Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lucky. napisał(a):
A czym karmicie Fadzioche ?
Może jakiś spacerek wspólny do szczecina ? Zapraszamy, kol. ma jeszcze spanielkę więc gdyby była pani chętna to zapraszamy :evil_lol:
Moja tak samo zobaczy jak tylko ścielę łóżko to od razu idzie spac:loveu:

Witam

Fado rano je gotowane,a wieczorem daje mu sucha karme za którą nie przepada i z wielka łaską zjada kilka kulek:shake:

A co do spacerku to bardzo chętnie tylko teraz ciezko u mnie z czasem:razz:
Ale myslę,że jakoś się zorganizuje to wtedy sie umówimy:p

pozdrawiam

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
:evil_lol: jemu jest zdecydowanie za dobrze:eviltong::loveu::evil_lol:
Spaniel poscielowy:cool3:

Widze ze z dzieciakami sie dogadal?:loveu:

"Spaniel pościelowy" dobrze nazwane:evil_lol:

Tak z dzieciakami juz dobrze można nawet powiedziec,że suuuper:loveu:No

chyba,że akurat cos je wtedy nikt nie moze podejść:shake:

Posted

To "spal" miske.Karmienie tylko z reki i nic za darmo...
Musztra potem jedzenie.I nagradzanie slowem,potem karma.U mnie to przynioslo pozytywne rezultaty:p
Konsekwentnie dacie rade.Ale najwazniesze to karmic z reki.

Posted

agus5839 napisał(a):
Tak z dzieciakami juz dobrze można nawet powiedziec,że suuuper:loveu:No chyba,że akurat cos je wtedy nikt nie moze podejść:shake:

Do innych psów tak samo jak do dzieci brnie? Bo mój tak średnio do psów, ale cóż... :roll:
A co do jedzenia...Też tak z początku miałam/mam czasami. Zastosowałam pewien sposób: dawałam 3/4 porcji posiłku w misce. Kiedy psiak zajął się pochłanianiem jedzonka, podchodziłam ostrożnie i dokładałam mu łyżką do miseczki pozostałą porcję. W ten sposób nauczył się, że moje pochylenie nad miską nie grozi nic złego, a kiedy dołączyłam do tego karmienie z ręki jest coraz lepiej. Oczywiście wszystko trzeba robić stopniowo, obserwować reakcję. U nas to się sprawdza, też mam cockera :lol:

Posted

Klaudysiaczek napisał(a):
Do innych psów tak samo jak do dzieci brnie? Bo mój tak średnio do psów, ale cóż... :roll:
A co do jedzenia...Też tak z początku miałam/mam czasami. Zastosowałam pewien sposób: dawałam 3/4 porcji posiłku w misce. Kiedy psiak zajął się pochłanianiem jedzonka, podchodziłam ostrożnie i dokładałam mu łyżką do miseczki pozostałą porcję. W ten sposób nauczył się, że moje pochylenie nad miską nie grozi nic złego, a kiedy dołączyłam do tego karmienie z ręki jest coraz lepiej. Oczywiście wszystko trzeba robić stopniowo, obserwować reakcję. U nas to się sprawdza, też mam cockera :lol:

Witam:p

Tak do innych psów strasznie brnie z tym,że przewaznie jest tak,że chcę sie bawić ,a one nie...i wtedy ja biegne z pomocą:cool3:

Co do jedzenia to dajemy troszkę z miski troszke z ręki. Cały czas nad tym pracujemy więc myslę,że będzie lepie na wszystko trzeba czasu:p
Ale zastanawiam sie czy nie zrobic tak jak radzi Cockermaniaczka ,jedzenie tylko z ręki!?!
Tylko jak gotowany posiłek podawac z reki?:razz:

Posted

agus5839 napisał(a):

Co do jedzenia to dajemy troszkę z miski troszke z ręki. Cały czas nad tym pracujemy więc myslę,że będzie lepie na wszystko trzeba czasu:p
Ale zastanawiam sie czy nie zrobic tak jak radzi Cockermaniaczka ,jedzenie tylko z ręki!?!
Tylko jak gotowany posiłek podawac z reki?:razz:

A co mu gotujesz? Co prawda karmiąc go z ręki możesz się ubrudzić, ale cel uświęca środki... :razz:

Posted

hello:hand:
wydaje mi się że karmienie psa z ręki nie jest dobrym pomysłem.Może to byc np. męczące,nie zawsze ma się czas..A pozaty z ręki pies powinien dostawać smakołyki.
poproszę o jakies fotki Fadziocha!!
pozdrawiam

Posted

[quote name='sandrulka']hello:hand:
wydaje mi się że karmienie psa z ręki nie jest dobrym pomysłem.Może to byc np. męczące,nie zawsze ma się czas..A pozaty z ręki pies powinien dostawać smakołyki.
poproszę o jakies fotki Fadziocha!!
pozdrawiam
Jeśli agus5839 pragnie jakiegokolwiek 'treningu' czy wspólnej pracy to raczej przeznaczyła na to odpowiedni czas... A zresztą karmienie z ręki aż tak wiele czasu nie zajmuje; ja wykonuję to co jakiś czas i widać zamierzone efekty... Może i pies powinien dostawać z ręki smakołyki, ale nie tylko; istnieją szczegółowe sytuacje, kiedy warto spróbować innych rzeczy... :cool3:

Posted

No to widzę,że na temat karmienia kazdy ma inne zdanie:razz:

Na życzenie wklejam zdjęcia Fadzioszka z nad jeziora:p

Fado prubóje wejsc do wody...:razz:

z córcią:p

:loveu::loveu::loveu:

A tu "mokra mordka" specjalnie dla MALWI :smile::smile::smile:

Fadziocha prubóje złapac zębami wode :evil_lol:

Posted

[quote name='Malwi']Dzieki:D
widzę że Fadziocha to pływak :)
moja tylko na brzegu nad morzem fale atakowała , dalej bala się wejść :D[/quote

Proszę bardzo:lol:

On też nie chciał wejść,ale jak zobaczył,że wszyscy idą do wody nie wytrzymał:p
Na poczatku miał opory i wchodził niepewnie,ale po chwili tak mu sie spodobało pływanie i zabawa z dzieciaczkami,że nie chciał wyjsc z wody:loveu:

Posted

[quote name='emilia2280']Swietna z niego moczymorda :evil_lol::evil_lol::evil_lol: I jakie ma dlugie uszyska. Moja ma krótsze.

Moja tez z rozkoszá wrécz wchodzi do wody i plywa az nie zmarznie.

Naładniejsze uszy na całym "spanielowym świecie":loveu::loveu::loveu:

DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA ODWIEDZINKI I ZAPRASZAMY PONOWNIE:)

Nikolka ze swoim kochanym Fadziochem:loveu::loveu::loveu:

buzi buzi:p