Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja tez mam mieszane uczucia co do tego typu operacji. ale moze dr kielbowicz okaze sie lepszy od dra niedzielskiego, ktory robote calkowicie spartolil u naszej suni. bede trzymac kciuki, zeby nie skonczylo sie tak jak z berunia :(

• Replies 792
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tusia jest w lepszej sytuacji, bo po 1. nie ma cukrzycy i po 2.jest dużo młodsza i mniej zniszczona od Bery. Ale ryzyko ,że operacja się uda, ale pies nie odzyska wzroku jest spora.

Posted

Poker napisał(a):
Termin wizyty u dr Kiełbowicza w środę na 8.15.

jak wyżej
Będzie miała kropione oczka i badania , mam nadzieję,że ustalimy termin operacji.
Ona jest cudowna, sama słodycz.Jak się cieszy na nasz dźwięk, zadziera łapki , całuje, przytula się, jest niesamowicie delikatna.
Uwielbia wygrzewać się na ogródku w słoneczku i gryźć kości.

Posted

Poker napisał(a):
jak wyżej
Będzie miała kropione oczka i badania , mam nadzieję,że ustalimy termin operacji.
Ona jest cudowna, sama słodycz.Jak się cieszy na nasz dźwięk, zadziera łapki , całuje, przytula się, jest niesamowicie delikatna.
Uwielbia wygrzewać się na ogródku w słoneczku i gryźć kości.

To anioł nie pies. :angel: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
To anioł nie pies. :angel: :loveu: :loveu: :loveu:

dosłownie, mamy takie szczęście ,że do nas trafiają same aniołki :loveu:

Posted

Coś mi tu pachnie, tylko nie widzę :-(

Pogryźć czy nie? oto jest pytanie :roll:

Jednak zakopię to świństwo :mad:

A teraz odpocznę sobie z pańciem na kanapie :evil_lol:

Posted

Mało kto tu zagląda, ale napiszę co i jak.
Ogólnie biorąc to jestem wściekła na weta.
Zajrzał do oczu bez rozszerzania , zlecił kupę badań biochemicznych krwi, co kosztowało 117 zł , kazał sie zgłosić z wynikami i dopiero wtedy oceni czy Tusia w ogóle nadaje się do zabiegu.
Ponieważ u Tusi są uszkodzone różne części oka, nie tylko soczewka, musi ocenić czy siatkówka jest cała i czy jest jakakolwiek szansa , aby sunia widziała.
Przecież oglądał ją wcześniej , nie mógł od razu zlecić tych badań , by czasu nie tracic? :diabloti: Zrobił wtedy wielkie nadzieje.
W tej chwili sytuacja jest taka,że nic nie wiemy.

Posted

No naprawdę lekko niepoważne :crazyeye: jak to teraz on będzie ustalać czy się nadaje czy nie - jak juz nawet cena została uzgodniona - czy on juz nic nie kojarzy, ze psa oglądał???
Poker zabralas moze fakturę za badania? Jesli tak proszę wklej ją tu na dogo i podaj nr konta to przeleje kasę za te badania.
Kiedy będą wyniki?

Posted

Oczywiście,za mam fakturę.Masz foprsę?bo myślałam,żeby bazarki porobić.
Wkleję później, bo idę popracować.
On ją pamięta, ale wtedy chyba powiedział hurra optymistycznie,a teraz gdy zabieg się zbliżył, to czuje odpowiedzialność.
jeżeli pieniądze się nie przydadzą na Tusię, to może innego ślepaczka będzie można wspomóc.

Posted

nie ma potrzeby robic na nią bazarku- bo sunia jest majętna- a jak cos masz na bazark to lepiej na Szafira albo Rudzika karmę :eviltong:.
Pieniądze są na sunie - i nawet nie chcę myśleć, żeby nie miała mieć zabiegu , ale jesli to są fundusze większości ludzi z allegro więc jesli miałby iść na inne cele - to dopiero po zgodzie tych osob , bo wiadomo, ze biedaków nie brakuje i potrzeby są zawsze.

