Olusia Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Na początku Diana nie chciała jeść Brita, dawałam jej Brit'a zamiast smakołyków i od razu go polubiła. A teraz wciana aż jej się uszy trzęsą. Jestem bardzo zadowolona z tej karmy - Diana go uwielbia. Quote
Cala2 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Do kupujących w W-wie w hurtowniach - czy mogę w takiej hurtowni kupic mniej niz 15 kg karmy np Brit Junior i np jakies drobiazgi (zabawki, gryzaki)? czy musze kupic na min. 15 kg karmy ? Pozdrawiam Quote
Guciek Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 ja dziś po długiej przerwie kupiłam 15kg worek Adulta. Zobaczymy, czy teraz też nie będą wybrzydzać ;) Quote
zakla Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Cala, w arze bez problemu możesz kupić mneijsze opakowanie i wiele innych rzeczy. Jak w innych, tego nie wiem. Quote
Cala2 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 zakla - dzięki za info, właśnie o arę mi chodziło, tam mam chyba najbliżej. Quote
zakla Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Tylko pamiętaj, że żeby tam zrobić zakupy, to musisz mieć firmę, która zajmuje się asortymentem zwierzęcym...:roll: Quote
Asti Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Ja właśnie zamawiam 1 kg na Animalii :) Mamie cena się podoba, skład też jest fajny ;) Jak zasmakuje to duży worek :D Jednak nie Eukanuba... Quote
Jade_Natalia Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Ja też zastanawiam się nad tą karmą. Tylko nie wiem czy moja Lady ją będzie chciała jeść, bo z niej taki niejadek:-( Quote
Asti Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Kupiłam w zoologiku 0,5 kg - na Animalii koszty przesyłki są potworne. Dałam Kulce i wcinała aż jej się uszy trzęsły :) Zobaczymy, co będzie jutro. Quote
kalif1921 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Jeyp93 napisał(a):Ja też zastanawiam się nad tą karmą. Tylko nie wiem czy moja Lady ją będzie chciała jeść, bo z niej taki niejadek:-( Jeśli piesek jest wybredny to lepiej dla bezpeczeństwa zacząc od jagnięciny, jest chętniej jedzona przez psiaki.:p Quote
Asti Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Hej, to już trzeci dzień karmienia "Britem". I jak narazie jestem bardzo zadowolona! Kulka nadal chętnie je, zostawia pustą miskę. Kaja - mój starszy pies, który ostatnio nie jadł w ogóle i zawsze zostawiał - też zajada! :) I bardzo ważne - poprawiły się kupki ;) Wcześniej, kiedy Kulka dostawała jedzenie domowe, kupka była na każdym spacerze i to bardzo rozwiązła :/ A teraz wszytko w porządku! To samo z Kają :) Jak narazie - pełne zadowolenie! :) Quote
DarCia Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Wie ktoś może ile daje się tej karmy (chodzi oczywiście o Brit) 3-miesięcznemu szczeniakowi, który osiągnie wagę ok. 30 kg? Powinno się w tym wieku dawać Brit Junior, ale ja oczywiście głupek i kupiłam dla szczeniąt dużych ras :oops: No ale myślę, że mu to nie zaszkodzi... A tak w ogóle to wie ktoś może czy gdzieś w województwie kujawsko-pomorskim (najlepiej w okolicach Grudziądza) jest jakaś hurtownia z tą karmą (o ile w ogóle z jakąś jest :roll:)? Ale to chyba trzeba mieć jakąś hodowlę czy coś, żeby tam kupować, z tego co zrozumiałam z poprzednich postów... Quote
Asti Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Tu masz dawkowanie zwykłego juniora: http://www.telekarma.pl/p785/brit.junior.htm Quote
