Basia i Barni Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Życie to nie bajka -niestety Ten pies miał kochanych właścicieli ,którzy go uwielbiali , dziecko ,które nie rozumiało ,że pies musi odejść . Gdy go zabierałam ,był płacz ..... Rufi to roczny labrador , cóż mogę powiedziec o idealnym psie ? Pieścioch i tyle. Z wad to tylko tyle,że troche szarpie na spacerach ,ale jest to do opanowania . Znajduje się u mnie na DT Quote
Basia i Barni Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Noc przebiegła spokojnie , Rufi jest ciągle "na baczność",jak tylko się ruszę idzie za mną, ogromnie się cieszy gdy zakładam mu obrożę i mówię" idziemy na spacer?" niemalże skacze jak młody źrebak , to samo przy jedzeniu . Mogę mu grzebać w misce , czyścić uszy , całować po pysku nic zero agresji - pies rodzinny zdecydowanie , nie dominuje ,poddaje się każdemu psu , typowy pieścioch , ciekawski, jedyny minus to ciagnie na smyczy ,ale który nie ciągnie Przepuszcza mnie przed drzwiami ,nie wchodzi do łóżka , nie żebrze , osobnik alfa to z niego nie jest . Gdy puszczam go luzem nie chodzi przy nodze i leci do każdego psa ,czy człowieka.Uwielbia aporty , niechętnie oddaje ,ale jest to wykonalne .w skali od 1 do 10 : - słucha - 5 punktów - reaguje na swoje imię - 7 punktów - ciągnie na smyczy - 8 punktów - agresja - 0 - szczekanie - 0 - niszczy w domu - póki co 0 dzisiaj zostanie w domu sam na godzinę z Saszą -napiszę później co zastałam po powrocie . Rodzina mówiła ,że lubi obgryzać buty , ja oczywiście zapomniałam schować ,ale nie zniszczył ni Quote
Basia i Barni Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 podniosę i może ktoś sensowny szuka cudnego psiaka ? Quote
mikoada Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Słodziak z niego :) oby jak najszybciej znalazł dobry domek. Quote
Basia i Barni Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 mikoada napisał(a):Słodziak z niego :) oby jak najszybciej znalazł dobry domek. dziękujemy i szukamy ;) Quote
beka Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Basia jak taki idealny to moze go zostawisz? :eviltong: Quote
Basia i Barni Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 beka napisał(a):Basia jak taki idealny to moze go zostawisz? :eviltong: taaaa , dzisiaj bym miała w kawalerce, Atosa, Rufiego i całą resztę :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 piekny pies:loveu: możesz go sprawdzić pod kątem dogoterapii? Quote
clo Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 wreszcie trafilam na watek tego slodziaka na dogo:)przeslalam go dzis do cioci i czekam na decyzje Quote
Basia i Barni Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 [quote name='sacred PIRANHA']piekny pies:loveu: możesz go sprawdzić pod kątem dogoterapii? nie nadaje się , jest bojaźliwy ,gdy zaszczeka duży pies , i ma wrażliwe uszy . Ten pies jest cudny , robi bombowe miny ,a jak siedzi to ma nogi skrzyżowane -jak mi się uda to obfocić to wstawię . Dzisiaj kolejne kompanko w jeziorze , śmiem twierdzić ,że Rufi potrafi skakać niczym sarna w wodzie , gdyby był pomost to mógłby pokazać tym moim labiszonom jak się z niego skacze ;) Widać ,że woda to jego żywioł , popiskuje ,aż z radości (jak Stefan od Margo =) ) Uwielbia aportować ,a jak się wyciera o trawę to trzeba widzieć . Zobaczy ten kto go adoptuje :razz: Quote
sacred PIRANHA Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 super pies zatem czeka na super domek:loveu: dzięki Basiu za info, szukam dalej;) Quote
mikoada Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 te zdjęcia trzech labków z kijaskiem rewelacyjne :) współpraca w pełni ;) Quote
Basia i Barni Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 mikoada napisał(a):te zdjęcia trzech labków z kijaskiem rewelacyjne :) współpraca w pełni ;) początki były trudne, bo Barni po pogryzieniu przez amstaffa zresztą sama miałam 8 szwów na ręce -warczy na każdego nowego psa , ale po 4 dniach miłość na całego , dlatego mając psy na DT uczę Barniego ,że te nie wszystkie psiska są złe :loveu: Quote
