Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

We wtorek albo srode ma dojsc do mnie brit;) zamowilam 15kg Adult, i 15kg Large Breed bo nie wiedziałam,które będzie dobre dla wszystkim psow bo mam male i srednie psy ale teraz cos mi sie wydaje,ze Adult;). u mnie wprawdzie ok 40kg idzie miesiecznie karmy ale pozniej zamowie jeszcze.

Posted

Nie przyslali mi, nie bede na nia czekac, strzelam focha :diabloti: i kupie lub zamowie kilogram :lol::lol:
A w Kakadu na Bemowie nie ma na pewno.

ASICa, w jakiej zamawiasz hurtowni i gdzie to jest? :razz:

Posted

Do nas karma tez już dotarła i psom smakuje. Ale nie wiem czy nie daję im za mało :(. Tzn daje tyle co zalecają. Ale gotowanego dostawały po 2 miski a tego wychodzi tylko jedna i nie wiem czy nie sa głodne :(

Posted

Wez pod uwage to że suche zawsze pod wpływem wody pęcznieje i zwieksza swoja obietość. Takze moze wizualnie pies je mniej ale po dodaniu wody objetosc tego sie powieksza juz w brzuszku dlatego nie widac.
Kiedys wziełam psa ze schroniska dla dziadkow i zanim pojechalismy do nich troche pobył u mnie w domu. Dostał jesc własnie suche. Rzucił sie na to jedzenie strasznie i wrąbał tego kupe - pewnie zapakował sie na maksa tym jedzeniem bo jak tylko zapił wodą to po niedługim czasie zwrocil nadmiar jedzenia ktory sie nie miescil w wyniku pecznienia suchego w brzuszku.

Posted

znaczków było za dużo(szkoda ze przykleiłaś:-( )
zmiesciło sie ale tak prawie na styk(zawinełam jeszcze w ręcznik papierowy)
powinno dojśc w całosci:p

Posted

BORA napisał(a):
... zapytałam na forum Krakvetu o karmę Brit i jej porównanie do Acany. Odpowiedziano mi, że Brit jest karmą o klasę gorszą od Acany.

W jaki sposób zostało określone, że Brit jest gorszy od Acany?
Teoretycznie to ta sama klasa karmy. W kazdym razie na opakowaniach oby firm jest napisane premium.

Posted

Ufff, przebrnęłam przez wątek, ale też sporo się dowiedziałam. Właśnie stoję przed wyborem karmy dla mojej suni. Mam ją od tygodnia, jest ze schroniska i ma 3 latka. Jest mieszańcem:) Chciałabym ją karmić karmą premium, ale ceny są dość wygórowane. Poczytałam o Bricie......brzmi zachęcająco i cenowo jest całkiem ok. Fruzia póki co wcina wszystko co jej dam, ale nie wiem co jadała wcześniej.....Zaraz zamówię próbki, może mi przyślą, a jutro obejdę gdyńskie sklepy zoologiczne. Myślałam początkowo o Dog Chow Puriny, ale naczytałam sie, że to ciut lepsze Chappi, więc zrezygnowałam....
Pozdrawiam/ Aga

Posted

Ludek napisał(a):
W jaki sposób zostało określone, że Brit jest gorszy od Acany?
Teoretycznie to ta sama klasa karmy. W kazdym razie na opakowaniach oby firm jest napisane premium.

Wiem, że obie są premium, dlatego zapytałam o Brita i nie tylko i taką właśnie dostałam odpowiedź. Nie wiem jak to zostało określone, jak chcecie to dopytajcie ;)
TU jest link do mojego pytania:

Posted

ASICA przesyłka dziś doszła. :sweetCyb: Bardzo dziękuje. :multi: :loveu: Koperta wyglądała jak wyjęta psu z gardła. :mad: A miareczka była pognieciona ale dało sie ja naprawić, pod wpływem wrzątku wróciła do swojego poprzedniego formatu. :p Choc mam małe pękniecie, ale w niczym nie będze przeszkadzać. Faktycznie kształt jest nie poręczny, można w niej kwiatki posadzić.:eviltong:

Posted

no to życze przyjemnego używania:p
kochana nasza poczta polska:angryy:
a migneła mi taka myśl żeby na kopercie nakleić,,uwaga szkło''
może jakiś pocztowiec na niej usiadł?:diabloti:
no ale najważniejsze ze naprawić sie dało!

Posted

Moje psy jedzą już od tygodnia BRIT ;) Wyglada na to,ze karma ta im sluzy;) . I co jeszcze chcialam powiedziec bardzo malo sie jej podaje,ze czasem mysle czy one czasem glodne nie sa:lol: :lol: :lol:

Posted

heh dokladnie.. chcoiaz moja mala sucz to je mniej nizeli powinna nawet przy dawce "odchudzajacej" tej karmy;/ z kolei roczny owczar to by zjadl wszystko;p;p niezaleznie od ilosci;p;p takw iec jemu musze kontrolowac;p a i tak dostaje dawke zarcia na 40kg psa a wazy tylko 30;/

Posted

Moja bestia zjadla dzis cala miske Brita dla duzych juniorow

sama bez dodatkow typu mieso, itp

bylem w szoku bo zadnej karmy nie jadl z samej - trza bylo robic z tego zupelnie cos innego smakowo aby laskawie zjadal

obserwuje dalej
pozdrawiam

Posted

no do nas już jadą 2 kolejne worku Brita :) Pierwszy ze smakiem zjedzony, psy zadowolone, my też. W prawdzie dostają więcej nież porcja podana na opakowaniy a dokładnie raz więcej. Tym razem zamówiliśmy jeden worek activity i jeden normalny :)

Posted

[quote name='BORA']Wiem, że obie są premium, dlatego zapytałam o Brita i nie tylko i taką właśnie dostałam odpowiedź. Nie wiem jak to zostało określone, jak chcecie to dopytajcie ;)
TU jest link do mojego pytania:
A to ciekawe... bo w odpowiedziach na Twoje pytanie padlo stwierdzenie, ze w Bricie i Arionie nie ma bardzo waznej glukozaminy i siarczanu chondroityny, a prosze co skopiowalam ze strony Krakvetu:

"Skład:
mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (min. 35 %), ryż, kukurydza, pszenica, pulpa buraczana, drożdże, tłuszcz drobiowy, olej z łososia, minerały, glukozamina, siarczan chondroityny, DL-metionina, L-lizyna, miedziowy siarczan pięciowodny (CuSO4 x 5H2O), witamina A, witamina D3, witamina E."

Opis dotyczy Brita, w Arionie opis karmy jest bardzo ubogi, nalezaloby przeczytac info z opakowania chyba.

:roll: no i co w zwiazku z tym? jest brit lepszy od Acany czy nie? :)