MoniŚ Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Chodziło mi o to, że w sklepach wietrzeją. Ja wór zamierzam kupic, ok 75zł kosztuje, chociaz mogłabym w woj. lubelskim poszukac hurtowni i kupić taniej.Ale nie wiem czy są :( PS. Czy można kupić oddzielnie pojemniki na karme? Żeby nie wywietrzała? Quote
sylrwia Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Mi akurat udało sie dostac pojemniki do poprzednich karm. Ale na pewno można zakupić taki pojemnik. W telekarmie sa za niecałe 20 zl ale tam nie maja brita. Nieraz pojawiaja sie na allegro pojemniki ale czesto jest tak ze wlasciciele sklepow zamiast dodac do karmy jako gratis, nie dodaja takich pojemnikow a potem sprzedaja inna droga. Quote
Tośka_m Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Włączam się do wątku :razz: Mój piech dotychczas jadł purinę pro plan, z której jesteśmy całkiem zadowoleni. Wiem, że nie jest to karma najlepsza na świecie, ale niestety mam ograniczone możliwości finansowe, które skutkują tym, że to ja jem mniej żeby tylko wystarczyło kasy na kupno żarcia dla psa :cool3: Zastanawiam się czy przejść na brita. Tylko wspominacie, że ma duże granulki. Wiecie może jak to jest z małymi psami? Bo nie mają w ofercie karmy specjalnie dla małych psów. Jak duże ma ona kulki? Quote
ruda_asia Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Już wiem,że ta karma jest tym czego szukałam!! Quote
la_pegaza Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 zamawiam w Krakvecie, bo jeszcze Proformance dla rudej bestii biorę :lol: Quote
la_pegaza Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 mamy Brita adult large breed, jakbyś chciała na próbę to z 1-2kg z chęcią odtsąpimy :evil_lol: Quote
Tośka_m Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Domniemam, że kuleczki large breed są większe od mojego psa :lol: Możesz dać namiary na Krakvet? Oni mają w miarę konkurencyjne ceny? Quote
zakla Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Tośka, adult zwykly ma male granulki. Ogolem wszytsko co nie jest large breed ma male granu8lki, niestety lacznie z senior/light jak i activity, oraz sensitive ;) Quote
Tośka_m Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Dzięki za info Żakla :) Powiedzcie mi jeszcze jakie jest dawkowanie dla małych psów (8 kg), bo wcześniej podawałyście jakie jest dla dużych. Szukałam w necie ale ja chyba jakaś niekompletna jestem, bo nie mogę nigdzie znaleźć tego dawkowania :p Quote
zakla Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Oj Tosiu Tosiu:eviltong: Adult dla psa 10kg to 120g, activity 120 i przy b.duzym wysilku 145g, light/senior 120g i lamb&rice tez 120. Przy czym dla 5kg jest przecietnie 70g, wiec podejzewam ze dla Ozika ze 100g bedzie w sam raz ;) Quote
Tośka_m Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Tośki mają to do siebie, że czasem są zakręcone jak słoik, trzeba im to wybaczać i kochać je za to :grins: Dzięki za łopatologiczne wytłumaczenie :loveu: Quote
zakla Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Kochamy mimo zakrecenia ;) I psze bardzo, cala przyjemnoisc po mojej (prawej) stronie:p Quote
MoniŚ Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Ja polecam zamawiac w sklepie internetowym psiraj, ceny są super i znizki. Spytałam sąsiada który ma zoologiczny ile by mnie to wyniosło, jakby kupil w hurtowni dla mnie, powiedział że 85zł :shake: a w sklepie internetowym kosztuje 75zł :/ . Zakla w której hurtowni kupujesz? Od producenta? Quote
zakla Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Teraz kupuje w Arze, ale szczerze mowiac szukam czegos blizej...:roll: Quote
gmt Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 dzieki serdeczne ! a jak psina dotad jogurtu nie jadala to nie bedzie miala problemow ze strony ukladu ? no i banalne pytanie jogurt naturalny ? Quote
Tośka_m Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Nie powinien mieć problemów ze strony układu. Ale jeżeli nigdy nie jadł to może mieć jogurty i wszelkiego typu ustrojstwa w głębokim poważaniu :lol: Mój patrzy na mnie jak na wariatkę jak mu karmę czymś tak usiłuję podlać :cool3: Naturalny jak najbardziej. Chyba, że zasmakuje w bananowych :evil_lol: Quote
gmt Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 dzieki to postestuje :D jak ktos znajdzie tanio karme w okolicach Poznania prosze tez o informacje :D Quote
leszekpw Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Witam. Moj owczarek niemiecki 16 miesieczny po zakupie BRIT activity nie chce go jsc sabo mu to idzie. Inne karmy jadl. I do tego ten zapach powachajcie, smierdzi jakby lekami. Fuj. Quote
la_pegaza Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 u mnie odwrottnie. Owczarek 8-letni, wcześniej na Arionie, teraz ma karmę mieszaną z Britem zanim zupełnie przejdzie, a Brita wyjada, kulki Ariona wypluwa. Każdy pies ma inny gust ;) Quote
zakla Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Lekami?:lol: Moje psy lekarstw nie ruszaja, a large breed i seniora bardzo chetnie:cool3: Ogolem jest to najlepiej przez nie jedzona karma do tej pory, i najbardziej im sluzy :p Quote
Aten@ Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 zamowilam dzis brit adult lamb&rice - mam nadzieje, ze suce bedzie smakowac :) Quote
MoniŚ Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Ja mam zamiar zamowic, ale nie mam kasy narazie :/ tzn mum nie chce dac... PS. Nawet nie wiem gdzie zamówić, w psimraju ceny są ok, 10zł taniej niz bym w zoologicznym zamówiła (:/) Quote
Aten@ Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 MoniŚ napisał(a):PS. Nawet nie wiem gdzie zamówić, w psimraju ceny są ok, 10zł taniej niz bym w zoologicznym zamówiła (:/) ja zamawialam w krakvecie. Zamowienie powyzej 99zl dostarczaja gratis kurierem. Quote
Recommended Posts