mikoada Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 No i super widać, że Barni pomimo takich przeżyć potrafi to zrozumieć. Patrząc na te zdjęcia buzia sama się uśmiecha :) Rewelacja Quote
Basia i Barni Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 mikoada napisał(a):No i super widać, że Barni pomimo takich przeżyć potrafi to zrozumieć. Patrząc na te zdjęcia buzia sama się uśmiecha :) Rewelacja wyczyściłam Rufiemu uchole, jakie on normalnie miny robi :evil_lol: i jak sied\zi , mogę się nim godzinami zachwycać - tylko ten temperament, spacery 4 razy dziennie , po godzine, jeden spacer 3 godzinny a ten ciągle na nogach i teraz mi butelkę obraca z Saszą po mineralce :-o Quote
mikoada Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 no to temperamencik faktycznie niezły, chłopak daje rade :) Quote
jkp Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Czy młody jest wykastrowany??!!!! Jesli nie to na 100% zaczna polowanie na niego pseudohodowcy, NAPISCIE JAKIE MACIE PLANY W TYM WZGLEDZIE!!!!!! uwaga NAWET BARDZO DOSWIADC ZONE OSOBY SIE NABIERAJą. ONI TEZ WIEDZą CO MOWIć OSOBOM Z DOGO ,ZEBY NIE WZBUDZIć PODEJRZEń. Uważajcie !!!! Quote
Kana Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Ale cudoo :loveu: Basia gdzie Ty te cuda wynajdujesz :evil_lol: jkp spokojnie ciotkaa na pewno tego dopilnuje :diabloti: Poogłaszać trochę malucha ? Quote
jkp Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 OK:razz: ale mam coraz bardziej ograniczone zaufanie do ludzi. DOGO to forum otwarte ,handlarze też je przeszukują . Niektórzy wysyłają po psa "miłe" nastolatki ( i uzdolnione aktorsko) zwykle bolejace po stracie poprzedniego pupila tej samej rasy itd. Nastolatka załatwia wszystko , zgadza sie na wszytko itd byleby tylko psa zabrac natychmiast ( bo juz tak teskni !!) potem tylko przychodzi pełnoletni " tatuś" podpisuje umowę i.... znika pies, nastolatka i tatus też. Quote
Basia i Barni Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 jkp napisał(a):Czy młody jest wykastrowany??!!!! Jesli nie to na 100% zaczna polowanie na niego pseudohodowcy, NAPISCIE JAKIE MACIE PLANY W TYM WZGLEDZIE!!!!!! uwaga NAWET BARDZO DOSWIADC ZONE OSOBY SIE NABIERAJą. ONI TEZ WIEDZą CO MOWIć OSOBOM Z DOGO ,ZEBY NIE WZBUDZIć PODEJRZEń. Uważajcie !!!! kochana z jajami w świat nie pójdzie :loveu: Quote
Basia i Barni Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 [quote name='jkp']OK:razz: ale mam coraz bardziej ograniczone zaufanie do ludzi. DOGO to forum otwarte ,handlarze też je przeszukują . Niektórzy wysyłają po psa "miłe" nastolatki ( i uzdolnione aktorsko) zwykle bolejace po stracie poprzedniego pupila tej samej rasy itd. Nastolatka załatwia wszystko , zgadza sie na wszytko itd byleby tylko psa zabrac natychmiast ( bo juz tak teskni !!) potem tylko przychodzi pełnoletni " tatuś" podpisuje umowę i.... znika pies, nastolatka i tatus też. ja to nie ufam nikomu , żadnego pośrednictwa ,osoba dorosła go dostanie i najlepiej jakaś miła rodzina ,bo on kocha wszystkich , co do udawania to skąd ja to znam , ludzie są okropni , a ten pies jest bardzo delikatny i pragnie miłosci , ja do wszystkich swoich wyadoptowanych labradorów "dzwonię" i utrzymujemy kontakt , jestem w stanie jechać na drugi koniec Polski jeżeli coś okaże się nei tak. Poza tym ruszyła już strona Fundacji Fundacja Pomocy Labradorom Prima ,żeby to już wszystko było legalnie ,a nie freestyle , Fundacja jest w trakcie powołania . Zapraszamy wszystkich ,którym zależy na tej rasie i ją kochają . Quote
Basia i Barni Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Rufi pojechał do nowego domu do Gdyni - bardzo sie ciesze ,bo to cudowny domek ., Quote
Recommended Posts