Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem po rozmowie z panem i po opisie obu suniek zgodnie doszliśmy do wniosku,że to są inne pieski.
Szkoda, bo pan bardzo miły.
Czyli szukamy domku dla małej.

• Replies 792
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monika083 napisał(a):
a moze ten pan by ja chcial ?
mialby podobna..

nie wyraził takiej ochoty, a ja nie pytałam, bo domek z Raciąża jest pierwszy do sprawdzenia i mam przeczucie,że to będzie TEN domek.

Posted

Bardzo miła rodzina:multi:
Widać,że kochają zwierzęta. Ogród zadbany i bezpieczny dla psów. W domku to tylko schody bez barierek ale mają być wykończone niedługo. Ich piesek zadbany (aktualne szczepienia), wesoły, pro-rodzinny. Robią wypady nad jezioro. Piesek jest młody i nie powinien być zazdrosny.
Państwo są świadomi że pies może chorować, starzeje się (ich drógi pies odszedł ze starości) opieka weta nawet na tel. 24h.
Jak zabieg się nie powiedzie (odpukać) to nie zrobią z tego tragedi, nie porzucą jej.
W czasie wyjazdów z zwierzakami zajmuje się rodzina.
Moje osobiste wrażenia na plus. Coś jeszcze?:oops:

Pytanie odemnie, czy sunie jest wysterylizowana?

Posted

Magaww1 , wielkie dzięki za wizytę.
To dobrze,że ogólnie OK.
Martwią mnie te schody , ale nie z powodu braku barierek, bo te suni nie są potrzebne..Potrzebne są osłony wzdłuż schodów,na jej wysokości,żeby nie wypadła z boku.Czy do ewentualnego przyjazdu Tusi państwo zdążą zabezpieczyć schody?
Oczywiście,że była wysterylizowana 26 sierpnia,
Prawdę mówiąc, to bardzo chętnie sama bym jeszcze porozmawiała z ludźmi przez telefon.Co Wy na to ?

Posted

juz wysłałam maila - z zapytaniem czy mogę przekazać nr - jak tylko da Pani znać to napiszę

magdaww1 napisz czy cos mamy pokryć finansowo koszty wizyty i ile?
I oczywiście bardzo dziękujemy

Posted

Dzieci są, mają syna 17lat i córeczkę ok 5/6 lat, była tam również mała bratanica. Dziewczynki nie drażniły pieska, on nie uciekał od nich.

Państwo pracują więc sunia zostawała by z drógim psem sami, również dla dobra tego pierwszego chcieli dla niego toważysza.

Jeśli chodzi o schody, one do półpiętra są obudowane a góra goła. Mąż tej Pani jest stolarzem i mógłby je zrobić z miejsca ale jakoś to odkładali.

Poker myślę, że powinnaś zadzwonić i porozmawiać osobiście. Może podpowiedziałabyś o tych schodach.

Ja nie chcę nic za to, niech suńka ma najlepszy domek;)

Posted

Tym bardziej Ci dziękujemy za pomoc :loveu:
Chętnie zadzwonię do państwa.
Ja też wyszłam na 4 godziny i nic się nie działo.
Ona mieszkała w dobrym domu,jest bardzo kulturalna, zrównoważona , posłuszna.Po prostu psi ideał.
Ponawiam prośbę, czy ktoś mógłby sie dowiedzieć w schronie w jaki sposób Tusia sie w nim znalazła.?Interesują mnie wszelkie szczegóły.

Posted

Rozmawiałam z przyszłym pańciem Tusi.Pan jest bardzo miły, rodzina czeka na sunię, w domu nie ma innego tematu tylko Tusia.Imię jej zostawią.Pan zamontuje bramki na schodach , które mają jeszcze po córeczce oraz z boku schodów deski.
Myślą też o transporcie.Odebrałam naprawde super pozytywne wrażenia.
Pan powiedział,że na 100% boirą Tusię i żeby nie szukać już jej domku.

ulayetta, a dlaczego się pytasz ?

Posted

Ja wierzę, że podejmiecie słuszną decyzję:p Zapowiada się dobrze, Poker ma dobrą rękę:loveu:

ulayetta wszystko chyba w tym wątku juz zostało napisane, o co się pytasz, zresztą Poker rozmawiała już z tym panem z Krakowa i sprawa została wyjaśniona.

Posted

cieszę się, ze i ty masz pozytywne wrażenia czyli wygląda na to, ze nie ma co i juz domek dla suni mamy :loveu: , który juz czeka na sunie od sierpnia :)
a ja tak najbardzieje przejmuję się zabiegiem jak niunia to zniesie:roll:.
a czy lekarz juz wrócił do Wroclawia,bo gdzieś wyjeżdzal?.
Z tego co wiem , to Panstwo mogą po sunię wyjechać do Bydgoszczy, ale to juz ostatni etap, teraz zabieg.