Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie. Przykro mi, że zdarzają się ludzie, którzy tak jak z pieskiem Lesiem zgłosili się dopiero, jak były zebrane pieniądze na operację. Ja wątku o Tusi nawet nie znalazłam, wysłałam tylko Michałowi link do dogo i on sam go znalazł. Ja podpowiedziałam mu kiedyś o umieszczeniu ogłoszenia o szczeniakach. Jednak z tego co przypuszczam on po prostu na forach niewiele pisał i pisze.

Złota zaginęła jakoś zimą, jeśli michał przez telefon podał miesiąc a wtedy Złota miała szczeniaki to widać się pomylił, ale nie miał niczego złego w zamiarze, tylko po prostu nie pamiętał dokładnie daty. Dlaczego nie ogłosił zaginięcia Złotej w necie nie wiem, może dlatego, że właśnie po forach mało się porusza? A w momencie jak zaginęła mu Złota mieliśmy bardzo słaby kontakt. Dlatego pewnie robił to co myślał, że jest wystarczające, czyli tylko wydrukował ogłoszenia. Nie sądziłam, że nie zgłosił jej zaginięcia nigdzie i że nie umieścił ogłoszeń w necie.

A jak kontakty nasze się polepszyły, czyli teraz to już minęło od jej zaginięcia kilka miesięcy. Wiem jedno, on uwielbiał złotą i ona jego i bardzo przeżył jej zaginięcie i nadal przeżywa. Nie powinien był spuszczać jej z oka na tym feralnym spacerze, ale to były okolice jego domu, które ona doskonale znała z codziennych spacerów.

Mnie zaginęły 3 pieski. Dziewczyny na moim wątku już mnie podsumowały. Jest mi bardzo przykro i smutno, ale pewnie mają rację. Sama teraz zastanawiam się, dlaczego po zaginięciu pierwszego tak zaniedbałam kwestię adresówki. I wiem, że mogę mieć pretensje tylko do siebie. Mam już taka nauczkę, że brak słów. Jest mi ogromnie wstyd, a tym bardziej ze względu na moje ukochane psiaki.

Jednego czego nie rozumiem, to że domownicy nie zdali sobie sprawy pomimo mojego ciągłego gadania, żeby zamykać porządnie bramki. Ja zawsze tego pilnowałam. No ale niestety. Teraz gdy jest już po wszystkim mogę tylko sobie zarzucać i wierzcie mi zarzucam sobie naprawdę wiele. :(

Flora zginęła 2 tygodnie temu i szukam jej nadal nieprzerwanie. Nawet teraz miałam telefon i musze lecieć.
Proszę was tylko o wyrozumiałość. Rozumiem, że jest tyle strasznych osób, oszustów itd. My tacy nie jesteśmy.

Wiem, że Złota była całym życiem Michała. Nie mamy nic do ukrycia, poza tym, że uczymy się całe życie. I ja mam ogromną nauczkę wierzcie mi. :(

Jeśli ja po paru miesiącach odnalazłabym mojego pieska, to finansowo pokryłabym co trzeba, to nie byłoby dla mnie istotne, ważne, że maleństwo by się odnalazło.

Jeśli Tusia okazałaby się Złotą, to przypuszczam, że Michał nie umyłby rąk od wszystkiego.

• Replies 792
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mam siły , ani czasu komentowac tego wszystkiego, swoje zdanie mam.
Uważam ,że Tusia to nie Złotusia.
A Tusia ma sie bardzo dobrze, jest PRZESŁODKA, wczoraj spała z mężem na kanapie, wtulona w niego.Mnie wita tak,że mało jej doopką z ogonkiem nie odpadną.Dziś na spacerze trochę biegała na smyczy.Je zupełnie przyzwoicie, koo tez dobre.
Jest bardzo przyjazna do wszystkich stworzeń psio-ludzkich.
Już zaczęła kraść nam serca:loveu: albo my sie tak łatwo w psach zakochujemy.
Możecie być pewne ,że pójdzie do najlepszego domku na świecie.

