Cockermaniaczka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 :evil_lol: jemu jest zdecydowanie za dobrze:eviltong::loveu::evil_lol: Spaniel poscielowy:cool3: Widze ze z dzieciakami sie dogadal?:loveu: Quote
sandrulka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 http://img40.imageshack.us/img40/9906/p7090115m.jpg ooo...! widzę że u Was podobnie jak u mnie.Frodo musi mieć poduszę i kołderkę http://img200.imageshack.us/img200/5313/p7100002l.jpg a ta pozycję nazywam Myszka Miki, z góry jak popatrzę na psa to właśnie wygląda z tymi uszami jak mysz:lol: Quote
agus5839 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Lucky. napisał(a):A czym karmicie Fadzioche ? Może jakiś spacerek wspólny do szczecina ? Zapraszamy, kol. ma jeszcze spanielkę więc gdyby była pani chętna to zapraszamy :evil_lol: Moja tak samo zobaczy jak tylko ścielę łóżko to od razu idzie spac:loveu: Witam Fado rano je gotowane,a wieczorem daje mu sucha karme za którą nie przepada i z wielka łaską zjada kilka kulek:shake: A co do spacerku to bardzo chętnie tylko teraz ciezko u mnie z czasem:razz: Ale myslę,że jakoś się zorganizuje to wtedy sie umówimy:p pozdrawiam Quote
agus5839 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Cockermaniaczka napisał(a)::evil_lol: jemu jest zdecydowanie za dobrze:eviltong::loveu::evil_lol: Spaniel poscielowy:cool3: Widze ze z dzieciakami sie dogadal?:loveu: "Spaniel pościelowy" dobrze nazwane:evil_lol: Tak z dzieciakami juz dobrze można nawet powiedziec,że suuuper:loveu:No chyba,że akurat cos je wtedy nikt nie moze podejść:shake: Quote
Cockermaniaczka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 To "spal" miske.Karmienie tylko z reki i nic za darmo... Musztra potem jedzenie.I nagradzanie slowem,potem karma.U mnie to przynioslo pozytywne rezultaty:p Konsekwentnie dacie rade.Ale najwazniesze to karmic z reki. Quote
Klaudysiaczek Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 agus5839 napisał(a):Tak z dzieciakami juz dobrze można nawet powiedziec,że suuuper:loveu:No chyba,że akurat cos je wtedy nikt nie moze podejść:shake: Do innych psów tak samo jak do dzieci brnie? Bo mój tak średnio do psów, ale cóż... :roll: A co do jedzenia...Też tak z początku miałam/mam czasami. Zastosowałam pewien sposób: dawałam 3/4 porcji posiłku w misce. Kiedy psiak zajął się pochłanianiem jedzonka, podchodziłam ostrożnie i dokładałam mu łyżką do miseczki pozostałą porcję. W ten sposób nauczył się, że moje pochylenie nad miską nie grozi nic złego, a kiedy dołączyłam do tego karmienie z ręki jest coraz lepiej. Oczywiście wszystko trzeba robić stopniowo, obserwować reakcję. U nas to się sprawdza, też mam cockera :lol: Quote
agus5839 Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Klaudysiaczek napisał(a):Do innych psów tak samo jak do dzieci brnie? Bo mój tak średnio do psów, ale cóż... :roll: A co do jedzenia...Też tak z początku miałam/mam czasami. Zastosowałam pewien sposób: dawałam 3/4 porcji posiłku w misce. Kiedy psiak zajął się pochłanianiem jedzonka, podchodziłam ostrożnie i dokładałam mu łyżką do miseczki pozostałą porcję. W ten sposób nauczył się, że moje pochylenie nad miską nie grozi nic złego, a kiedy dołączyłam do tego karmienie z ręki jest coraz lepiej. Oczywiście wszystko trzeba robić stopniowo, obserwować reakcję. U nas to się sprawdza, też mam cockera :lol: Witam:p Tak do innych psów strasznie brnie z tym,że przewaznie jest tak,że chcę sie bawić ,a one nie...i wtedy ja biegne z pomocą:cool3: Co do jedzenia to dajemy troszkę z miski troszke z ręki. Cały czas nad tym pracujemy więc myslę,że będzie lepie na wszystko trzeba czasu:p Ale zastanawiam sie czy nie zrobic tak jak radzi Cockermaniaczka ,jedzenie tylko z ręki!?! Tylko jak gotowany posiłek podawac z reki?:razz: Quote
Izuuus Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Przyśliśmy z rewizytą. Fado jest śliczniutki :loveu: Quote
Klaudysiaczek Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 agus5839 napisał(a): Co do jedzenia to dajemy troszkę z miski troszke z ręki. Cały czas nad tym pracujemy więc myslę,że będzie lepie na wszystko trzeba czasu:p Ale zastanawiam sie czy nie zrobic tak jak radzi Cockermaniaczka ,jedzenie tylko z ręki!?! Tylko jak gotowany posiłek podawac z reki?:razz: A co mu gotujesz? Co prawda karmiąc go z ręki możesz się ubrudzić, ale cel uświęca środki... :razz: Quote
