na opakowaniy a dokładnie raz więcej. Tym razem zamówiliśmy jeden worek activity i jeden normalny :) Quote
sisay Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='BORA']Wiem, że obie są premium, dlatego zapytałam o Brita i nie tylko i taką właśnie dostałam odpowiedź. Nie wiem jak to zostało określone, jak chcecie to dopytajcie ;) TU jest link do mojego pytania: A to ciekawe... bo w odpowiedziach na Twoje pytanie padlo stwierdzenie, ze w Bricie i Arionie nie ma bardzo waznej glukozaminy i siarczanu chondroityny, a prosze co skopiowalam ze strony Krakvetu: "Skład: mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (min. 35 %), ryż, kukurydza, pszenica, pulpa buraczana, drożdże, tłuszcz drobiowy, olej z łososia, minerały, glukozamina, siarczan chondroityny, DL-metionina, L-lizyna, miedziowy siarczan pięciowodny (CuSO4 x 5H2O), witamina A, witamina D3, witamina E." Opis dotyczy Brita, w Arionie opis karmy jest bardzo ubogi, nalezaloby przeczytac info z opakowania chyba. :roll: no i co w zwiazku z tym? jest brit lepszy od Acany czy nie? :) Quote
ASICA Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 czy jest to możliwe że od Brita psy mi z czarnych zrobiły sie lekko brązowe??:oops: Quote
marmara_19 Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 mzoe to od slonca??moje koloru siersci nie zmienily;p tzn ONek zmeinia jeszcze caly czas szate swoja;p ale czarne jest bardzo czarne:))) Quote
ASICA Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 obydwa na grzbiecie są czarne a po bokach lekko brązowe:roll: łapiny też mają brązowawe. Quote
Recommended Posts