Posted

Poker napisał(a):
Nie mam siły , ani czasu komentowac tego wszystkiego, swoje zdanie mam.
Uważam ,że Tusia to nie Złotusia.
A Tusia ma sie bardzo dobrze, jest PRZESŁODKA, wczoraj spała z mężem na kanapie, wtulona w niego.Mnie wita tak,że mało jej doopką z ogonkiem nie odpadną.Dziś na spacerze trochę biegała na smyczy.Je zupełnie przyzwoicie, koo tez dobre.
Jest bardzo przyjazna do wszystkich stworzeń psio-ludzkich.
Już zaczęła kraść nam serca:loveu: albo my sie tak łatwo w psach zakochujemy.
Możecie być pewne ,że pójdzie do najlepszego domku na świecie.

W to to ja ani przez sekundę nie wątpiłam. :cool3: :p :multi:

Tusieńka podbija wszystkie serducha. :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Poker no nie wygupiaj się. No jak sunie ślepą z zaćmą w obu oczach można było rozmnażać i to dossłownie przed chwilą. Przecież P. Michał tego by na pewno nie zrobił jako miłośnik spanielki.

Dziewczyny to na pewno nie ta sunia. Sunia p. Michała na pewno była zdrowsza skoro w tamtym roku miał miocik.
Uważam tak jak popzrerdnicy że rasowe psy bardzo trudno rozpoznać bo sa do siebie podobne. (wykluczyć można z tego dalmaty bo każdy z nich jest podobny do nikogo przez te kropki :diabloti:)

Posted

Poker napisał(a):
ciocia kikou zamotała mi w głowie:mad:, a teraz nawet na wątek nie zagląda :angryy:

zaglądam...ale co tu dodać... osobiście wątek o szczeniakach bardzo mnie zniechęcił... nie cierpie bezmyślnego rozmnażactwa w obliczu dziesiątek tysięcy psów ktore rocznie są usypiane w Polsce z powodu braku miejsca... i fakt ze rozmnażany pies jest bardziej lub mniej rasowy mnie nie przekonuje....
....a jeśli Poker coś potrzebujesz ode mnie to szepnij słówko na pw to sie zamelduje, zaglądam codziennie przynajmniej na chwile...;)

Posted

kikou napisał(a):
.. nie cierpie bezmyślnego rozmnażactwa . i fakt ze rozmnażany pies jest bardziej lub mniej rasowy mnie nie przekonuje....

zgadzam się w 100%
zgoda na dowolne rozmnażanie rasowych psów ,a kundelków nie to dla mnie swoisty rasizm.
Uważam,że rozmnażanie rasowców też powinno być ograniczone, np. 1 miot co 2 lata.

Posted

musiałam jeszcze lepiej schody zabezpieczyć , bo Tusia chciała bokiem wskoczyć:mad:
słodka jest, jak nas wita rano, to niesamowite,aż popiskuje z radości, główkę wciska,łąpki zadziera, buzi daję.
Mój mąż jest nią zachwycony i już się martwi jak ją odda.On się niesamowicie zakochuje.( ale tylko w psach :eviltong:)

Posted

Poker napisał(a):
Mój mąż jest nią zachwycony i już się martwi jak ją odda.On się niesamowicie zakochuje.( ale tylko w psach :eviltong:)

A co jak się w niej zakocha na zawsze :diabloti:

Posted

NIe ma ciotek,ale ja mam to w nosie :angryy:
Tusia od wczoraj przeciąga sie kłania się nam w pas i wywala kołami do góry.Czyli wrzuciła dziewczynka na pełny luz.
Bardzo słodka z niej dziewczynka.
Czy u koker spanieli jakoś specjalnie czyści się fafle?Nigdy nie miała wcześniej, to nie wiem.

Posted

Poker napisał(a):

? nie rozumiem , przecież jesteśmy :oops:

Co do fafli można zapytać Asie i Ginger.

Posted

Ja miałam psie przerzuty:diabloti: wypadłam z obiegu na kilka dni, 22 mam egzamin z francuskiego i odpuszzcam do tego czasu dogo, ale obiecuję później się tutaj zjawić. Tusia ma u Ciebie superow, więc co ma się przejmować, kółka do góry i pełen luzik:loveu:
pozdrawiam

Posted

Poker napisał(a):
Tusia od wczoraj przeciąga sie kłania się nam w pas i wywala kołami do góry.Czyli wrzuciła dziewczynka na pełny luz.
Bardzo słodka z niej dziewczynka.
Czy u koker spanieli jakoś specjalnie czyści się fafle?Nigdy nie miała wcześniej, to nie wiem.

