Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ostatnio zakupiłam 1kg Light&Senior dla psów moich rodziców. Mam nadzieję, że zasmakuje ;) Jeśli zasmakuje, to kupię im w maju duży worek - jeśli będzie z mojej kasy to rodzice nie będą mogli nie przyjąć prezentu ;)
Muszę się wziąc za te psiaki, bo rodzice zimą za bardzo im dogadzali twierdząc, że "pies zimą musi mieć trochę tłuszczyku, to naturalne" :roll:
Dlatego teraz podczas każdego pobytu w Czwie funduję im długie i pełne atrakcji spacery i postaram się je przerzucić na tego Brita. No i oczywiście zero dokarmiania, do czego moich rodziców będzie bardzo ciężko przekonać :roll: Dziwne jest to strasznie, że ludzie krzywdzą swoje psy "z miłości"..

Posted

jak wcześniej polecałam tak teraz nie,kupy strasznie śmierdzące i za luźne ,a z psa prawie tyle samo wychodziło niemalże niż weszło:shake::shake::shake:

Posted

My wcinamy Brita hmmm chyba ze 6 worek i muszę powiedzieć, że jestem zaskoczona. Pieski chętnie jedzą, sierść jest ładna, gazów prawie nie ma. Nieraz kupki są takie sobie ale nie złe.

Posted

Witam. Jestem "nowa" ale chcę się podzielić spostrzeżeniami o bricie. Moim psiakom karma ta smakuje pies je "jagnięcinę z ryżem" ze względu na swoją chorobę.Przedtem jadł boscha,acanę ale tamte karmy mu nie podchodziły miał luźne, wielkie placki kupska a i przeciągi nie bardzo pomagały tak strasznie bączył.W tym bricie nie ma ani kukurydzy ani pszenicy pies ładnie wygląda a kupki są w miarę normalne (jedynie końcówka jest luźniejsza (ale to przez chorobę)),natomiast sunia je lighta i ma się też dobrze.Ładnie wyglądają.Mogę powiedzieć że trafiłam w "10" z karmą bo zarówno cenowo jak i pod względem "zjadliwości" jesteśmy - ja i moje psy - zadowoleni.Pies je już chyba 5 worek 15 kg a sunia 2 też 15 kg ale ona je trochę mniej i dlatego

• 2 weeks later...
Posted

A my spowrotem wróciłysmy na 'starego' poczciwego Brit'a :)
Z tego o ostanio patrzyłam to wyszła jakaś nowa eghym .. kolekcja? xD Care :) kupił ktoś? ;>

Posted

Kupowałam 1 kg woreczki Brit Care- rybną, dla aktywnych, large breed- dosypywałam do Acany, suki jadły dość chętnie, ale jak kupiłam tego w sumie prawie 10 kilo i zaczęłam dawać samo to zaczęło sie wybrzydzanie, no i hmm kupki jakby mniej ok... wróciłam do Acany, pozostałego Brita Care dosypuję po trochu. Mimo wszystko jestem z tego Brita zadowolona, tylko moje psice są dość wybredne. Skład jest fajny, Activity ma takie tłuste kulki, Large dość duże, rybne za to są malutkie.

Posted

O ile pamiętam (skończyły nam sie najwcześniej) to tak, ale niezbyt intensywny w porównaniu np z proplanem. Moim czterem rybne smakowały najbardziej. No, jedna nie jest dobrym testerem bo ona kocha jeść wszystko, byle dużo ;)

Guest ursa81
Posted

Brit spełnia wymagania co do klasy premium. Nic ponadto, co nie znaczy, że to mało :) Brit Care jest podobno klasy super premium, choć nie ma norm opisowych co do tej klasy (i często gorsze karmy niż klasy premium mogą na opakowaniach bez łamania prawa umieszczać napis "super premium") ale akurat Brit Care składowo wygląda na świetną karmę, lepszą niż Brit więc uważam, że nie jest oszukiwaniem konsumentów nazywanie tej karmy "super premium". Nie karmiłam ani jedną ani drugą, opieram się wyłącznie na podanym składzie.

Posted

Tosia dotychczas szamała Brita i wydaje mi się, że wygląda po nim całkiem dobrze, myślę że karma jest godna uwagi, szczególnie biorąc pod uwagę to, w jakiej jest cenie.

Posted

Ja chyba zamowie z neta 2kg bo u mnie w sklepie zoologicznym nie maja:shake: :shake:

A do tej pory karmiony byl domowym na zmiane z jakimis marketowkami:oops:

Teraz tez chcialabym karmic domowym ale czasmai suche tez potrzebne.
Czytalam duzo rzeczy o bricie i chyba sie na niego zdecyduje.

Tylko ktos moglby mi napisac ile wynosi dzienna dawka dla psa wazacego- 12kg

Guest ursa81
Posted

Arachne napisał(a):
Tam jest dawkowanie karmy o które prosiła Marta_Ares.

Achhhhh :)

Posted

Moja suka kończy własnie jeść Brit Light&Senior. I pod koniec moge powiedziec- na poczatku szał za karma. Jednak szybko wysychała na wiór. Mimo podawania dawek light suka przytyła- teraz znowu musze ja dodchudzac. Kupy zmiennie- raz rozwolnienia raz twarde że pies się meczył.
Weterynarz kazał odstawic karme. No i na koniec suka zaczęła sie strasznie skrobac. O wdęciach i gazach nie wspomne.
Wracamy do karmy z jagniecina- żedne light tylko zwykła adult a zmniejszamy dawki. Weterynarz obliczył dawkę i zobaczymy.
No i te końcówke to juz jakos tak niechetnie zjada.
generalnie karma ma fajny skład ale nie kazdemu psu musi pasowac. Ja skusiłam sie na nia po pozytywnych komentarzach, ale okazało sie że to karma nie dla mojej suki.