Kenzo Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 DarCia napisał(a):Wie ktoś może ile daje się tej karmy (chodzi oczywiście o Brit) 3-miesięcznemu szczeniakowi, który osiągnie wagę ok. 30 kg? Powinno się w tym wieku dawać Brit Junior, ale ja oczywiście głupek i kupiłam dla szczeniąt dużych ras :oops: No ale myślę, że mu to nie zaszkodzi... A tak w ogóle to wie ktoś może czy gdzieś w województwie kujawsko-pomorskim (najlepiej w okolicach Grudziądza) jest jakaś hurtownia z tą karmą (o ile w ogóle z jakąś jest :roll:)? Ale to chyba trzeba mieć jakąś hodowlę czy coś, żeby tam kupować, z tego co zrozumiałam z poprzednich postów... ja bym takiemu maluchowi kupowała lepsza karmę-Purina Pro Plan, Eukanuba, Royal, Hills...Do pierwszego roku życia napewno. Mój "rósł" na Hillsie-potem mu zmienialam jak już dorósł. Quote
marmara_19 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 moj owczarek wysrastal na pedigree i chapi, wiec brit jets o niebo lepsze nawet dla szzceniaka! Quote
Staszko&Aras Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 DarCia napisał(a):osiągnie wagę ok. 30 kg? Powinno się w tym wieku dawać Brit Junior, ale ja oczywiście głupek i kupiłam dla szczeniąt dużych ras I dobrze kupiłaś!!! Do dużych ras zalicza się już od 25 kg w zwyż (dorosły), więc dla Twojego odpowiedni będzie brit junior large breed (dla szczeniąt ras dużych), tylko trzeba dodawać jeszcze witaminki. Ja swoje dwa bokserki do 6 m-cy karmiłem lepszymi (z wyższej półki Royal, hill's i in.) karmami, później przeszedłem na brita (bo wcześniej o nim nie słyszałem). Teraz mają skończone 2 lata i karmię ich nadal britem, tyle że dla dorosłych (brit adult large breed) i nadal dodatkowo dostają witaminki i mają się świetnie :) Quote
Asti Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 U nas jak narazie z Britem dobrze. Chciałam zmienić na Fitmin, ale starsza psica w ogóle go nie ruszyła, więc nic nie zmieniamy, tym bardziej, że psiakom smakuje i im służy :) Quote
jo_ann Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 a ja czekam na 8kg lamb&rice - mam nadzieje, ze naprawde jest smaczny i Forest nie bedzie marudzic;) Quote
Guciek Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 a ja mam pytanie do osób, które zaopatrują się w ARZE w W-wie ;) Ceny karm dla psów dorosłych są podane na pierwszej stronie, a zainteresowały mnie karmy JUNIOR (nie LB, zwykły) 8kg(lub podobne wagowo) lub 15 ;) przede wszytskim firm: BRIT, Acana, ARION, Chicopee i moze Happy Dog'a ;) będę wdzięczna, baardzo :) Quote
moth Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Wystarczy sobie dopisac do prowadzonej dzialalnosci gospodarczej branze zoologiczna, aby moc kupowac w Arze? Quote
jo_ann Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 mam brita l&r. forest je chetnie, ale on chyba w ogole ma apetyt i po poczatkowym wybrzydzaniu wszystko zjada bez problemu ;) a moje spostrzezenia sa takie, ze ta karma jest taka sucha i lekka-tzn granulka jest duza, ale leciutka i krucha. duza objetosc zajmuje. Quote
Asti Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Powiedzcie mi tylko, dlaczego Brit jest taki tani??? Tańszy od Pedigree nawet! I zastanawiam się: co wybrać? Brit czy Fitmin? Quote
Guciek Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Asti napisał(a):Powiedzcie mi tylko, dlaczego Brit jest taki tani??? Tańszy od Pedigree nawet! I zastanawiam się: co wybrać? Brit czy Fitmin? Bo czeski a co czeskie to zazwyczaj tanie? ;) Quote
Martyna_ Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Czy ktoś z dogomaniaków (z W-wy) ma mozliwość zakupów w Arze? Quote
Recommended Posts