Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a właśnie Pani miała też poglądy , że piesek to malutkie powinien mieć itd. Oczywiście tłumaczyłam, rozmawiałam , i tak jak pisze Gośka nie patrzmy na to , że to jest Wrocław, i że blisko, tylko gdzie jej będzie najlepiej :)

• Replies 792
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzeba jej teraz transport jakoś organizować. Ja wyjeżdżam teraz na tydzień i nie będę miała dostępu do netu. Rozmawiałyśmy w schronie z Gośką i wymyśliłyśmy, że może jakoś na raty ją przewieźć. Ja się deklaruję, że zawiozę ją sama pociągiem np. do Poznania albo jeszcze dalej. Chyba , że się jakiś samochód znajdzie...

Posted

W takim razie może tej Pani z Wrocławia zaproponować jakiegoś innego spanielka, sprawdzonego do dzieci i przed adopcją psiaka wysterylizować/wykastrować. W Krakowie jest taka sunieczka, czarna, ok. 1,5-roczna spanielka, bardzo łagodna. Poszukam czy jest takich więcej. ;)

Posted

Z tym transportem będzie ciężko, ale coś się wykombinuje :) na pewno :p a co do tej Pani to ja mam mieszane uczucia, Monika mi dziś powiedziała, że ona się jej pytała czy może sobie pieska wziąć tak na tydzień, a jak się jej nie spodoba to go odda :shake: chyba mnie przy tym nie było , ale mało odpowiedzialne podejście.

Posted

Pokerku szukac szukac - yuki pisze o tej Pani z Wrocławia.
Ja dzis w schronisku powiedziałam p.Lidce, ze sunia jedzie do Ełku i będzie zabrana jak tylko znajdzie się transport i juz sunia ma w karcie taką adnotacje.
Jest tez podany moj nr telefonu na jej karcie schroniskowej - ja z Panstwem z Ełku ma kontakt na gg i wszystko aktualne - zresztą Pani z Ełku na dogo jest zalogowana i pisała na spanielach w potrzebie :loveu:

Posted

Poker napisał(a):
czy pani z Ełku jest w stanie podjechać chociaż kawałek po sunię? Jeżeli tak , to dokąd? To ważne przy szukaniu transportu.

Z tego co wyczytałam na wątku adopcyjnym spanieli, to Pani nie ma samochodu, no chyba że pojechałaby pociągiem. :roll:

Posted

Pani powiedziała, że może podjechać ewentualnie pociągiem do Ostrowa Mazowieckiego i jest tak jak pisze Asia i Ginger Pani nie ma samochodu ;/

Posted

do Warszawy to może i dałoby radę coś załatwić, a potem do Ełku jest 207 km,może z Warszawy ktoś by kawałek podwiózł w kierunku Ełu ,a pani z drugiej strony by ją odebrała?

Posted

A&G daj znac czy udalo się umowić na wizytę przedadopcyjną? A jeśli tak to na kiedy?
Ick swoje bazarek przekierowała na naszą sunię spanielkę, wiec bedzie 55zł .
A&G jeszcze mam pytanie czy ustało ci się ustalić koszty operacji? Niestety lekarze tu bez psa nie chcą powiedzieć.
Niestety przez 2 dni muszę raczej zniknąć od pt lub sob mam nadzieję, ze do tego czasu będzie opinia osoby wizytującej :)

Posted

GoskaGoska napisał(a):
A&G daj znac czy udalo się umowić na wizytę przedadopcyjną? A jeśli tak to na kiedy?
Ick swoje bazarek przekierowała na naszą sunię spanielkę, wiec bedzie 55zł .
A&G jeszcze mam pytanie czy ustało ci się ustalić koszty operacji? Niestety lekarze tu bez psa nie chcą powiedzieć.
Niestety przez 2 dni muszę raczej zniknąć od pt lub sob mam nadzieję, ze do tego czasu będzie opinia osoby wizytującej :)

Zaraz zapytam, co udało się ustalić w sprawie wizyty przedadopcyjnej.
Na razie nie wiem jeszcze nic o kosztach opracji.

Poker napisał(a):
we Wrocławiu opracja zaćmy kosztowała 2 lata temu ok.1000 zł za oko !!!
nie sądzę,żeby teraz było taniej.

Ale ta sunia ma bielmo a nie zaćmę, ale pewnie koszty będą podobne. :roll:

GoskaGoska napisał(a):
Jesli sá takie koszty to znow kieruje zapytanie do A&G ile forum spanielków mogloby wspomoc finansowo?

W tej chwili mamy coś koło 300 zł. Trzeba będzie zrobić jakieś bazarki ewentualnie. ;)

Posted

patrze na googlach ze Torun-Ełk to 372km
Warszawa_ełk to 310km
hm troszkę cięzko cos znaleść z Torunia.
Jestem ciekawa co z tą wizytą. dzis sprobuję się dowiedziec, niestety teraz miala biegania za swoim rzeczami