Generalnie to jest oburzona zachowanie tego lekarz, mogł mówić od początku jak się mają sprawy- bo jesli się okaże , ze nie moze mieć zabiegu - to bezsensu sunia tyle siedziała :shake:jak mogla jechac do DS, ale nic trzymamy kciuki.
A kiedy te wyniki mają być?

Posted

Tusia ma znacznie podwyższone trójglicerydy co tez może mieć wpływ na oko.
Zlecił podawanie leków z dość długiej listy przez 2 tygodnie i dopiero wtedy wykona badanie,które planował dziś ,ale zmienił plany.
Nie powiem na głos co o tym myślę, ale ^&()()(*&$%$#^$^*^& :diabloti::mad::angryy:
Tusia mogła już dawno brać te leki , a tak sprawa się przciąga. My nie płaczemy z tego powodu, bo ją bardzo lubimy, mżą dziś wyjeżdżał na kilka dni i żegnał się z nią,że niedługo zacznę być zazdrosna :eviltong:
GoskaGoska, może dobrze by było się skontaktować z DS i pogadać z nimi ,żeby się nie czuli opuszczeni.Zadzwonisz czy ja mam to zrobić?
Lista leków:Essentiale forte,Hepatil, vit.C w dużych dawkach, Encorton w bardzo małej dawce, Clrin Active z luteiną, vit.A+E.
Postaram sie kupić leki jak najtaniej.
Wet chyba nie do końca zrozumiał,że ona jest w DT.
Obiecał,że jak tylko będzie mógł, to zadzwoni wcześnie i powiadomi o badaniu.

Posted

Tu jest zdjęcie rachunku

[IMG]http://img25.imageshack.us/img25/9582/badania001.jpg[/IMG]

Mam nadziję,że wystarczy.
Badanie decydujące czy zabieg się odbędzie ma kosztowac ok.150-200 zł.

Posted

to proszę na leki też wez rachunek - i wysli mi na privat gdzie wyslac kasę- poznie na leki tez podeślę jak będzie wiadomo ile. Ja jestem w Uk jedynie mogę pisac maile, więc jesli masz ochotę to pewnie p. Joasia się ucieszy jak usłyszy bezpośrednie wieści - no i my będziemy spokojniejsze , ze domek czeka.
A ten lekarz chyba zakręcony - badał ją jak była w schronie :mad: trzeba go uswiadomić dobrze, ze to piesek co ma iść do adopcji.
a ja osobiscie nie ma pojęcia co oznacza podwyższone trójglicerydy:roll: rozumiem, ze dopiero po 2tyg badania ostateczne i jak cos to ustalenie daty zabiegu.

Posted

to zadzwonię to DS.
On doskonale wiedział,że badał ją wcześniej.Szkoda słów :mad:
Oczywiście wezmę paragon, wystarczy ?
Podwyższone Trójglicerydy świadczą o nieprawidłowej gospodarce tłuszczowej.
Nic nie mówił o diecie, pomyślę jeszcze nad tym.Na pewno są potrzebne Omega 3 i 6.

Posted

[IMG]http://img24.imageshack.us/img24/5683/badania.jpg[/IMG]

To jest paragon za leki dla Tusi.Poniewaz opakowania są większe niż ona potrzebuje, to resztę zje nasz pies.
W związku z tym teraz dla mnie ma być 30 zł.W razie , gdy będzie brała leki dłużej niż 2 tygodnie , to doliczę koszt.

Posted

[quote name='bea_m']Napisał do mnie Pan z ogłoszenia że chce przygarnąć spaniela. Czy sa tu cioteczki którym mogę ten kontakt oddać?[/quote]
Ja poproszę o namiary. :cool3:
Spanielów mamy jak mrówków teraz, domki się przydadzą. ;)