Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja też kupuje ma telekarmie ale brita już nie kupie :shake:
mój piesio tylko wetknął nos do wora i uciekł , mozecie tylko wyobrazic sobie moje zdziwienie i całe 15kg poszło na straty nie mogłam go nawet na troche namówić nawet wymieszane z inną karmą oddzielał normalnie szok:roll:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Możesz sprzedać albo dać do schroniska, a nie od razu pisać, ze poszło na straty ;)

Lighta kupiłam w KrakVecie, ale zwykły adult u mnie w zoologu kosztuje bodajże 69zł.

Posted

Guciek napisał(a):
Lighta kupiłam w KrakVecie, ale zwykły adult u mnie w zoologu kosztuje bodajże 69zł.

Wow! :-o u mnie w ogóle nie ma Brita. Juniora zamawiam w telekarmie, ale jak przejdziemy na adulta, to w krakvecie jest taniej :)

Posted

Brit to najlepsza karma za najmniejsze pieniądze,taniej i lepiej już nie ma.
Karma klasy premium ,więc proszę się nie spodziewać cudów.:crazyeye:
Ale o niebo lepsza od Chappi lub Pedigree.

Posted

Kupując nową karmę nie należy od razu brać worka 15kg,bo psu może karma nie smakować lub powodować rozwolnienie i zostaniemy z problemem .Wszyscy producenci proponują opakowania 1kg i należy z nich korzystać.Oczywiście karma w opakowaniu 1kg jest droższa,ale niezjedzone 14,5kg to chyba większy kłopot

Posted

[quote name='ATLANTYDA']To dla porównania brit adult z royal cani maxi adult
http://images25.fotosik.pl/123/9c35ddfe60008080med.jpg
Brit
http://images28.fotosik.pl/124/5222572e164876aamed.jpg
royal
http://images27.fotosik.pl/123/146b6d70745a4e99med.jpg
kolor zapach podobne royal jest tłuściejszy .
Porównanie na podstawie wielkości granulatu?
Jeśli tak to porównaj Royla maxi i Brit large , czy są podobne w rozmiarze? TAK!!!!

Posted

Nie chodził mi tylko o wielkość . Akurat Brit larg nie mam ,kiedyś miałam junior larg ale już nie pamiętam tych granulek tak dokładnie, średnie chyba były .
Fotki to tak w ramach ciekawostki kiedyś ktoś pytał o wielkość granulatu dla seniorów.Może masz jakieś fotki karmy dla porównania chętnie zobaczę .
SOS sfora zmień fotki na linki w swoim poście

Posted

Ja moim psom podaje Brita już dość długo i trzymają się świetnie, tylko szczeniakowi kupuje Hillsa. Nie da się ukryć,że jest różnica Hillsa i Brita...ale jakbym miała dla całej 6kupować Hillsa to bym zbankrutowała:lol:Bo Worek Hillsa kosztuje mnie jak niecałe dwa Brita;).
Ale moje burki mają się dobrze po tej czeskiej karmie nie są wystawiane bo sa kundelkami, nie są uczuleniawcami wiec mogą spoojnie ją jeść, a szczenior je Hillsa bo rośnie wiec wolałam więcej zainwestować w szczeniaka.

Posted

Brit jest ok karmią nim też Husky i Alaskany,inne biorące udział w zawodach w + ewentualni w okresie bardziej intensywnego wysiłku jakieś dodatki kaloryczne ale ogólnie to dobrze się sprawdza .

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Witaj :p.
Przeglądnęłam wstecz i widziałam ze miałaś odp bo były foty porówn .karmy z 2zł .

Wiem już dlatego raczej nie kupię bo za duże :shake:

A tak poza tym to już się zbliżam do Twojej galerii tylko idzie mi to jak krew z nosa takie mam zaległości że szkoda gadać :shake:

Posted

Kończymy właśnie 15kg worek Brita, byłam z niego zadowolona, moja sucz chyba też ;) Sierść ładna, lśniąca, koopy tez fajne :lol:
Jak już pisano, za tą cenę, to dobra karma, w porównaniu np. z Pedigree...Teraz przenosimy się jednak na Acanę.

Posted

Po 2 tygodniach użytkowania Brita może coś napiszę.
- Psy jedzą od razu, Kulka jak szalona.
- Ładne (małe) kupki Kulki.
- Narazie brak bączków (ale u Kulki nigdy nie było)

Muszę dłużej używac tej karmy, żeby więcej napisać.

Guest contemplatio
Posted

Ja jestem zadowolona z Brita, zarówno z ceny jak i składu. A pierwszy raz dostałam ją od znajomej Czeszki, która mieszka ze mną po sąsiedzku, jeeszcze jak tej karmy u nas nie było...

Jej rottweiller je Brit, ma osiem lat i doskonała formę :) Moja Kira, owczarek neimiecki tez je brit... i tez zadowolona. Sierść sliczna, lśniąca, nie przetłuszcza się, bez problemu z trawieniem itd. :lol:

Karma naprawdę jest świetna, tam do kupienia tylko u weta, naprawdę jest to klasa premium, podobno najwyższe oceny na czeskim rynku :)

Pytanie do osób z okolic Warszawy, coś mi sie obiło o uszka, że macie znajomą hurtownię??? Możecie mi pomóc? Jestem nowa na forum i totalnie zielona, jeśli chodzi o samopomoc chłopską ;) :oops: Nie wiem kto, co, gdzie i w czym może pomóc... Będę wdzięczna, jeżeli ktoś pomoże w zakupie karmy taniej...U nas w zoologicznym masakrycznie zdzierają kasę :-( a ja biedny studencina, cóż...

A tu link do testów karm w USA http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/

Posted

my jemy brita i jest calkiem spoko. normalne kupy, energia w porzadku. cacy :) psom smakuje. teraz jednak chcialabym urozmaicic i na próbe kupilam royala i nutre

a i na poczatku brita mielismy strasznie smierdzace bąki, az w pewnym momencie chciałam zmienić karme ;) ale przeszło