Malwi Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 A nawet jak się ubrudzisz to gwarantuję że Fadziocha wyliże wszystko do czysta :D Quote
sandrulka Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 hello:hand: wydaje mi się że karmienie psa z ręki nie jest dobrym pomysłem.Może to byc np. męczące,nie zawsze ma się czas..A pozaty z ręki pies powinien dostawać smakołyki. poproszę o jakies fotki Fadziocha!! pozdrawiam Quote
Klaudysiaczek Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [quote name='sandrulka']hello:hand: wydaje mi się że karmienie psa z ręki nie jest dobrym pomysłem.Może to byc np. męczące,nie zawsze ma się czas..A pozaty z ręki pies powinien dostawać smakołyki. poproszę o jakies fotki Fadziocha!! pozdrawiam Jeśli agus5839 pragnie jakiegokolwiek 'treningu' czy wspólnej pracy to raczej przeznaczyła na to odpowiedni czas... A zresztą karmienie z ręki aż tak wiele czasu nie zajmuje; ja wykonuję to co jakiś czas i widać zamierzone efekty... Może i pies powinien dostawać z ręki smakołyki, ale nie tylko; istnieją szczegółowe sytuacje, kiedy warto spróbować innych rzeczy... :cool3: Quote
Lucky. Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Klaudysiaczek, przepraszam ze nie w temacie masz spanielka ? :evil_lol: Quote
Klaudysiaczek Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Lucky. napisał(a):Klaudysiaczek, przepraszam ze nie w temacie masz spanielka ? :evil_lol: A no mam. :razz: Tylko typowego cockera po przejściach... Quote
Lucky. Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Przepraszam jeszcze raz :) Może spacerek ? Quote
Cavy Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [SIZE=2]Witamy się z brzydką pogodą :shake: :hand: Klaudysiaczek, to czemu ja jeszcze nie byłam w Waszej galerii? :evil_lol: :oops: Quote
agus5839 Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 No to widzę,że na temat karmienia kazdy ma inne zdanie:razz: Na życzenie wklejam zdjęcia Fadzioszka z nad jeziora:p Fado prubóje wejsc do wody...:razz: z córcią:p :loveu::loveu::loveu: A tu "mokra mordka" specjalnie dla MALWI :smile::smile::smile: Fadziocha prubóje złapac zębami wode :evil_lol: Quote
Malwi Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Dzieki :D widzę że Fadziocha to pływak :) moja tylko na brzegu nad morzem fale atakowała , dalej bala się wejść :D Quote
emilia2280 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Swietna z niego moczymorda :evil_lol::evil_lol::evil_lol: I jakie ma dlugie uszyska. Moja ma krótsze. Moja tez z rozkoszá wrécz wchodzi do wody i plywa az nie zmarznie. Quote
Cavy Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Hej :hand: Ale super wodne foty, Fado pływak :loveu: :evil_lol: Zapraszamy do siebie na nowe :razz: Quote
sandrulka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 hej! :hand: http://img268.imageshack.us/img268/4332/nowewarpnoimijanka049.jpg potwór z bagien :loveu: fajne foto raj dla spanielków...woda! mój kocha pływać ;) pozdrawiamy:bluepaw: Quote
Czasowa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 http://img268.imageshack.us/img268/4332/nowewarpnoimijanka049.jpg Prawdziwy spaniel :diabloti: Quote
agus5839 Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 [quote name='Malwi']Dzieki:D widzę że Fadziocha to pływak :) moja tylko na brzegu nad morzem fale atakowała , dalej bala się wejść :D[/quote Proszę bardzo:lol: On też nie chciał wejść,ale jak zobaczył,że wszyscy idą do wody nie wytrzymał:p Na poczatku miał opory i wchodził niepewnie,ale po chwili tak mu sie spodobało pływanie i zabawa z dzieciaczkami,że nie chciał wyjsc z wody:loveu: Quote
agus5839 Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 [quote name='emilia2280']Swietna z niego moczymorda :evil_lol::evil_lol::evil_lol: I jakie ma dlugie uszyska. Moja ma krótsze. Moja tez z rozkoszá wrécz wchodzi do wody i plywa az nie zmarznie. Naładniejsze uszy na całym "spanielowym świecie":loveu::loveu::loveu: DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA ODWIEDZINKI I ZAPRASZAMY PONOWNIE:) Nikolka ze swoim kochanym Fadziochem:loveu::loveu::loveu: buzi buzi:p Quote
akira Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 http://img263.imageshack.us/img263/5452/p7120024k.jpg świetne zdjęcie :) Quote
Recommended Posts