Jak to nie ma ciotek jak są. :eviltong:

Fafelków się nie czyści jeśli psiak nie ma z nimi problemów. A Tusieczka ma coś z nimi nie tak?
Czasami u niektórych cockerków o dużych faflach zbiera się tam jedzonko, mnożą bakterie i robią tak jakby zajady. Wtedy trzeba przemywać, tylko muszę sobie przypomnieć czym. ;)

Posted

są ciotki i czytają
nie ma co podnosić wątku, skoro jest wszystko wiadomo, jakbyśmy się nie odzywały 3 dni to można siać panikę, a nie jak pół dnia ktoś nie napisał...
hopanie grozi banem :roll:

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Jak to nie ma ciotek jak są. :eviltong:

Fafelków się nie czyści jeśli psiak nie ma z nimi problemów. A Tusieczka ma coś z nimi nie tak?
Czasami u niektórych cockerków o dużych faflach zbiera się tam jedzonko, mnożą bakterie i robią tak jakby zajady. Wtedy trzeba przemywać, tylko muszę sobie przypomnieć czym. ;)

moja od dziecka miala strasznie smierdzáce fafle, ale nie widzé zadnych zajadów. Tak juz jest 5 lat i myslalam ze kazdy spaniel ma takie smierdziuszki, czy nie?

Posted

emilia2280 napisał(a):
moja od dziecka miala strasznie smierdzáce fafle, ale nie widzé zadnych zajadów. Tak juz jest 5 lat i myslalam ze kazdy spaniel ma takie smierdziuszki, czy nie?

Absolutne nie jest to normalne. Mojej z pychola nie śmierdzi.
Ale znajoma z dogo ma rasowego spanielka i jemu okropnie śmierdziało z pycholka, robiły mu się ranki na faflach. Długo to leczyła, nic nie pomagało, w końcu wet zalecił operację i dopiero ona pomogła. ;)

Posted

Ozesz :crazyeye: a tu wet nigdy nic nie kazal z tym zrobic. Tu to w ogóle leczá jak kowale. Najlepsza klinika w Irlandii pod nosem, ale nie dalabym malej do nich na sterylké :cool1: Raz byla, na 3 dni (jako dziecko chorowala na plucka) i dostala... robaków :crazyeye: Zapytam o te fafle jeszcze raz, zeby dokladniej obejrzeli.

Posted

[quote name='emilia2280']Ozesz :crazyeye: a tu wet nigdy nic nie kazal z tym zrobic. Tu to w ogóle leczá jak kowale. Najlepsza klinika w Irlandii pod nosem, ale nie dalabym malej do nich na sterylké :cool1: Raz byla, na 3 dni (jako dziecko chorowala na plucka) i dostala... robaków :crazyeye: Zapytam o te fafle jeszcze raz, zeby dokladniej obejrzeli.
Tu jest krótki opis tego zabiegu:
http://www.dogomania.pl/forum/11786065-post3134.html

Posted

Tusi nie jedzie aż tak mocno z pysia, ale ja jestem wrażliwa na zapachy i czuję smrodek i mam wrażenie ,że własnie z fafli. Zajrzę jutro jeszcze raz.Na ząbkach ma mało kamienia.
Tusia jadła węgierki.

Posted

Cicho, bo życie się toczy normalnie.Tusia rzeczywiście wygląda na szczęsliwą.Przeciąga się, wywala kołami do góry, w parku pobawiła się z westką Lolą.Je ładnie, lubi serek wiejski i upomniała się dziś o niego.Grzeczna, cudna, przesłodka sunia. Takich można mieć 5 na stanie.

Jak pisałam wcześniej, w poniedziałek będę dzwonić do dr Kiełbowicza i ustalać termin wizyty, na której zleci leczenie przedoperacyjne i termin zabiegu.
Musi być dobrze, wmawiam sobie, chociaż wiem,że z odzyskanie wzroku , nie mówiąc o powikłaniach pooperacyjnych bywa różnie.