Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poker napisał(a):
Dostałam umowę adopcyjną od Yuki i zaświadczenie czipowe.
....powiedzcie mi co mam zrobić z umową adopcyjną przy wydawaniu Tusi?Jak to załatwić?

myśle że podpisać umowe miedzy Toba a adoptującymi.... wiem że pies jest wypisany na Yuki ale przecież miedzy nami nie bedziemy jeszcze umów podpisywać ;)... chyba że miałybyście ochote....

• Replies 792
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kikou napisał(a):
myśle że podpisać umowe miedzy Toba a adoptującymi.... wiem że pies jest wypisany na Yuki ale przecież miedzy nami nie bedziemy jeszcze umów podpisywać ;)... chyba że miałybyście ochote....

Podpisac umowe z Yuki bedzie przez najblizsze 3 miesiace ciezko ,bo leci jutro na inny kontynent;)

Posted

Poziom trójglicerydów w krwi Tusi spadł do normy :multi:
Jestem umówiona na jutro na 12 na decydujące o operacji badanie.
Przyszła rodzinka Tusi dzwoniła dzisiaj, juz nie może się jej doczekać.Jutro będziemy się kontaktować i ustalać dalsze postępowanie.
A ona jest taka słodka :loveu:, zaczęła tym swoim wielkim ozorkiem buzi nam dawać, ale jest niesamowicie delikatna.Jak bierze z reki smaczek, to tylko muska wargami.
Udało mi się trochę Tusię " schudzić", waży 14,100.

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:, możecie się cieszyć :multi::multi::multi:,
badanie wypadło bardzo dobrze.Termin operacji 12 października :multi::multi:
Teraz mam podawać Tusi 2 rodzaje kropli i 1 maść.
Po 2 tygodniach zdejmowanie szwów i mała może ruszać do DS :multi::-(
Doktor nie wziął pieniędzy za badanie :multi:
Dziś prawie same podskoki :multi::multi::multi:

Posted

czyli musimy ruszyć ze stroną finansową, Gosia przelewa do schronu koniecznie z dopisanym numerem psa i dopiskiem "operacja oczu", schronisko rozlicza sie przelewem z kliniką,

trzeba tylko o tym fakcie uprzedzić doktora, bo ja z Nim nie rozmawialam w związku z tym On jeden może nie wiedzieć że schron przelewa za ten zabieg... a musi być o tym poinformowany odpowiednio wcześniej

w schronie ja jeszcze jutro przypomne o sprawie ale jeszcze we wrześniu rozmawialam z P. Dyrektor i wszystkie ustalenia pozostają w mocy...

Posted

Poker napisał(a):
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:, możecie się cieszyć :multi::multi::multi:,
badanie wypadło bardzo dobrze.Termin operacji 12 października :multi::multi:
Teraz mam podawać Tusi 2 rodzaje kropli i 1 maść.
Po 2 tygodniach zdejmowanie szwów i mała może ruszać do DS :multi::-(
Doktor nie wziął pieniędzy za badanie :multi:
Dziś prawie same podskoki :multi::multi::multi:

Jupi!!! :multi: :multi: :multi: :cunao: :laola:

Posted

Mam problem i proszę o pomoc.Liczyłam na to ,ze Tusia pojedzie do DS przed moim wyjazdem na szkolenie, ale okazuje się ,że nie.I co gorsze w tym samym czasie mó mąż ma wyjazd służbowy.Potrzebuję tymczasowego DT dla Tusi od 22 do 25 października.Może mam Mokika083 by się mogła nią w tym czasie zająć?
Generalnie Tusia jest zupełnie bezproblemowa, tyle że będzie w kołnierzu i oczy trzeba będzie jej kilka razy dziennie kropić.

Posted

poszedl na operacje - w czasie konsultacji - cena byla podana ze zniżką - i lekarze wtedy wyraznie mowil cenę -- zabieg ma kosztowac 1500zl - bez podania ceny cala akcja zbierania pieniędzy , by nie bardzo byla możliwa.
ja przelałam kwotę, która była uzgodniona ze schroniskiem czyli 900zl

Posted

a dlaczego już? zwykle płaci sie po wykonanej usłudze , gdy jest wystawiona faktura. Przecież nie znasz numeru faktury.
Mam nadzieję,że nie będzie zamieszania.
Przelew poszedł do schronu czy na weterynarię?

Posted

Poker- kikou wyraznie dała intrukcje i ma ze schroniskiem wszytsko ustalone -wie o tym schronisko to nie moze byc zamieszania ;) w przelewie jest napisane ze na operacje oczu i nr psa cyt." Gosia przelewa do schronu koniecznie z dopisanym numerem psa i dopiskiem "operacja oczu", schronisko rozlicza sie przelewem z kliniką"

Posted

Poker napisał(a):
a dlaczego już? zwykle płaci sie po wykonanej usłudze , gdy jest wystawiona faktura. Przecież nie znasz numeru faktury.
Mam nadzieję,że nie będzie zamieszania.
Przelew poszedł do schronu czy na weterynarię?

wszystko jest w porządku, przelew poszedł na schronisko, a ja dzisiaj rozmawialam i przypomnialam Pani Dyrektor i ona przeleje jak Kliniki wystawią fakture na schron - taką do przelewu jak zwykle...

ja nie mam możliwości upchnąć psiuni - mam obecnie na stanie 5 sierściuszków....

Posted

poproszę mamę Monika083, może się zgodzi.
Ja MUSZĘ jechać, to szkolenie miałam planowane kilka miesięcy temu.
Tusia daje kropić oczka bez problemu.